"Джонсън енд Джонсън" намалява производството на COVID ваксини

Причината - спад в търсенето
14 яну 2023 15:18, Петя Славова
39
"Джонсън енд Джонсън" намалява производството на COVID ваксини
Снимка: БГНЕС

Американската компания „Джонсън енд Джонсън” намалява производството на своите ваксини срещу коронавирус заради спад в търсенето, съобщава „Уол стрийт джърнъл”, позовавайки се на източници. Позовавайки се на документи, изданието отбелязва още, че през октомври 2022 г. „Джонсън енд Джонсън” е подала иск за арбитраж срещу компанията „Meрк”, който на свой ред предяви насрещен иск.

„Джонсън енд Джонсън” намали значително усилията си за производство на ваксини, тъй като се сблъска със спад в търсенето. Партньорството с конкурента „Merck & Co”., създадено по настояване на правителството на САЩ, не оправда очакванията. Сега компаниите се занимават с арбитраж, предава БГНЕС.

Според хора, запознати с въпроса, „Мерк” от Роуей в щата Ню Джърси, произвежда ваксини само в един от своите заводи и не произвежда търговски дози в другия завод, който осигурява по-сложната част от производството процес", пише вестникът. Един източник каза, че производството на „Meрк” се забавя, тъй като съставките и компонентите за производство пристигат по-късно от планираното и поради технически проблеми в завода. Източникът добави, че част от забавянето се дължи на това, че правителството на САЩ вече не дава приоритет на поръчките на „Джонсън енд Джонсън” съгласно Закона за отбранителното производство.

Според вестника „Джонсън енд Джонсън” преди това е прекратила споразумения за производство с други компании, които са помогнали за производството на ваксината по време на пандемията, като „Каталент” и „Санофи”.

„Джонсън енд Джонсън” е американски производител на продукти за здраве и красота. Занимава се с производство на медицински изделия и оборудване, лекарства и стоки за хигиената и човешкото здраве. Компанията е основана през 1886 г. и има над 140 000 служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ваксинакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
26
 
! Отговори
призив преди 1 година
До всички надупчени: Потърсете отговорност от палачите си, докато можете! Щото така както нищо ви няма, изведнъж ще се преселите оттатък, а тия които ви го причиниха ще си живеят живота.
5
2
 
31
 
! Отговори
хх преди 1 година
Не само спад в търсеното на ковид ваксини, но Модерна, Файзър, Джонсън имат рекордни загуби заради ковид фиаското, сега в САЩ никой не си купува и другите им лекарства. Автогол,сър.
4
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хи хи хи, мисирките все още ги наричат "ваксини". хи хи хи
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зад всички производители стои един и същ борд на директорите/сценаристите
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли кои са собствениците на компаниите, произвели и продали най- много covid ваксини?
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехаа... ама още ли има кой да купува тези експерименталки?