Безлов: Казусът с изтеклите записи няма да бъде разплетен

Нормално беше да изтекат записи преди вота, смята той
23 май 2024 08:00, Анисия Иванова
34

Медийното пространство стана достояние на запис от разговори по време на кампанията на ПП-ДБ по време на последните парламентарни избори.

"Това не са първите записи, с които се забавляваме преди изборите. Сещам се 2013 година, тогава Борисов беше във фокуса на изтекли записи, появили се записи и така нататък. Ако вземем да търсим назад във времето, сигурно ще намерим и в края на 90-те години. От моя гледна точка, нищо драматично няма в това да има записи преди изборите. Стана евтина технологията да си пуснете телефона да записвате", каза експертът по сигурност от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов в студиото на "Денят ON AIR".

Той посочи, че едно от нещата, които правят впечатление в записите е, че качеството на записите е лошо. Кирил Петков пък заяви, че записите са манипулирани.

"Избрали са си някаква PR линия, с която да защитават позицията си. Обикновено всяка политическа партия, която има такава екстремна ситуация има и такъв екстремен PR. Измислят някакви аргументи с опит да си защитят позицията. Нищо драматично няма в това, което виждаме", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Безлов отбеляза, че за политическите противници на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" това е шанс да се възползват от ситуацията.

"Какво ще се случи сега не е интересното. Интересното е какво ще се случи на 9 юни. Опитът от други записи обаче показва, че при такива избори със слаба избирателна активност, обикновено отиват феновете да гласуват и това, което се случва е, че няма големи изненади. Обикновено стадионът е полупразен, но феновете са си там", отбеляза Безлов.

Според него е напълно вероятно да не се стигне до разплитане на казуса с изтеклите записи, дори и ако ДАНС се намеси.

"Това с ДАНС е като някаква магическа формула. В крайна сметка вие някога видели ли сте ДАНС нещо да реши? Какво ли не разследва - от детски болници до язовирни стени", каза Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Избори 2024
След скандала "Кеш": Никой не може да прогнозира изхода от вота
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За банкянският има двадесет и пет дебели папки за далаверите му,за милиардите му в офшорни банки,но ИФ.гл. се прави на глух и кьорав.Най новото за българите е,че двамата играчи,майстори на далаверата,вече са един до друг,като сиамски близнаци.Искаш да говориш с Борисов,обаждаш се на Пеевски и обратно.Бог да пази държавицата ни от този дует.
29
0
 
0
 
! Отговори
курю пр0100юто преди 3 седмици
кеш батенца, и кристали. с тетя асанка така сме се нашмъркотили че колкото толкова.
28
0
 
3
 
! Отговори
Климбо преди 3 седмици
А някой няма ли да се поинтересува,цървула от Дръндар,как стана милиардер- как са нараствали доходите му от излизането от затвора,та до наши дни? Май тоя р***зняк ви е табу,медии продажни
27
0
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 3 седмици
До Анонимен За Нотариуса мога да ви информирам, че е син на Мила Георгиева, дъщеря на Христо Кулишев! Христо Кулишев е бил шеф на митниците от преди 10.11.1989 г. до правителството на Филип Димитров! Така че е горд продължител на дейността на дядо си!
26
0
 
7
 
! Отговори
До 19 и 20 преди 3 седмици
ПП са продукт на старите кримки от ДС, които внедриха своите деца и внуци! Обаче тези деца се оказаха нефелни и дискредитираха разработката им!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Казуса е ще има ли още записи.Защото от ПП както са се паникьосали като нищо имат още кирливи ризи за вадене.И тия управляваха държавата и говореха че били за честни избори и срещу корупцията.
24
3
 
5
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 3 седмици
"ЧЕРНИ КАСИ"--- ИМАТ ВСИЧКИ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ---ИНАЧЕ, КАК ЩЕ ПРИВЛИЧАТ СИМПАТИЗАНТИ И БАЛАМИ --- ДАЛИ ПЪК, КОПЕЙКИН НЕ СИ НАПРАВИ ЗАМЪКА ОТ ВЪШКИ И ДЪРВЕНИЦИ....ХАХАХА
23
1
 
3
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 3 седмици
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЕЗИ---- КОИТО ЗАЩИТАВАТ МОИТЕ ИНТЕРЕСИ----ИЗОБЩО НЕ МИ ПУКА ЗА ДРУГИТЕ!!!
22
2
 
4
 
! Отговори
Какво нахалство! преди 3 седмици
Въпросът съвсем не стои в изтичането на записите, а в съдържанието им! Там откровено се говори за черните каси на партия ПП-ДБ и това не впечатлява г-н Безлов, който иначе много обича са говори за корупция!
21
2
 
2
 
! Отговори
Абе, глупости.... преди 3 седмици
У ВСЯКА ДЪРЖАВА СИ ИМА МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ---- ВЪПРОСА Е, НА "КОГО СЛУЖАТ"....ХАХАХА.....ОТ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ИЗБЯГА....!
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нещо за 'Ало Ваньо..','Мишо Бирата', '7-те джуджета' , 'Нотариуса' , 'Трактора' , 'Главата', 'Суджукгейт'..... пак са същите...
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хората на 09.06 наистина имат възможност да излезат и да гласуват за професионалната мафия ГЕРБ-ДПС, или за аматьорите които наивно искат да има България свободна от мафията, избора в ваш.
18
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Мафията ГЕРБ-ДПС не подбира лъжи и инсинуации за да атакува ППДБ и това доказва само едно, че ППДБ не са се продали, не са клекнали пред мафията, те са първите които мафията ГЕРБ-ДПС не можа да прекърши, видяхме като стана с Атака, ВМРО, НФС и мн други. Така че изборът е един, или България, или ГЕРБ-ДПС.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То зависи от коя партия е разследващия
16
2
 
5
 
! Отговори
Да напомня: преди 3 седмици
Да се нядяваме на наказателно преследване на записаните претъпници наистина е наивно / вижте само как вече седмица данните от разследването по кататрофата, при която кола на НСО уби невинен български гражданин, се укриват/.Но едно нещо наистина може да се окаже решително за тази пасмина - масовият отказ да се гласува за тях.На 9 юни обикновените, почтени хора ще имат такава възможност да ударят по доказаните лъжци-аматьори. Това не бива да се пропусне!
15
2
 
5
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 седмици
НИЩО ЛОШО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ НА ЗАПИСАНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.АКО НЕЩО СЕ РАЗСЛЕДВА ТО НЯМА ДА Е КАКВО ИМА НА ЗАПИСИТЕ,А КОИ ГИ Е ПРАВИЛ.ТОВА Е ВЛАСТА В БЪЛГАРИЯ,ОТ ПРЕСТЪПНИК ПО ПРЕСТЪПНИК.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако някой от записите имаше ефект въобще, България щеше да се еизчистила от боклиците. Но номерът си минава и всеки следващ си прави каквото си иска.
13
2
 
9
 
! Отговори
Дедо преди 3 седмици
Ей активираха го тоя Безлов ,да замазва и неглижира записите на Киро ,Асен , Лена и Онуй Денков .
12
1
 
4
 
! Отговори
Смърт преди 3 седмици
До СвободаЗаписите са от фонотеката на Алексй Петров. Не са на ДАНС. ДАНС или следствието побързаха да ги приберат след убийството му. Когато същия пускаше записи на ББ не бяха"компоромати"? Когато изтекоха СРС през хора на Костов за ББ не бяха"компромати"? Когато"Афера"пусна записа"БСП прави избори в Сливен", никакъв интерес?! Там бяха момчетата на Йоско. Обработка на председатели на изборни комисии."Трактора". Изготвяне и публикуване на копромати в"Галерия". Сега боли? А? Но тогава кеф?
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То зависи кой прави разследване у имали желания да разкрие ПП мушениците ,миналите избори отново ПП купуваха гласове ,тоест цели комисии ,имаше арести ,разследване ,но не ги вкараха в затвора нито тая шефка от комисията нито кой дава парите от пп мушениците ,сега сега разкривт кой дава пачките от пп