Божанков: Ако не намерим изход от кризата, отиваме към едноличен режим на управление

Изходът е нашата рецепта за управление, казва той
14 сеп 2024 11:45, Нели Христова
74
Божанков: Ако не намерим изход от кризата, отиваме  към едноличен режим на управление
Снимка: БГНЕС

Изказвам съболезнования на близките на двамата пилоти, които загинаха, докато служат на България. Трябва да опитаме поне този път да не политизираме случая. Българската армия дълги години страдаше от недофинансиране, много лоша материална база, но това се променя последните години с бързи темпове. Поръчаха се нови машини, безпрецедентни инвестиции. Това заяви депутатът Явор Божанков от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" в ефира на bTV.

"Бойко Борисов говори за джентълменски споразумения – припомням, че имаше едно споразумение 9 месеца с перспектива за още 9, което ГЕРБ не спазиха. Ако не намерим изход от тази политическа криза, всички отиваме към едноличен режим на управление. Изходът е нашата рецепта за управление", категоричен е той.

Според него резултатите на предстоящите избори са абсолютно непредвидими: "Не трябва да изолираме обществото от решаването на кризата. Ние сме огледало на обществото – ако партиите са много разделени, то е защото и хората са разделени. Ако искаме заедно като народ да излезем от тази политическа криза, трябва масово да гласуваме."

"Не бихме преговаряли с партии, предлагащи откровено фашистко законодателство, които искат да излезем от ООН, НАТО и ЕС – откровено руската "Възраждане". ДПС има двама председатели – кое ДПС ще иде на избори, кое ще влезе в следващия парламент? И двете крила се борят за кормилото, но никой не казва какъв е генезисът на проблема", смята Божанков.

Според него е огромна грешка този ВСС да избере нов главен прокурор.

"Наша цел е да повишим изборните си резултати и да върнем изгубеното доверие. Да, тази сглобка с ГЕРБ-СДС причини загубата на доверие. България изгуби 700 млн. лв. в предсрочни избори. Аз не съжалявам за тази висока цена с цел да имаме редовно правителство", подчерта депутатът.

По повод законопроекта на формацията за забрана на смяната на пола при непълнолетни деца, той заяви: "В тази много деликатна тема обикновено се схваща законопроектът от две думи, а не се чете целият. ИТН предложиха законопроект, който забранява всичко, дори ако дете има малформация и трябва дете да се намеси. Да, и в момента е забранено, и след това ще бъде забранено, но трябва да е ясно, че има случаи, когато се налага такава интервенция. На ужасяващия популизъм трябва да се отговори по такъв начин. Личното ми мнение – смятах в началото, че трябва да игнорираме напълно тези законодателни усилия на ИТН, но случая с ЛГБТ пропагандата в училищата показа, че дори като преди нямаше такава, но учители все пак бяха преследвани."

"България има нужда от модерно ляво. БСП опита да се превърне в отровен двойник на Възраждане – популистка сила", коментира той драмите в лявото в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от Избори 2024
ЦИК поряза Виктория Василева, няма да се явява на изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
7
 
! Отговори
а? преди 5 дни
Абе кво става със авера му с пистолета и със сина му? Май пак всичко се потули...***
40
4
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 дни
Божанко се усуква около Банкянската торба с лаи на и е готово пак да му легне... Це едно казва " Айде бе, бате Боко, айде пак, още еднъж, ама нали тоа път че си спазиш обещанието? Оти на нас ного ни се сака още еднъж да бъркаме у кацата!"
39
1
 
4
 
! Отговори
Умен преди 5 дни
изходът е много *** - депутати и партии, които за 3 вота не могат да съставят парламент, да не се допускат повече в народното събрание
38
5
 
2
 
! Отговори
ЛГБТ преди 5 дни
Ще гласуваме за теб
37
2
 
10
 
! Отговори
северозапад преди 5 дни
А мерси салкънче, ядохме вашата рецепта -мишмаш от запъртъци не щем.
36
2
 
5
 
! Отговори
09 преди 5 дни
Да бе ,огледало сте,но от тези в залата за смях и ако си мислиш, че някой ще се огледа и няма да легне от смях, се лъжеш.А ако теб вземат за пример, оле мале,България загива.Знае ли тоя на кого викат слънчоглед партия.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Хлапака е от г.орявица и кара влака с привишена скорост ))
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Божанов: Изходът е нашата рецепта за управление.... Еее преди ни управляваше с ковидова рецепта... Каква ти е новата двуполова рецепта? Това Божа работа ли е бе Божанов? Божанов, кажи каква ти е рецептата за преминаване от двуполово управление на Шестопръстната ръка за трансформиране на полови органи и как става това? Божанов, откъде си получил тия полови знания. Кой многополов университет си завършил? Ти да не си от Папството бе Божанов?
33
1
 
11
 
! Отговори
какъв е този преди 5 дни
БЛЕДЕН ХЛАПАК и за какво се бори?!
32
3
 
4
 
! Отговори
Някои преди 5 дни
Продължават да гледат сеира в битката между Доган и Пеевски,свалянето на Нинова А близкият хоризонт е контролирани от Пеевски ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП,които да направят кабинет под негов контрол.Ситъацията е ала КТБ-радват се, че Пеевски се саморазправя с Цв.Василев,а той погреба цяла банка и ограби хиляди вложители.Фокато гледаме филма,Пеевски овладя и ВАС.
31
8
 
9
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИЗЪМ преди 5 дни
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА УМРЕ !!! --- Еврокомисарят Йоханес Хан: --- ''България след българите'' - до 40 години България ще изчезне, българите ще изчезнат като народ и този процес е необратим --- --- Йоханес Хан: "Българите нямат нужда от държава" !!!
30
2
 
6
 
! Отговори
Gogo преди 5 дни
Добро утро де-биложанков ;) но няма страшно най-големите икономики се ръководят еднолично ;)
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Божанков: Ако не намерим изход от кризата на двуполовото управление, минаваме към еднополово управление - от двуполови ставаме еднополови и толкоз!
28
2
 
14
 
! Отговори
Божанко преди 5 дни
Синчето гърми ли още с чужди пищаци?
27
2
 
8
 
! Отговори
Ангелина преди 5 дни
За Божанков,ако не е разбрал или по скоро се прави ,че не разбира ,ние винаги сме бил под едноличен режим на управление на "осветените лица" на задкулисието - Бойко Борисов,Делян Пеевски и компания и най- зверския е този след" управлението на Главчев",който е само една "движеща се кукла",която казва *** вицове и "мъдрости" ,които даже не си е направил труда да научи дословно.
26
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
и каква е вашата рецепта - сглобка с борисов и пеевски, а сега с доган, който иска да вкара в парламента друг подобен на пеевски, това е отмъщение към българската държава, която с всичките си институции, с изключение на президента, се впрегна да защитава пеевски, който за американците е престъпник, осъден за корупция, нещо повече поведоха заедно с пеевски борба с президента
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
На хората отдавна спря да им пука за политиката. Никой нормален човек вече не ходи да гласува. Всеки търси начин да се спасява по единично. Чувството за общност отдавна го няма. Общностите се създаваха едно време в Селата. Там се раждаха и децата. Сега като няма села, няма общности няма и деца. Няма кой да работи и да милее за тая държава. Щото селяните са собственици на земята. Е, като няма селяни, всичко отива по дяволите. Каква държава ще прави със граждани, софиянци и чантаджии?
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този ли беше, дето детето му простреля леля си с боен пистолет?
23
3
 
8
 
! Отговори
БАЦЕ преди 5 дни
АЗ СЪМ ДВУЛИЧЕН
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Кразата първо е демографска и от там и икономическа. Политиката е на последно място. Проблемите не могат да се решат с гласуване. Трябва да се работи и да се правят деца. А се случи така че това са нещата които хората най малко искат да правят. Младите вече нито им се работи нито деца искат да раждат. Е, при това положение краят може да е само един. Старите стават все по голям процент и тежест. Младите бягат навън или бачкат в сивия сектор колкото да оцелеят. Закон на джунглата.