Желязков: Ще номинираме Борисов за премиер, ако имаме подкрепа

Ротационният модел имал потенциал, но у нас бил лошо изпълнен
Обновена: 31 май 2024 20:07 | 31 май 2024 20:00, Анисия Иванова
232
Желязков: Ще номинираме Борисов за премиер, ако имаме подкрепа
Снимка: БГНЕС

Вероятността, ако се получи необходимото доверие, Бойко Борисов да бъде номиниран за премиер е единствената такава. Това заяви пред bTV Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ в еврозиборите и водач на листата за народни представители на ГЕРБ в Благоевград.

Той коментира и дали ще бъде евродепутат, или ще избере родния парламент.

На въпрос, ако все пак се наложи отново да правят коалиция с ПП-ДБ какво биха избегнали, Желязков заяви, че не биха повторили известния наизивъм, с който са влезли в отношенията с ПП-ДБ. Според него трябва да има сериозен коалиционен договор.

„В България е възможна коалиционна ситуация и между непримирими антагонисти в политическия процес. Негативното е, че липсваше политическо споразумение, политическа отговорност и отчетност. Нямаше искреност, нямаше доверие. Примерите в Германия и Румъния показаха, че този тип политическо взаимодействие е възможно“, обясни кандидатът за евродепутат.

„Моделът се оказа с известен потенциал, но беше толкова лошо изпълнено, че не вярвам някой да се върне към него, дори и най-големият му привърженик“, подчерта той.

В коментар на това, че води две листи Желязков обясни, че това не е негово решение.

"То е решение на партията, както и решението дали ще ида в Европарламента, или в българското Народно събрание. Имам готовност и за Брюксел, и за София. Това ще бъде решено след изборите, нямам предпочитания“, каза Желязков.

„Най-лошият съветник в политиката е егото и обидата. Ако човек се занимава с тази дейности и реши да се връща на крилете на реванша, е загубен. В момента аз съм в кампания и се борим за възможно най-добрия резултат за ГЕРБ“, посочи Желязков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сретан Йосич че го номинира Борисов
181
0
 
8
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 месец
Не ви щем кадъната, да я номинират за баш баш калдаръм кадъна в харема на Ердоган и да не я пускат от там. Политиката не е за кадъни, значи и Бойка калдаръм кадъна не е за политиката, да си прави там кадънските му работи и да се грижи Ердоган да е плажен както се грижеше за бай Тошко. Цял живот с духане при проправя път тая кадъна.
180
20
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
Борисов е единствената ни надежда. Държавник с много опит и добри резултати. Друг няма. Стига експерименти.
179
0
 
16
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Цветанка го попита за резулюцията на ООН! Не бил запознат с историческото положение!
178
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошото е, че новите крадци показаха, че са много по-алчни и ненаситни - за три години нищо видимо не направиха, само скандали и кеширане. Всеки нов ивва само за да папка.
177
12
 
5
 
! Отговори
Още малко война преди 1 месец
И Европа ще клекне! Руснаци и американци ще се прегърнат. Китай и Индия ще завладеят европейския пазар. Балона ЕС ще се спука. Кой крал, крал! Кой не е да е крал. Останалите, персонал в китайски ресторант. И всичко това от лакомия и сбъркано его. Заслужава ли си?
176
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще се погрижим Герб да спечели , и всичко ще си дойде на мястото
175
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До :)):)):)) Никого не са изпрали ППДБ. Мръсното си е мръсно и мирише отдалеч. Само хора с ниски хигиенни критерии могат да мислят, че ББ и ДБ са изпрани.
174
1
 
23
 
! Отговори
sd преди 1 месец
Боко го е страх от Йоца Амстердама, който излиза от затвора. Вучич заплашил Боко че Йоца ще го убие ако БГ подкрепи резолюцията за сръбския геноцид.Боко има и други проблеми ако не е на власт. Парите му не са в негови лични сметки, а в сметките на приятели-бизнесмени, "портмонета", като Сашо Чаушев, които нямат проблем да имат много пари по сметките си. Но ако не е на власт тези портмонета може да решат да не му върнат милионите - и дори по-лошо. Така стана с Луканов, след като загуби властта.
173
10
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Желязков е прав.Общоприета практика е лидерът на първата политическа сила да е и премиер.Всякакви експерименти с академични мъпети трябва да бъдат прекратени.
172
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сглобкатааа, там е истината.:))
171
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Номинитайте го за Централния
170
1
 
17
 
! Отговори
тоти преди 1 месец
Явно е че ГЕРБ яко са го закъсали,щом провалил се премиер ще номинират пак ,което значи едно- БЪЛГАРИЯ НИКОГА ДА НЕ СТАНЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ,А КОЛОНИЯ !!
169
1
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Политическият Ал Капоне ви направи всичките мишки милионери !!! Затова пак ще го номинирате за премиер, за да крадете пак, както 12 години!
168
1
 
20
 
! Отговори
Тролчо преди 1 месец
Само можете да си мечтаете че шлангаджията или шиши ще бъдат изтърпяни като премиер. 3 месеца максимум и ще го изгонят с камъни - който и да е от тях. Смешковци.
167
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този лалугер друга алтернатива няма ли?Любовта към вожда така ги е обсебила,че не виждат друга възможност.В техните очи Боко е най-умният,най-кадърния,най-образования и друг като него няма.А истината е,че им раздава пачки,откраднати от вас и се кани пак да краде,а вие лапайте мухи и пак си го избирайте.
166
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Социологическо проучване сочи, че единствената община, която може да бие Бат Бойко, е община Перник!
165
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес се чувствам като депутат, едно такова ми е, мързеливо и безотговорно.
164
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тyзeeмци хващат един човек, връзват го на един кол и го слагат над огъня да се пече. До него се приближава един от тях и го пита: - Как ти е името? - Какво значение има името ми? Нали и без това ще ме изядете... - Как какво? А в менюто какво ще напишем, за да е вкусно? - Еее, щом ще е вкусно, напишете "Българин"!
163
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** хващат един човек, връзват го на един кол и го слагат над огъня да се пече, До него се приближава един от тях и го пита: - Как ти е името? Какво значение има името ми? Нали и без това ще ме изядете.... - Как какво? А в менюто какво ще напишем за да е вкусно? - Ееее, щом ще е вкусно, напишете "Българин"!