Политиците около Доган ще са на вота с коалиция - "Алианс за права и свободи"

ДПС ще участва при нас, заяви Румен Йончев
11 сеп 2024 17:30, Анисия Иванова
119
Политиците около Доган ще са на вота с коалиция - "Алианс за права и свободи"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Земеделски народен съюз“ Румен Йончев подаде документи за регистрация на коалиция „Алианс за права и свободи“ в ЦИК, обяви самият той пред медиите.

Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с коалицията „Алианс за права и свободи“.

„Ние не крием това, че ДПС ще участва при нас. ДПС е достатъчно добре известна и позната партия, не мисля, че тя трябва да бъде идентифицирана с един или друг. Тя е ДПС и е само една“, каза Йончев, цитиран от бТВ.

Той каза, че не очаква проблеми с регистрацията, тъй като „сме изпълнили всички изисквания на закона“. „Алианс за права и свободи“ се формира от партия СБОР и Земеделски народен съюз.

„Кампанията предстои, там ще разберете как ще участваме на изборите. Предстои регистрация на листи, обявяването на водачи на листи и много ясно ще дадем знак какво правим. Името не е случайно, както се досещате, искаме с думата алианс да заявим по-широко отваряне към всички граждани. Тук сме, за да търсим подкрепа за радикалната промяна в България“, допълни Румен Йончев.

Попитан дали българските избиратели няма да се объркат, след като на изборите на 27 октомври ще има коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ и коалиция „Алианс за права и свободи“, Йончев отговори:

„Подценявате българските граждани и избиратели. Те нямат да се объркат, никога не са се обърквали. Ще гласуват така както трябва, защото много ясно виждат кой кой е в българската политика. Достатъчно добре бяха очертани границите“.

По-рано ВАС се произнесе по жалбата на „ДПС – Ново начало“ срещу отказа на ЦИК да регистрира коалицията за изборите.

Върховният административен съд отмени решенето на комисията и я задължи да регистрира коалицията на Делян Пеевски с име „Движение за права и свободи - Ново начало“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Избори 2024
Божков отрече да е в тайна коалиция с Доган
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
7
 
! Отговори
Без преди 1 седмица
Електората на ДПС,Пеевски е една дебела нула.Остават му разклоненията в ромските махали,но там трябва да се плаща, а и не може да им се има доверие.Колко просъществува партия "Рома '"?
52
4
 
13
 
! Отговори
absurd преди 1 седмица
Шиши е като разярен мамут,помита всичко по пътя си.Продължавай Шиши,рейтинга ти скача всеки ден
51
5
 
13
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Не излезне ли Оги Доги да разказва лакърдии на апапите по митингите във вилаетите, на тези им е спукана работата.Голямото момче държи кинтите и ще накупи местните паши и бейове, барабар с магаретата и тутуна...
50
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много важно дерибеи алчни драпат със зъби и нокти да се доберат до парламента милионите си да увеличават без да ги интересуват избирателите и ХОРА предостатъчно ги правихте богати години години
49
3
 
25
 
! Отговори
Няма такава преди 1 седмица
ЦИК да си смени името на ЦИРК
48
3
 
5
 
! Отговори
До на доганчу преди 1 седмица
Кой си ти за да се гавриш с Господ,заради петте стотинки,подхвърлени ти от Шиши?
47
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Забавно е, че тези които създадоха Пеевски, пострадаха от Пеевски. Който копа е гроб другиму сам в него. Но тъжното е, че народа плаща сметката за този сеир и вече е очевидно колко е прогнила всичко. В партийна система ли да вярваш, в съдебна ли, в политическа класа или в честни избори? Лоша миризма се носи отвсякъде. От колко време е изтекъл мандата на ВСС, защо няма избори да нов?
46
4
 
18
 
! Отговори
На доганчо му преди 1 седмица
Развалиха рахатлъка , Господ е българин и е с наднормено тегло!
45
1
 
1
 
! Отговори
Minuva42 преди 1 седмица
Да, точно за това са го избрали Алианс, не защото АПС прилича на ДПС (оак зависи от шрифта). Ние ви вярваме!
44
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Политиците около Доган и самият Доган не ни ли представяха до вчера Пеевски, като голямата работа, феномен? Т.е. до вчера лъгали ли са ни за Пеевски, че е много читав, за да дърпат пари от него и чрез него? Значи тогава не съм им вярвал. Днес признават ли, че тогава са ни лъгали? Ако да, значи пак ще ни лъжат.
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Върви си един наркоман по улицата и среща двама други наркомани. Първият казва: - Аз съм пратеник на Господ. - И аз съм пратеник на Господ - казва вторият. Третият заявил: - Никого никъде не съм изпащал....
42
3
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Шиши направи на Доган ДПС /Дилян Пеевски Сикиш/ :)))))))))))))))))))))))))))))
41
6
 
15
 
! Отговори
До 46 преди 1 седмица
Пеевски има да отговаря на много въпроси като например за фалита на Булгартабак и контрабандните канали за цигари в Турция и Близкия Изток,за 500 млн.необезпечен и необслужван кредит от ББР към четири фирми свързани с него.Но най-големият му страх е КТБ.Тя е като пушка на сцената, щом е там значи ще гръмне.Разплитането на тази афера ще е краят на Пеевски, а вероятно и на Борисов.
40
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разгеле! Драмата приключи!
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мдаммммм. Обаче подозирам, че сега кеша ще се насочва по приоритети и ИТН, величия, мечове и т.н. екзотика ще отънеят рязко. Очаквам остро разделение по линията кои са истински турци и кои. "миллета".Може и да изплува една демографска мистификация - че всъщност турците в България въобще не са най-голямото малцинство .
38
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички мразят Пеевски но така и не разбрах какво лошо е направил, а да не е удобен и лесен за купуване, ей да ви имам критериите!
37
4
 
6
 
! Отговори
до преди 1 седмица
Затова на 11 септември Доган приключи и политически.Има символика.Абривиатурата ДПС е на Делян Пеевски.Който е застанал срещи ДПС пред електората губи.Доган го знае.Играта свърши.
36
1
 
1
 
! Отговори
КомуниститеСаВиновни преди 1 седмица
40 На либхер в Пловдив
35
3
 
12
 
! Отговори
Бг преди 1 седмица
Доган е терорист. 1985 година съучастник в терористичния акт на гара Буново.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Бул 31 Кой е тоя завод?