Трябват ярки политически фигури, носещи отговорност

Следващото НС няма да е по-лесно, каза Румен Христов
4 сеп 2024 21:15, Инна Ангелова
28

Появяват се нови прецеденти в изборната ни система. Право на ЦИК е прецени какви указания ще даде. Няма как да присъства и в двете формации абревиатурата ДПС. Това каза Румен Христов от ГЕРБ-СДС в предаването "Денят ON AIR", коментирайки последната сесия на парламента и ситуацията в ЦИК.

Призивът на Ахмед Доган - всички срещу Делян Пеевски

"Увиснал във въздуха. Когато бяхме всички срещу БСП, къде беше ДПС, Доган? Тогава призовахме да застанем заедно, да бъдем единни. Сега тези призиви са си негово право. Аз не се страхувам от Пеевски, предполагам, че и останалите колеги от ГЕРБ-СДС нямат никакъв страх. Зависимостите в ДПС са по-важни, но не е наша работа да се месим в дейността на друга формация", посочи Христов пред Bulgaria ON AIR.

Ивайло Мирчев поиска главният прокурор да поиска имунитета на Делян Пеевски.

"Съставяне на правителство, обвързано с искане на имунитет, е много несериозно. Ако съставяме правителство, го съставяме да управляваме България. Има толкова предизвикателства, не може да се вторачиш в един човек. Не съм стоял в скута на г-н Пеевски, не съм пил мазно кафе в кабинета на г-н Пеевски, не разговарям през ден с г-н Пеевски. Нека да гледаме политиките, които ще следваме и програмата, която ще изпълняваме", настоя той.

Кой е виновен за водната криза в България?

"Не са направени неща, които е можело да бъдат направени. Ние като общество трябва да си дадем сметка, че голямата част от водопреносната мрежа е на по 50-60 и дори 70 години. Сумата, която трябва да бъде заделена, е огромна, но трябва да започнем да инвестираме. Имаме недостатъчно запълване на водоемите. Голяма част от язовирите са затлачени. Ще трябват доста милиарди - поне 20-25 млрд.", подчерта Христов.

Правителството е политически орган и ние сме за ярки политически фигури, които да носят отговорност, заяви той.

"Нека, ако се стигне до коалиция с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), да предложат техните важни политически фигури. Правителство на споделена отговорност. Когато е на споделена отговорност, трябва да знаем представителите на ПП-ДБ, представителите на ГЕРБ-СДС. Няма да бъде по-лесно в 51-ия парламент, ще бъде по-фрагментиран. Системните партии са сериозните партии, които имат твърд електорат", категоричен е той.

Според него вътрешният министър е преекспониран, а задачата на МВР е да охранява секциите от провокации и ако засече опити за купуване на гласове - да ги предотврати.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: НСизборипартии
Още от Избори 2024
Как партиите ще върнат изгубения си електорат?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 1 седмица
Българинът / и аз като такъв/ прекрасно знае какво е необходимо, за да сме "в крак с хората". Това се знае и разбира и от политиците!! Но те никога няма да го допуснат, защото ще изпуснат " кокала".Конституцията е с малки недостатъци. Тя трябва да се тълкува от морални хора, а не от зависими, назначени от нарушителите ѝ персони !! Нужна е промяна на Изборния кодекс и на тоя за Референдумите !! В този си вид просто се опорочава ДЕМОКРАЦИЯТА и на практика я няма !!
22
0
 
0
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 седмица
Предлагам, специално за Ганиела, да викнем вече пенсионирания Питър Норт да я залее с един душ в новия Биг Брадър :D
21
0
 
0
 
! Отговори
Ех,Ганиелче... преди 1 седмица
Що не прекъсваш дрЪтийо седера3т така, както скачаше срещу Искра Михайлова за ЛГБТИФКШ+ пропагандата?!? Неполиткоретно, а? Още малко и ще го цунннкаш гнусния гербера3тоседера3т и ще му направиш една евроатлантическа с8upkа!!! А с Балабанката от малкото ДъПъСъ направо си гукахте като две момиченца на пейката пред блока... Що така? НалЕ бяхте "независими журналисти", ужким... Поне платиха ли ви достатъчно?!?
20
1
 
2
 
! Отговори
Логично! преди 1 седмица
Всеки, който е против Пеевски е на страната на Доган и ДС, този който създаде феодална партия в Европейска България и е на страната на кремълските агресори в Украйна. Вярно, че Пеевски не е цвете за мирисане, но само той може да спаси България от феодалните творения на ДС у нас.
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Докато не се появи сериозен метач - чистач в държавата всичко ще е ала бала и нещастен мат рял.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Те нашите Питай близките на Политковска и Немцов за разликите!
17
1
 
2
 
! Отговори
Мара общата преди 1 седмица
ДИОНА И ОСТАНАЛИТЕ ПЕВИЦИ ДА ПРАВЯТ ПАРТИЯ,ЗА ДА ИМА НАРОДА ЗА КОГО ДА ГЛАСУВА.ДИОНА ПРЕЗИДЕНТ!
16
0
 
1
 
! Отговори
Е,без ГЕРБ преди 1 седмица
Останалите са чули призива на Доган всички срещу Пеевски,който пък в съда след отказа на ЦИК да го регистрира като не изпълнил указанията им ще иска не само да съда да го регистрира,което и ще стане,но и да заличи регистрацията на нивата коалиция на Доган поради дадената им възможност с указанията на ЦИК забраняващи участието на една партия в една коалиция,което ИК разрешава,а времето за регистрация ще е изтекло и в следващият парламент какво ще правят чулите призива на Доган?Е,възраждане ще е.
15
0
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Той пък Пеевски как пък да не им изпълни указанията.И какво като ЦИК му откаже регистрация?Обжалва в съда и той като прегледа документите не само,че ще го регистрира,но и ако констатира,че чрез незаконосъобразните указания на ЦИК е дадена възможност за нова коалиция на противниците му и да ги отсвири Ако бяха регистрирали тази на Пеевски,тази на Доган щеше да има време за нова коалиция.Така хитрата сврака и с двата крака.
14
0
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 1 седмица
Прави чест на представителите на ГЕРБ СДС в ЦИК,че едиствени глакуваха против вчерашните указания на ЦИК до двете коалиции с ДПС в тях,с които ЦИК забранява участието на една българска партия ДПС,регистрирана по всички правила, в изборите като част от едната коалиция.Законът дава право на участие на една партия в една коалиция,но ЦИК не дава.Как беше поговорката за царя и пъдаря.Затова и избирателната активност ще се срине,тъй като скандалът тепърва ще се разраства,особено след съда.
13
0
 
3
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
А,да ДИОНА ПРЕЗИДЕНТ! заслужават.
12
0
 
2
 
! Отговори
Бренда продължение преди 1 седмица
бяха забелязали щяха да не я регистрират като учредена без представителна власт ог страна на председателя на ЗНС и да регистрират тази на Пеевски?Сега на практика отстраняват без законово основание удна партия за участие в изборите заради недобрия преглед на подадените документи,като искат на практика нови коалиции,а вчера УС на ЗНС даде власт на председателя да участва в коалиция за изборите,каквото нямаше преди.Е,Пеевски няма интерес от участието на Доган и спорът ще е в съда!
11
0
 
3
 
! Отговори
Бренда преди 1 седмица
Откъде ще дойдат след вчерашното Решение на ЦИК със особеното им разбиране на чл.127,ал.2 от ИК(една партия може да участва в само в една коалиция) давайки задължителни иначе указания на двете коалиции с ДПС в тях да представели доказателства,че ДПС не участва в тях,които,ако не бъдат изпълнени ще има отказ от регистрация.Тези указания се дават след преглед на документите за непълноти.Дали случайно не са успели да забележат,че коалицията на Доган е подписана от ЗНС без Решение на УС и ако го
10
1
 
4
 
! Отговори
Те нашите преди 1 седмица
Са достатъчно ярки за 35 години . Само си задавам въпроса, какво е диктатура?!? При положение , че един диктатор никога не излиза от властта, с какво нашите управляващи се различават от това?
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая прилича на стъклата от Амстердам
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 4 " Костовисти"!! СДС Умре другарю Демократ!! Умрял кон,няма как да го Съживиш!!!-:)))
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И това вече ще е Възраждане!!!-:) Ред им е и им се пада!!!
6
4
 
7
 
! Отговори
Pagaн, Muxaлeв... преди 1 седмица
Haй-яpku ca тeзu c цвeтoвeтe нa gъraтa...
5
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
вие пък какви принципи имате хванали се с герб и не излизат самостоятелно наизбори не пускат кокала на никаква цена рипахте и скачахте срещу комуниститено сега не излизате от компанията им лицемери вие не сте демократи а нагаждачи
4
10
 
2
 
! Отговори
Мдаааа преди 1 седмица
Да идва Костов. Достатъчно глупости.