Кипър настръхна: Сериен убиец с български корени преследва чужденки

Мъжът признал, че е отнел живота на пет жени и две момичета
29 апр 2019 19:35, Красимир Ангелов
82

Хората в Кипър са в шок след поредица от убийства на чужденки. По случая е арестуван 35-годишен военнослужещ, който признал, че е убил пет жени и две момичета. По информация на телевизия Bulgaria ON AIR мъжът е с български корени - майка му е от Стара Загора.

Следователи и специални части предполагат, че има и още жертви. Една от последните жени, с които се е запознал преди да бъде арестуван, е българска манекенка.

Никос Метаксас се представял за Орестис в социалните мрежи. Там се запознавал и с жените. Всички те били чужденки, работещи в Кипър. Повечето били от Азия, но имало и от Балканите. Една от тях е българската манекенка в Кипър - Теа Георгиева, която се запознава с него чрез общ познат. Престъпникът ѝ предлага заснемането на професионален видеоклип.

35-годишен сериен убиец на жени шокира Кипър

"Знаеше прекрасно български. Говорихме на гръцки и на български. Усещах, че ме харесва. Нещо нормално. Бях съгласна да се опознаем като приятели", разказа манекенката.

Мъжът дори предлага на българката да наеме жилището, което дава под наем – точно над неговото. А в заснетия с Теа клип има сцени и в спалнята на серийния убиец. Оказва се, че на същото легло е убита една от жертвите.

Потресаващите престъпления започват да се разплитат преди две седмици. Тогава в изоставена шахта на мина туристи откриват тялото на филипинка. Започва широкомащабно разследване. Преди седмица е арестуван и самият Метаксас. Той насочва разследващите към токсично езеро до мината, където в куфари с каменни блокове изхвърлял телата. Вече са открити няколко от тях.

Психолози предполагат, че мъжът е бил силно травмиран като дете от развода на баща му с българската му майка. Предполага се, че точно родителят е вменил на сина си, че чужденките са лоши. А истинското желание за мъст дошло след развода на самия Никос преди няколко години.

Четири от жертвите на убиеца в Кипър – открити

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/04/28/chetiri-ot-jertvite-na-ubieca-v-kipyr-otkriti.408894
 

Четири от жертвите на убиеца в Кипър – открити

Местните хора са в шок и вече организираха бдение в памет на жертвите и обвиниха властите, че не са разследвали навреме престъпленията, защото ставало дума за чужденки.

През последните 3-4 години изчезналите чужденки в Кипър са над 30. Между тях има и три българки. Установено е, че Никос Метаксас е посещавал и турската част на острова, където също има изчезнала виетнамка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркан в главата от малък. Но станал военен. Как така.
11
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МилкоМилко пръдна и избяга.Кво толко че е убивал жени, или че е убивал чужденки?
10
7
 
21
 
! Отговори
Милко преди 5 години
До Анонименче ги е премачкал
9
7
 
26
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Нямах нищо против да се опознаем като приятели. Баси мин дило!
8
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МилкоКое какво толко?
7
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Семката му е гръцка. Това че майка му е българка или туркиня няма нищо общо. Баща му му е втълпил в простата глава че всички чужденки са вредни. По интересното е каква присъда ще му дадат гръцките съдии. Според престъпленията които е извършил трябва да му дадат доживотна без право на замяна.
6
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като му гледам чертите на лицето, гръцката жилка е доминираща.
5
3
 
38
 
! Отговори
жена под ключ преди 5 години
Усещала че я харесва, пък щели да се опознават "като приятели" И после да се чудиш как да ги опазиш такива от серийни убийци...
4
15
 
35
 
! Отговори
Милко преди 5 години
И кво толко?
3
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се вярва на информацията, бащата е кипърец, майката е българка, така че е от смесен произход, а не "българин", както ни го натрапват медиите.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По информация на телевизия Bulgaria ON AIR мъжът е с български корени"Значи достоверността на информацията е крайно съмнителна.
1
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага националистите да излезнат да бутат къщи на Българи...