Ружди Ружди донесе олимпийска титла за България от Париж

Българинът триумфира в тласкането на гюле
30 авг 2024 23:05, Красимир Ангелов
26
Ружди Ружди донесе олимпийска титла за България от Париж
Снимка: Lap.bg

Ружди Ружди категорично спечели титлата в тласкането на гюле, категория F55 (парализирани от кръста надолу от инвалидна количка) на Паралимпиадата в Париж. В третия си опит българинът постигна 12,40 метра, което бе най-доброто му постижение за сезона и предостатъчно за първото място.

Общо Пет от шестте опита на Ружди минаха над 12 метра, като нито един от останалите му 9 съперници не достигна до тази дистанция.

Това е втората паралимпийска титла на Ружди в кариерата след тази в Рио. На игрите в Токио преди 3 години той остана със сребро.

Втори след Ружди в Париж остана сърбинът Небойша Дурич с 11,98 метра. Бронзът остана за поляка Лех Столтман с 11,90 метра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Общество
Свинаров: Политическата трагедия е пълна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
35
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 седмици
ЦЯЛАТА ТАЗИ ОЛИМПИАДА НА НЕДЪГАВИТЕ Е ЕДНА ПОДИГРАВКА И ДИСКРИМИНАЦИЯ ! ТАКА ГО РАЗБИРАМ АЗ!!! СЪСТЕЗАНИЕ САМО ЗА НЕДЪГАВИ МИ ЗВУЧИ КАТО ДИСКРИМИНАЦИЯ ! ИМА САМО ДВЕ КАТЕГОРИИ МЪЖ И ЖЕНА И ТО НЕ ПО ПАСПОРТ А ПО СЕРТИФИКАТ ПО РОЖДЕНИЕ! ДОРИ ТОВА , ЧЕ ИМА КАТЕГОРИИ МЪЖЕ ОТ ТОЛКОВА КИЛОГРАМА ДО ТОЛКОВА СЪЩО НЕ Е РЕДНО И Е ТОТАЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ! ОЛИМПИАДАТА СЕ ИЗРАЖДА В ПАРОДИЯ ТОТАЛНА! СКОРО ЩЕ ИМА КАТЕГОРИЯ САМО ЗА ТРАВЕ СТИТИ
3
13
 
5
 
! Отговори
Сикеджам преди 2 седмици
Чок гюзел, Ружди ага
2
2
 
34
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
Руждиии, бравоооо!!!!Очаквах олимпийска титла от теб!!!Много се радвам!!!!!
1
1
 
44
 
! Отговори
Гризел преди 2 седмици
Браво на момчето!