Ердоган: Спрете фюрера Нетаняху и неговия кървав екип

В Ивицата Газа са убити над 24 000 палестинци
20 яну 2024 08:56, Петър Бойчев
78
Ердоган: Спрете фюрера Нетаняху и неговия кървав екип
Снимка БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сравни израелския министър-председател Бенямин Нетаняху с диктатора на нацистка Германия Адолф Хитлер и разкритикува "пасивността" на Запада към войната в Ивицата Газа, където според ХАМАС са убити над 24 000 палестинци, предаде агенция Anadolu, съобщи БТА.

"Западните държави и международните институции за сигурност загубиха всякакво доверие, след като се провалиха на изпита в Ивицата Газа", още повече, че те вече бяха "загубили голяма част от престижа си за това, че не предотвратиха кланетата в Ирак, Босна, Сирия, Йемен, Мианмар, Сомалия или Афганистан", твърди турският президент.

"Западът само наблюдава геноцидните варварства срещу палестинския народ, извършвани от съвременния фюрер Нетаняху и неговия кървав екип", продължава Ердоган. Миналия месец той също така сравни Нетаняху с Хитлер и заговори за практики, достойни за "нацистки концентрационни лагери", след като се появиха кадри на частично голи палестински затворници, които израелски войници събират на спортна площадка.

"Онези, които наляво и надясно изнасят лекции за човешките права и свободи, не са видели как през тези 105 дни деца, бебета и жени бяха жестоко убити, нито пък са предприели някакви стъпки, за да предотвратят потисничеството", заяви турският лидер.

От началото на войната в Газа турският президент отправа критики към Израел. След изявленията на Ердоган през октомври Израел изтегли посланика си от Турция, а словесните нападки между турското и израелското правителство зачестиха. Миналия понеделник израелският министър на сигурността Итамар Бен-Гвир, определи Ердоган като "пълен нацист" и призова за бойкот на Турция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
14
 
! Отговори
Въпреки преди 3 месеца
Кога Ердоган ще признае геноцида срещу Арменците. Кога ще признае престъпленията срещу човечеството извършени в разпада на Османската империя? Испания, Франция, Русия, Англия нямат проблеми с имперските си години. Но не и Турция !
27
15
 
13
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Хе-хе! Провъзгласилият се за покровител на ислямсите държави ***, но нищо не може да направи на технологичен Израел, защото ще бъде унищожен за минута, заедно с цялото му отоманско величие! Това не са беззащитните кюрди да ги бомбардира всеки ден и се перчи пред електората си! България подкрепя Израел! Израел има право да се защити!
26
10
 
27
 
! Отговори
Краят им наближава преди 3 месеца
Исрел ще свърши като нацистка Германия. Дано за тях обаче няма план маршал, а бъдат оставени сами да изчезнат. Света ще си отдъхне. Всичките им съседи са бомбандирани периодично, откакто тази терористична държава съществува. Ционистките планове за окупация са по-налудничави и от хитлеристките. Това започна дори САЩ да осъзнава.
25
4
 
13
 
! Отговори
Въпреки преди 3 месеца
Хубаво сравнява Ердоган. Но защо не сравни Нетаняху със Султан Хамид 1-ви. Основоположника на геноцида над арменците.!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 31...Бъркаш...Израел са повече от Нас вече...към 8 мил....не че са като Турция но да бъдем по точни....а и числеността не е от значение в определена ситуация...
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такова нещо не е имало досега и ето отново. Блогъри писаха, че Израел е снабдявал с оръжие бендеро-нацисткия киевски режим. Бендеро-нацистите продавали постъпилото оръжие на "Хамас". "Хамас" използва това оръжие, за да убива израелски граждани. Бумеранг.
22
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Очевидно галеникът на САЩ с непремерените си действия като нищо може да предизика военни действия с Турция. Само че война на 2,5-млн. Израел срещу 80-милионна Турция се очертава със загуба за евреите. САЩ няма ли да си обуздае близкоизточния фаворит?
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От над 80 години съществува мнение, че ционизмът е враг на обикновените хора от цял свят. Борбата срещу ционизма няма нищо общо с антисемитизма.
20
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В този чужд конфликт съм на страната на Израел. Мразя араби. Не ми пука за палците нагоре, или надолу.
19
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Израел изтри Украйна от календара за помощи. Това е колосален удар срещу Украйна и срещу Зе-просяка.
18
8
 
10
 
! Отговори
Махора преди 3 месеца
Ердокан , а ти с твойта политика не вършиш ли подобно нещо с кюрдите , или за есни може , а за други не? Докато не се махнете като днолични лидери , нещата ще бъдат така!
17
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кой да го спре мустак ? Извънземните ли ? Ти защо не спря хамасс 10г като правиха провокации? Всяка година ги обстрелваха с хиляди ракети? Къде беше ти тогава да даваш акъл? Клоун
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В приетия вчера на пурво четене нов закон в Германия за получаване на германско гражданство е записано, че кандидатите за гражданство трябва да признават "вината на Гермаия" в изтребването на евреи, трябва и "отхвърлят антисемитизма". няма обаче текст за признаване на вината на Германия в изтребването на милиони съветски граждани, за геноцида при Ленинград,за арменския гецид в Турция(подпомаган от Г.) и други подобни зверства. Впрочем и в българските учебници НЕ се пише за обсадата на Ленинград
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
IQ 3.14 /3/, Ердоган държи пиндостанските прислуги в Сирия - кюрдите - под контрол. Гледам как турски ударни дронове ликвидират десетки кюрдски джипове, обслужващи нефтените находища, чрез които се краде сирийският нефт.
14
16
 
8
 
! Отговори
Ура преди 3 месеца
Три пъти ура за евреите пазещи ни от тероризма....И които мисли различно..да си спомни кой направи атентата в Сарафово, а имахме дюнерджийници на всеки ъгъл....по проникновението на тиквоний първи... СЛАВА и на Украйна пазещата ни от рашизма....
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само нашите льoлльовци,не са озъзнали какво се случва на планетата.Пак на грешната страна.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Беше оста Рим Берлин Токио .сега стана Йерусалим Вашингтон брюксел
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ осъзнаха, че вече не са хегемон.
10
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хамас се борили да няма израелска държава. Натаняху вчера пак каза, че те не приемат съществуването на палестинска държава. Т.е. и двете страни са крайни. Мисля, че трябва в ългарските медии повече да информирате за стъплите по осъществяване на плановете на ционистите да изселят палестинците в Конго. Това кореспондира с плановете на британците да изселват мигранитте си в Руанда. Трябва да ни информирате и за процеса в Хага, където ЮАР обвитява Израел в геноцид. Защп липсва "прозрачност"?
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има дюли от Турция. Хапваме ги като ябълки и на компот!