Ваня Григорова: Преборих ГЕРБ, но не знам дали на "Позитано" са разбрали

Никога не съм говорила за политически проект по време на кампанията, посочи тя
Обновена: 11 апр 2024 17:43 | 10 ное 2023 21:12, Красимир Ангелов
119
Ваня Григорова: Преборих ГЕРБ, но не знам дали на "Позитано" са разбрали

Съдът отказа да спре встъпването в длъжност на Васил Терзиев като кмет на София и така от понеделник той официално ще встъпи в длъжност, след като положи клетва.

"Абсолютно очакван ход на съда, което не означава, че ние няма да продължим да търсим какви са реалните резултати, без значение какво ще се окаже накрая. Силно се надявам съдът да вземе предвид всички доказателства и аргументи, които ще бъдат вписани в жалбата, която ще внесем. Така или иначе има много сериозни проблеми. Чух, че и г-н Терзиев каза, че има съмнения за част от резултатите. Очевидно, че и двете страни са недоволни и ще се радвам съдът да се вслуша", каза избраната за общински съветник от БСП Ваня Григорова в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Тя вярва, че екипът ѝ от юристи е добър и те много добре знаят какво правят.

"Това, което се случи още преди първия тур, с тази злоупотреба с темата за машините, най-малко повдига въпросителни. Очевидно е, че двете неща са свързани - какво се случва и какви са резултатите от изборите, и как премиерът защитава незаконни действия на зам.-министър. Няма как да има повдигнати обвинения, защото все още тече разследване. Когато има такива нарушения, редно е да проследим какво се е случило вследствие на тези нарушения", допълни Григорова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитана как си обяснява факта, че 49% от симпатизантите на ГЕРБ са я подкрепили, Григорова отговори: "49% от тези, които въобще са излезли да гласуват. Не от всички. Останалите очевидно са гласували за г-н Терзиев. Това не е учудващо, особено след последното изказване на Борисов, че той подкрепя кандидата на правителството - Васил Терзиев. А кой е изнасилил ГЕРБ и защо някой "с отвращение" г-н Терзиев, как се стига до тази принуда - това е важен въпрос, на който Борисов трябва да отговори", посочи Григорова.

По думите ѝ тя самата е преборила модела "ГЕРБ", но Нинова все още не е разбрала.

"На първи тур аз имах повече гласове от кандидата на ГЕРБ. Преборих ГЕРБ, но някак не разбрах, че на "Позитано" са разбрали, че ГЕРБ е преборен и че следващият, който трябваше да се пребори, е следващата част от сглобката", добави Ваня Григорова.

Самата тя отрече да е имала разговори с лидера на ГЕРБ.

"Ако съм имала разговори и договорки с г-н Борисов, той нямаше да подкрепи г-н Терзиев. Не съм говорила и с г-жа Нинова, тя не е моя тема. Аз не съм партийно лице, аз съм непартиен кандидат. И никога не съм говорила за политически проект по време на кампанията. Ако някой това е чул - да посочи момента. Това, което предстои пред мен, е да се изготви детайлна жалба, която да насочим към съда. Аз и като общински съветник ще защитавам каузите", категорична е избраната за общински съветник.

Григорова призна, че партията ще има собствен кандидат за председател на СОС, като най-вероятно това ще е Иван Таков.

"Имаме няколко приоритета в СОС, със сигурност една от темите ще бъде преустановяването на нощния транспорт в столицата, тъй като няма достатъчни шофьори и автобуси. Ние първо трябва да гарантираме градския транспорт през деня, а после през нощта. Ние няма да сме против, просто за да сме против, ние сме там в интерес на софиянци", поясни тя.

Вижте целия разговор в следващото видео

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
За нощния транспорт е напълно права.Градският транспорт не е предназначен да разхожда пияници по кръчмите,За това има таксита.
89
0
 
1
 
! Отговори
видинчанин преди 1 месец
София с кмет от БСП-ето това щеше да стане вица на годината! Ама не стана!
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Позитано 20 останаха Нинова, Симов и Свиленски. Гледат си кефа и Нинова вече пуска по медиите заповеди за снемане на доверие, т.е. за изключване от БСП. Това, което остана от някогашната 900-хилядна партия, е развалина. Ама вие си живуркайте и докато има кой да гласува за вас, отчитайте присъствие в НС!
87
0
 
1
 
! Отговори
Киев преди 2 месеца
Случайни ли са изборите или демократични това е въпроса. Когато Г..Б спечели първите избори мястото на на Г в кметството изгрява С.. Да живее демокрацията. Продължавайте борбата тортата е сигурна. Всички борци ме разбраха от спортната федерация какво пиша.
86
1
 
1
 
! Отговори
Ончо преди 2 месеца
До МасовГробЗаПутин, МасовГробЗаПутин. Защо се занимаваш с политика тук в българските форуми, отивай да се биеш за нацюгите в Украйна бе човек и не си губи времето тук. Марш при детеубийците нацюги в Украйна.
85
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен Членовете на софийската организация на БСП гласуваха за Григорова, и не само те.Разликата между Терзиев и нея е минимална, което означава, че не само бесепари гласуваха за нея, но и доста други жители на София.В интерес на истината г-жа Нинова й с накара, но хлевоустата Ваня не остана длъжна. Тези, които гласуваха за ИТ специалиста, сега си скубят косите, защото едно е да оглавяваш IT специалисти и съвсем друго- да се грижиш за 1,2-1,5 милионна София.
84
5
 
7
 
! Отговори
Кака преди 5 месеца
Како ***, не разбра ли, че няма да стане на твоето. Не е достатъчно да спиш с българин , за да станеш българка.... със здраве си остани и стига вече ни досажда...
83
3
 
9
 
! Отговори
До 101 преди 5 месеца
КореНяци се пише, идва от "корен", а не от "корем", но ти е простено, вижда се, че мислиш с корема си.Колко кюфтета изяде, за да гласуваш за Ванчето, придошла впрочем от село.Васко си е именно кореняк софиянец.
82
2
 
6
 
! Отговори
До 101 преди 5 месеца
Най-големите простаци прииждат от Драгалевските села, Варна и Благоевград.
81
0
 
7
 
! Отговори
Оме преди 5 месеца
"простакесата" исках да напиша
80
0
 
6
 
! Отговори
До 105 преди 5 месеца
Да, за разлика от гласувалите за просракесата.
79
8
 
10
 
! Отговори
Оме преди 5 месеца
Досега толкова просто същество не беше се кандидатирало за кмет. Сега от злоба у завист пречи на новия кнет да встъпи в длъжност.Щастлива съм, че имаме интелигентен и способен кмет.
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен - До Анонимен: "Сбогом Копейкин Ванчето поема щафетата за бранда Копейкина :)" - Вождът на копейките Костадинов говори с такъв патос, сякаш пърпори мотопед 50 кубика. Отделя много газове, замръсяваши околната среда!
77
1
 
7
 
! Отговори
Да изясним нещо преди 5 месеца
Небостъргачите въпреки че високите сгради в София не са такива като тези в развитите държави!Не пречат на честия въздух.На чистия въздух премат старите дизели коли камиони баничарки тирове и тн!Осоцено камионите са собственост на мутри и комунисти и минават ГТП виртуално само с подкуп.И замърсяват яко!Тезовете също тровят въздуха както и махалата на Ваня!
76
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да се надяваме, че истинските коремяци-софиянци ще ви пратят там,откъдето сте дошли и направихте столицата най-голямото село с простонародния си 'невчесан' изговор и просташкото си поведение! Не в София, в Буда Пеща да отидете, вие пак ще си останете селяни,които via Васко Терзиев-Младенов ще драпате да станете големци! Само че акъла сте си забравили на Дунава,което личи от просташките ви постове. Язък за проф.В.Лилков,който за разлика от вас имаше ум в главата.... Тук ли намерихте да грaчите?
75
1
 
3
 
! Отговори
Никога за БСП преди 5 месеца
99 Кото па БСП немат нищо общо с ДС нали?Партията на червените ДС милицюнери милионери!
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Вие,потомците на ДС,още не хванали както трябва кокала, и започнахте с просташките си изказвания! Агале бре,бившите от Влашко, домъкнали се в София и още дъното на потурите ви неизсъхнало от дунавската вода,се държите като слон в стъкларски магазин! Не ни стигат Киро и Кокорчо, а и вие седнахте на софрата! Боце,с твоето МВР съдействие дойде в София потомъкът на виненочервените генерали! И с непукизма на софиянци от цяла СЗ България,гласували не за БСП на селянката от Дунава, а направо за ДС!
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази се изложи достатъчно. Време е да се скрие малко от екраните и хората да забравят тъп0тиите ѝ.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Започва да клати стола на Корнелия!
71
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Трябва да си много глупав човек за да гласуваш за Ваня Тя ще бута сгради да си Има въздух ама това може да е твоята сграда в която живееш Толкова много глупости изговори и не прави връзка с главния си мозък Протести вот на Герб го разбирам по следния начин ЗА ББ Ваня е по лесно плячка и ще си я купи да му служи