Политиците около Доган ще са на вота с коалиция - "Алианс за права и свободи"

ДПС ще участва при нас, заяви Румен Йончев
11 сеп 2024 17:30, Анисия Иванова
119
Политиците около Доган ще са на вота с коалиция - "Алианс за права и свободи"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Земеделски народен съюз“ Румен Йончев подаде документи за регистрация на коалиция „Алианс за права и свободи“ в ЦИК, обяви самият той пред медиите.

Депутатите, близки до Ахмед Доган, ще се явят с коалицията „Алианс за права и свободи“.

„Ние не крием това, че ДПС ще участва при нас. ДПС е достатъчно добре известна и позната партия, не мисля, че тя трябва да бъде идентифицирана с един или друг. Тя е ДПС и е само една“, каза Йончев, цитиран от бТВ.

Той каза, че не очаква проблеми с регистрацията, тъй като „сме изпълнили всички изисквания на закона“. „Алианс за права и свободи“ се формира от партия СБОР и Земеделски народен съюз.

„Кампанията предстои, там ще разберете как ще участваме на изборите. Предстои регистрация на листи, обявяването на водачи на листи и много ясно ще дадем знак какво правим. Името не е случайно, както се досещате, искаме с думата алианс да заявим по-широко отваряне към всички граждани. Тук сме, за да търсим подкрепа за радикалната промяна в България“, допълни Румен Йончев.

Попитан дали българските избиратели няма да се объркат, след като на изборите на 27 октомври ще има коалиция „Движение за права и свободи - Ново начало“ и коалиция „Алианс за права и свободи“, Йончев отговори:

„Подценявате българските граждани и избиратели. Те нямат да се объркат, никога не са се обърквали. Ще гласуват така както трябва, защото много ясно виждат кой кой е в българската политика. Достатъчно добре бяха очертани границите“.

По-рано ВАС се произнесе по жалбата на „ДПС – Ново начало“ срещу отказа на ЦИК да регистрира коалицията за изборите.

Върховният административен съд отмени решенето на комисията и я задължи да регистрира коалицията на Делян Пеевски с име „Движение за права и свободи - Ново начало“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от Избори 2024
Божков отрече да е в тайна коалиция с Доган
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И парата и кокала са у Делян.Бай Тошо каза,че решава този дето има пари.Тези разчитат на алъш вериш ,ама Делян затвори пазара
12
0
 
17
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Кампанията им е ясна -един голям портрет на Доган с номера на коалицията.Сега поне ще се види кой какво влияние има сред избирателите на ДПС,при актива е ясно,че са наполовина,но ми се струва,че трудно ще.припознаят Пеевски за новия водач на ДПС,пък знае ли се като електората гледа как си е живял в Сараите Доган на снимките с любезното съдействие на Папазов и БТВ.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
През годините затова се правят толкова малки и ненужни на пръв поглед партии.Ето сега в такива случаи може да мишкуват, да се регистрират изгонени от ДПС дерибеи.Кой ще пипне закона.Има ли воля.
10
1
 
6
 
! Отговори
ПомачорскиПедераси преди 1 седмица
От различни раси
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Делянчо 2-3% може и да хване при много ниска избирателна активност, другите 6%.
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Каква ирония, тия сами се унищожиха, а до вчера им даваха 15%. Хубава работа ама Ние нормалните гледаме сеир.
7
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви са тези игри.ДПС е единно зад своя лидер Делян Пеевски.Дерибеите на Доган са изгонени от Сарая.Как така ще участват?Решението на ВАС е ясно.
6
1
 
16
 
! Отговори
Аллах Аллах преди 1 седмица
Каква поредна турска гей драма
5
1
 
12
 
! Отговори
Ето преди 1 седмица
Много права, много свободи, а истината, че неграмотните помашки ислямисти ходжата ги държи за *** карабини и каквото им каже това става. Те са еднакво виновни с техните турски дерибеи.
4
1
 
8
 
! Отговори
УНАС--НЯМА ЕТНОСИ преди 1 седмица
ВСИЧКИ СА СВОБОДНИ И РАВНИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ--"ВЯРАТА" Е ЛИЧНО ДЕЛО И НЕ МОЖЕ ДА СЕ СМЕСВА С ПОЛИТИКАТА!...СТИГА , КОМУНИСТИЧЕСКИ И РУСКИ ПРОСТОТИИ...БЪЛГАРИЯ , НАД ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!!
3
1
 
6
 
! Отговори
АлиансНаАналЛизатори преди 1 седмица
Срещу ДСП София Запад
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Трети указ на Цар Делян Шишман.Лицето Йончев да се залови в пределите на Царството Ми и да си набие на кол!Казах!
1
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само ДПС-Пеевски! Искаме ново начало! Не щем ердогановски деспотизъм! Не щем левът да се срине като турската лира, струваща 5 стотинки. Не щем да ядем само лучена супа, а децата ни да продават мокри кърпички и да просят на улицата като в Турция! Не щем дъщерите ни да проституират в Холандия!