Борисов: Няма по-подготмен от мен за премиер

Няколко са решенията за министър-председател
23 окт 2024 20:56, Нели Христова
154
Борисов: Няма по-подготмен от мен за премиер
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в ефира на Дарик радио, че е готов отново да е премиер, при добър резултат на коалицията на изборите на 27 октомври.

"Представям си, че ГЕРБ ще даде максимума от себе си. Който спечели състезанието, има бонуса да предлага премиер и министри и да търси мнозинство. Предлагам успех на всички партии, да станат първи, защото тогава има смисъл от демокрацията", обяви лидерът ГЕРБ.

По думите му няколко са решенията за министър-председател.

"Ако сме първи и имаме добър резултат, това ще съм аз. Защото няма по-подготвен от мен. Ако резултатът не е толкова добър, трябват коалиционни формули. Аз се дърпам назад и предлагаме други формули. Предложих проф. Габровски, Мария Габриел и Денков намериха вариант, после предложихме Росен Желязков", отговори Борисов на въпрос кои са вариантите на ГЕРБ за премиер.

"За четири години, това е състезанието и който го спечели, той ще има право да предложи премиер и министри", категоричен беше лидерът на ГЕРБ. Ако резултатът на партията е добър, премиер ще бъде самият той. "Ако резултатът не е толкова добър, аз съм се доказал, дърпам се назад. Премиерът ни трябва да е отговорен и партията да стои зад него като монолит", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че конкретно към неговата партия не е постъпвало предложение от ПП-ДБ министърът-председателят да е равноотдалечен, което навява съмнения, че идеята може да е за друго мнозинство.

"Нека младите хора, които могат да боравят с интернет, да се върнат 18 години назад и да видят какво е било преди ГЕРБ, а след това да гласуват за нас", призова бившият премиер онези, които на тези избори ще имат право да дадат вота си за пръв път.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от Избори 2024
Петков: Не вярвам в честността на изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.