Ердоган: Спрете фюрера Нетаняху и неговия кървав екип

В Ивицата Газа са убити над 24 000 палестинци
20 яну 2024 08:56, Петър Бойчев
78
Ердоган: Спрете фюрера Нетаняху и неговия кървав екип
Снимка БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни израелския министър-председател Бенямин Нетаняху с диктатора на нацистка Германия Адолф Хитлер и разкритикува "пасивността" на Запада към войната в Ивицата Газа, където според ХАМАС са убити над 24 000 палестинци, предаде агенция Anadolu, съобщи БТА.

"Западните държави и международните институции за сигурност загубиха всякакво доверие, след като се провалиха на изпита в Ивицата Газа", още повече, че те вече бяха "загубили голяма част от престижа си за това, че не предотвратиха кланетата в Ирак, Босна, Сирия, Йемен, Мианмар, Сомалия или Афганистан", твърди турският президент.

"Западът само наблюдава геноцидните варварства срещу палестинския народ, извършвани от съвременния фюрер Нетаняху и неговия кървав екип", продължава Ердоган. Миналия месец той също така сравни Нетаняху с Хитлер и заговори за практики, достойни за "нацистки концентрационни лагери", след като се появиха кадри на частично голи палестински затворници, които израелски войници събират на спортна площадка.

"Онези, които наляво и надясно изнасят лекции за човешките права и свободи, не са видели как през тези 105 дни деца, бебета и жени бяха жестоко убити, нито пък са предприели някакви стъпки, за да предотвратят потисничеството", заяви турският лидер.

От началото на войната в Газа турският президент отправа критики към Израел. След изявленията на Ердоган през октомври Израел изтегли посланика си от Турция, а словесните нападки между турското и израелското правителство зачестиха. Миналия понеделник израелският министър на сигурността Итамар Бен-Гвир, определи Ердоган като "пълен нацист" и призова за бойкот на Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Напълно е прав Ердоган
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прав е султана! Западните демагози си засрали очите, правят се на ни лук яли, ни мирисали, а на практика финансират и поддържат геноцида, който реализира Израел в Газа. И през цялото това време не прастават да плямпат за "правда", "демокрация", "човешки права" и т.н. но само когато с помощта на тези декварации се бъркат във вътрешните работи на своите противници. Но кой им вярва вече западните васали на САЩ и господаря им, май никой?
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на Ердоган!Нима има друг политик в света с такъв ранг ,който да говори смело и правдиво за всичко и всички? В бг всичките са като мушички,следвайки само своите си интереси и ослушващи се и действайки според обкръжаващата ги конюнктура! Балкански интересчии а не политици!
45
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мюсюлманите се подкрепят , така е. А ти Ердо, ще видиш ЕС само през крив макарон.
44
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ердоган е султан на празните приказки.
43
5
 
3
 
! Отговори
Туберкулозна маймуна преди 3 месеца
Говореща?!!! Новия пророк на говорещите муни, явно е поредната гавра на Вселената с порЕзняците .!.
42
8
 
5
 
! Отговори
Аз съм просто човек преди 3 месеца
Този исламофашист както е на власт уби 364 кюрдски деца. Този диктатор Ердоган всеки ден убива невинни кюрди и прави военна операция кюрдските населени места в Сирия и Ирак.
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колкото спряха теб и Путин!
40
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Израелците не са меките китки на Меркел и Макрон. Няма плюшени мечета, три реда сополи и 'добре дошли, ядрени инженери'. Арабите влязоха без билети на техно партито, забавляваха се, а сега израелците им пратиха диджеи на място да продължат да хвърлят гьобеци и да викат алахакбар.
39
10
 
12
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
А ти какво правиш от трийсет и четири години в България бе,турска змии гадна ? Вън от България,турчино!
38
20
 
14
 
! Отговори
Ваня Писова,Цалапица преди 3 месеца
Да живее Израел ! Долу османските поробители на Ердоган!
37
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 50 Болен ли си какъв си? Кои са сатанистите които искат да унижожат еврейските отреееепки ве? Та нали самите сатанисти са евреи бе, мозък???
36
8
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 месеца
Унищожаването на Израел е част от плана на Сатанистите.
35
7
 
18
 
! Отговори
аноним преди 3 месеца
Султанката на Ердоган е палестинка!И докато със зъби и нокти той и обещава,че ще брани терористите,за каквито светът ги призна,бомби всеки ден и в Сирия,и в Ирак.Стотици кюрди-убивани на ден!!!!
34
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ах, бай ердо се е загрижил за мирните тероряги от хамас, които миролюбиво избиха 1000+ евреи, сега ги избивали, то какво са очаквали, медали ли да получат?всъщност сигурно точно за това са в масква тия дни, за медали, хамасите...
33
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най- ми е кеф да гледам как два народа съставени от отрееепки се самоизбиват.
32
12
 
25
 
! Отговори
Божил Божилов преди 3 месеца
С безпределна жестокост евреите показаха на днешния свят причините, поради които са презирани, гонени и избивани през хилядолетната си история от много народи по света.Дано се осъзнаят и намерят път към своите съседи.
31
6
 
15
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
А ти какво правиш в Сирия?
30
2
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Както има извисени и примитивни хора, така е и с народите, което нашите предци са забелязали и установили от векове! Никой не се е родил с предубеждения, но от малък знае от по възрастните кой какво представлява, кой е с крадлив нрав, с кое дете да си играе е с кое не! Подхода към всеки следва да е такъв, към каквато общност принадлежи! Едни народи не се нуждаят от контрол, а други следва да се възпитават, в противен случай съсипват цивилизацията! Като напаст от марокански скакалци! Факт!
29
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера дори и в медията на Америка за България - Дневник, бяха пуснали статия за убити, родени с цезарово без упойка и от мъртви майки бебета.Дори и те, прочули се с лъжливата си пропаганда медия писаха че там се извършва геноцид. В историята на света гоненията на евреите е било на всеки няколко века, но винаги са оцелявали, все някой ги спасява. Сега обаче тръгнаха срещу 2 млрд. араби и нямат шанс.