Кремъл: Военната помощ на САЩ ще съсипе Украйна

Песков коментира отпуснатите 61 млрд. на Киев
21 апр 2024 10:34, Петър Бойчев
381
Кремъл: Военната помощ на САЩ ще съсипе Украйна
Снимка БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес по повод одобрението от страна на Камарата на представителите на американския конгрес 61 млрд. долара на военната помощ за Украйна, че този закон ще направи САЩ още по-богати и същевременно "още повече ще съсипе" Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на прессекретаря на руския президент Владимир Путин пред ТАСС.

"Още повече украинци ще загинат по вина на киевския режим", заяви още Песков, предаде БТА.

Според него законодателството, което би позволило на правителството на САЩ да размрази руските активи в полза на възстановяването на Украйна, ще "нанесе непоправими вреди на американския имидж". В същото време Русия ще отговори с мерки от гледна точка на собствения си интерес, добави говорителят на Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още по темата: УкрайнаКремълСАЩпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Форумната копейка ни обяснява как в русия било рай, в Европа умирали от глад. Ама дори собствените му деца са на запад. Няма по-лицемерно и гнусно нещо от русофила.
170
3
 
9
 
! Отговори
Фют преди 4 месеца
172. "САЩ са взели Флорида и всички западни щати от Испания, руснаците взеха Крим и източна Украйна". ...Ей сега научих, че Испания е в Северна Америка:)))))))) КажИ чеСно, колко пъти си падал на главата:)))
169
6
 
11
 
! Отговори
отявлен РУСОФИЛ преди 4 месеца
По предварителен разчет братушките трябва да маршируват в Лондон вече. Нашите медийни *** пак си мълчат. Онзи ден гледах по интернета, как руски войник влачи като военен трофей тоалетна чиния от Бъкингамския дворец, туй що не го казвате, а?
168
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия с Харков, Одеса и Черноморието до границата с Молдова - това е минимумът. Едва тогава вече може да има мирни преговори и то само на условията на Русия за останалата част от Украйна - пълна денацификация и демилитаризация, извънблоков статут и ограничена армия с руски военни бази за гаранция на мира. Това вече не е Русия плюс някакво ново парче територия, Русия и без това си има много земи, важното тук е кои територии. Точно в тези територии и черноморсктото крайбрежие това вече е нова геополитическа реалност за целия свят.
167
7
 
9
 
! Отговори
Ларавел преди 4 месеца
Има вече региони в Русия, в които се изпраща хуманитарна помощ. Кризата се задълбава много сериозно там. Скоро няма да имат друг избор освен тотална война срещу Европа, която, вижда се бързо ще загубят или тотално отстъпление, от което също ще загубят. Затова гледат да протакат максимално дълго с цената на най-евтиния си ресурс - хората, евентуално да излезе трети вариант за някаква спогодба с по-малко загуби.
166
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става русия продаде ли сибир на китай както аляска?
165
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Да му мислят европейците, които скоро няма да има какво да ядат. Урсула ще ги храни с насекоми." Ти Бако от Мордор ли пишеш или от ЕС? Ако е от Мордор евала, обясни пак на *** как там е рая и да идват колкото се може повече та да избегнат глада в Европа. Ама съм сигурен, че нема да напуснат удобния и топъл диван в ЕС. Що - нямам отговор и нито една кАпейка не го дава.
164
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
163
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 176 И що не си отишъл досега е русия и да я караш без смартфон?
162
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Руски дипломат разкри всички карти: Финландия е осъдена. Финландия подписа собствената си смъртна присъда с отложена дата, като се присъедини към НАТО и допусна Пентагона до военните си бази. Така тя създаде заплаха за Русия и това е ясно за всеки честен наблюдател. Смъртната присъда за финландците(не всички от тях одобряват самоубийствените действия на Хелзинки и поради това някои не заслужават ужасен край, но, уви, всички са в една "лодка") беше авторитетно потвърдена в интервю за РИА Новости от постоянният представител на Русия към международните организации във Виена Михаил Улянов.
161
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато Русия реши проблема с Украйна, който не е създаден от нея, а се превърна в заплаха за Русия, Москва ще трябва да реши проблема със сигурността на северозападните си граници, където Финландия ще стане новата Украйна. Да оставя в нея пистолет, насочен към руското слепоочие, Москва няма право. А да преследва фанатичната част от 5,5-милионното население на страната из горите, забавлявайки циниците във Вашингтон и Лондон, е просто глупаво. Тази огромна територия просто ще се превърне в пепел.
160
3
 
2
 
! Отговори
Фют преди 4 месеца
До 177. Бате, гладен съм, дай малко хляб....хахахаха
159
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виж сега,Песков! Помощта и милиардите са за Украйна,а не за Русия! Колкото и да са малко,все е файда! Вие вижте там,Иран и С.Корея да ви отпуснат повече! Ще са ви нужни, но по-добре да се справите с вашите наводнения!
158
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На никой не му пука за Украйна. Колкото им пукаше за Афганистан, толкова и за Украйна. Става дума за това, че западния либерален проект губи от традиционния проект на Русия. И това го вижда целия свят, целият свят вижда, че либералния модел който обезпечава смартфони и глобално доминиране, сега се руши защото страна с традиции предлага по-ефективни оръжия, технологии, и освен това Русия предлага модел за социална консолидация който е по-ефективен от западната либерална демокрация. Това предизвиква истерия у запада.
157
1
 
6
 
! Отговори
САЩ дават долари преди 4 месеца
Но оръжия нямане са произведени още!
156
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Сата НАТО Е да няма седем -кратни териториални продобивки,само дето контролира територията която осигурява 95 % от БВП на Украйна.
155
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Финландия не е Украйна. Във Финландия не живеят руснаци. Финландия е население само 5 милиона, достатъчни са два ядрени удара над Хелсинки и толкова с финландия, всичко ще приключи за часове.
154
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
САЩ са взели Флорида и всички западни щати от Испания, руснаците взеха Крим и източна Украйна. Какви са им мотивите ли? А може ли някой да ги спре и на каква цена?Ако говорим за цената в човешки животи, то опита на Украйна да ги победи военно е безмислен. Трябваше им мир и време, както на СССР му трябваше мир и време ...
153
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това ще е последната помощ от САЩ! Тръмп няма да даде и един цент :)
152
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Добрата новина - няма да е последната, с войната ще продължи години. Русия има всичко - и масло, и оръжия. Да му мислят европейците, които скоро няма да има какво да ядат. Урсула ще ги храни с насекоми.