"Джонсън енд Джонсън" намалява производството на COVID ваксини

Причината - спад в търсенето
14 яну 2023 15:18, Петя Славова
39
"Джонсън енд Джонсън" намалява производството на COVID ваксини
Снимка: БГНЕС

Американската компания „Джонсън енд Джонсън” намалява производството на своите ваксини срещу коронавирус заради спад в търсенето, съобщава „Уол стрийт джърнъл”, позовавайки се на източници. Позовавайки се на документи, изданието отбелязва още, че през октомври 2022 г. „Джонсън енд Джонсън” е подала иск за арбитраж срещу компанията „Meрк”, който на свой ред предяви насрещен иск.

„Джонсън енд Джонсън” намали значително усилията си за производство на ваксини, тъй като се сблъска със спад в търсенето. Партньорството с конкурента „Merck & Co”., създадено по настояване на правителството на САЩ, не оправда очакванията. Сега компаниите се занимават с арбитраж, предава БГНЕС.

Според хора, запознати с въпроса, „Мерк” от Роуей в щата Ню Джърси, произвежда ваксини само в един от своите заводи и не произвежда търговски дози в другия завод, който осигурява по-сложната част от производството процес", пише вестникът. Един източник каза, че производството на „Meрк” се забавя, тъй като съставките и компонентите за производство пристигат по-късно от планираното и поради технически проблеми в завода. Източникът добави, че част от забавянето се дължи на това, че правителството на САЩ вече не дава приоритет на поръчките на „Джонсън енд Джонсън” съгласно Закона за отбранителното производство.

Според вестника „Джонсън енд Джонсън” преди това е прекратила споразумения за производство с други компании, които са помогнали за производството на ваксината по време на пандемията, като „Каталент” и „Санофи”.

„Джонсън енд Джонсън” е американски производител на продукти за здраве и красота. Занимава се с производство на медицински изделия и оборудване, лекарства и стоки за хигиената и човешкото здраве. Компанията е основана през 1886 г. и има над 140 000 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Brucewayne395 преди 1 година
Да не бръзат с намаляването им. У Карлуково и на "4-и километър" си са тръсат тез факсини в несвес'.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е да има асортимент. Но ваксината на Джонсън се прави само първия път. След това се прави бустер с и РНК. Така че нормално да намаляват производството. 7,5 милиарда души са ваксинирани вече. За тях Джонсън не е нужна. Виж в Африка и в гетото в България има още място да приложение.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е от ФБ да се учиш за ваксините. Пък ако е руския ФБ , направо в десетката .
23
6
 
7
 
! Отговори
MIKE преди 1 година
"Джонсън енд Джонсън" е първенец в избиването на хората от десетилетия но "Пфизер" го догонва доста успешно.
22
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Е не ни трябва Джонсън. Ние подкрепяме наУката и прогреса и за това искаме рнк ваксина. Не че си ползваме мозъка и аналитичната мисъл и сме видяли някакви крайни резултати след определено техническо време. Просто по телевизора ни казаха така...
21
4
 
5
 
! Отговори
До долния преди 1 година
В горното поле, дето пише "име", вместо да го оставяш празно, спокойно може да напишеш "циркаджия".
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като има иРНК ваксини, за какво ни е Джонсън? Като имаш Ролс Ройс за какво ти е трабант?
19
4
 
14
 
! Отговори
Как се работи нагоре преди 1 година
"Усилията си" ..те бяха готови с ваксините на третият ден след обявяването на пандемията....;) Голяма игра играха...ще играят още. Докато има алчни бюрократи в Брюксел. Един им трябва, правят го милиардер и той ги прави също. Само трябва да убеди ...както може ....надолу хората, че това е ...важно!!! И парите като текнат и едни устинсе запушват, колкото и да са големи. Но всички които знаят мълчат щото 25 000 и нагоре вземат на месец. За какво да тигър срещу тези които ги хранят?!?
18
2
 
13
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Какво стана с на доц. Чорбанов ваксината дали ще стане за следващата пандемия най вероятно :)
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таня да осъди Джонсъна за нанесени морални, емоционални и здравни щети. Ако оживее.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кат не се харчи... сега е модно да се забъркват антибиотици, на тях им създадоха изкуствен дефицит, че да откарат огромни печалби за бройка.
15
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не друго, то поне ковид истериците се кротнаха най-накрая. По време на пандемията крякаха, че ние сме били причината за пандемията, учени и "експерти" се надпреварваха да обясняват, че само ваксината била единствения начин да се победи пандемията, а тя изчезна по едно и също време както във ваксинираните държави, така и в нашата със 70% неваксинирано население. Единствено от ниският интелект и простотията на ваксъра няма да можем да се отървем скоро.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овцете може да са много, но в крайна сметка и те са ограничено количество. Колкото и да ги стрижеш и да ги доиш в един момент спират да дават. Тогава или трябва да ги оставиш намира, или да ги заколиш за месо и кожи.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Таня- Може да искаш от "Джонсън" някаква сума за тестване на експериментално лекарство. Все пак всяко ново нещо се тества с години как влияе върху организма и се плаща на хората които го взимат.
12
7
 
15
 
! Отговори
До Таня преди 1 година
От компота, който си си сложила. Все пак това е фалшива ваксина срещу фалшив вирус. Може да си от късметлиите.
11
4
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
За Ковид па и эа другите эаболявания, требва моэьчна ваксина. А най беэвредната е, домашната ракийка, който не верва да пита оцелелите след време
10
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Таня, дано да оцелееш. На никого не мисля злото.
9
7
 
31
 
! Отговори
ваксър бесен преди 1 година
Не мога, вече имам 7 бустера, искам още един! Не мога без ваксина, не вярвам че има живот без тях!
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършиха ли будалите вече?
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия яхнахха ковида като хищни хиенни, не се напечелиха.