Двамата кандидати в Пловдив гласуваха, айляците - към урните

Кои проблеми пред града откроиха Димитров и Старибратов?
4
Двамата кандидати в Пловдив гласуваха, айляците - към урните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двамата кандидати за кмет на Пловдив упражниха правото си на глас и очертаха най-големите проблеми на града.

Пловдив е бъдещето – град, в който всеки гражданин има глас и място, и всяко място е поддържано с грижи, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Костадин Димитров.

През цялата кампания от устата ми не излезе нито една негативна дума за опонентите. Водих позитивна кампания, в която описахме проблемите на града и дадохме решения. Гласувах с хартиена бюлетина, защото става бързо и лесно. Нямам нищо против машинното гласуване, стига да се броят разписките, каза още Димитров, след като упражни правото си на вот с хартиена бюлетина.

Като най-належащи проблеми пред Пловдив, които бързо трябва да намерят решение, той изброи транспорта, задръстванията, презастрояването и чистотата.

Ако предната седмица имаше поредица от почивни дни, то днес призовавам гражданите да излязат и да дадат своя вот, каза още Костадин Димитров.

Гласувах Пловдив да се управлява честно и прозрачно, да бъде чист и прекрасен град, в който нашите деца да имат желание да се връщат, реализират и живеят, заяви кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Пловдив Ивайло Старибратов. След като упражни правото си на глас на машина, Старибратов отправи и нестандартен апел към съгражданите си да участват в балотажа.

"Призовавам пловдивчани, които са прословути с айляка, нека днес да излязат и гласуват, защото се решава исторически проблем, който трябва да решат те, а не някой друг. Смятам, че в следващите часове ще се активират, виждайки активността във Варна или в София, добави кандидатът за градоначалник на втория по големи град в страната.

Запитан как вижда бъдещото управление на Пловдив с разпокъсан Общински съвет, Старибратов каза:

"Надявам се да управлявам и с гражданите, и с Общинския съвет. Съветниците да са разумни и да дават предложения, които да са полезни за всички граждани. Мнозинството в Общинския съвет ще се търси с убеждение".

Кандидатът за кмет посочи транспорта като проблем, който трябва да се реши в спешен порядък.

Ако не бъде избран за кмет, Старибратов, който е част от гражданската квота на издигналата го коалиция и няма да влезе в новия Общински съвет на града, каза, че ще продължи да работи с всички сили и средства за града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво е това айляците? На кой език?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За айляците разбрахме, а за пийняците кога?
1
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 6 месеца
Какво просташко ниво на списване на статийки. Айляци, разбираш ли.