Клиника по естетична хирургия предизвика скандал в Турция: Скалпелът или фотошопът има пръст?

Жената, с която се рекламират, изглежда много по-млада
3 юни 2024 16:00, Нели Христова
67
Клиника по естетична хирургия предизвика скандал в Турция: Скалпелът или фотошопът има пръст?
Снимка: Instagram

Клиника по естетична хирургия в Истанбул предизвика дебати в социалните мрежи.

Причина станаха няколко снимки, разпространени от лебечното заведение в Инстаграм. На тях са показани двама пациенти – мъж и жена, преди и след пластичните им операции в клиниката. Според мнозина потребители и жената, и мъжът изглеждат абсолютно неузнаваеми след направените им интервенции.

От клиниката обясниха в публикация в социалните мрежи, че жената, наречена "госпожа Дилек", изглежда по този феноменален начин след 2-годишна интервенция, включваща ринопластика, лифтинг на лицето и блеферопластика.

Мъжът пък е бил подложен на лифтинг, прибиране на гушата, блефаропластика на долния клепач, процедури за премахване на букална мазнина (операция за намаляване на бузите), ринопластика и присаждане на коса.

Радикалните промени във визията на двамата пациенти предизвикаха недоумение и скептицизъм сред повечето потребители. За целта от редакцията на британския в-к "Сън" се обърнаха към експерт по пластична хирургия, който да даде професионалното си мнение по темата.

След като видя снимките, той допуска, че те най-вероятно са манипулирани.

Ако се вгледате в снимката на "преди", ще видите, че текстурата на кожата отговаря на профила на пушач или на по-възрастен. В кадъра на „след“ виждаме човек на около 35 години, което е невъзможно, поясни д-р Найджъл Мърсър относно снимката на мъжа.

По отношение на "госпожа Дилек" Мърсър също изрази сериозни подозрения, че на снимките виждаме една и съща жена.

"Това са две коренно различни дами, няма никакво съмнение в това. На едната виждаме по-възрастна жена, а на другата съвсем млада", допълни той.

Друг хирург – д-р Майкъл Михаил, заяви, че подобен род трансформация, дори да е възможен, може да бъде осъществен само след десетки операции, а не с толкова малко на брой, колкото твърдят, че са направили от турската клиника

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Свободно време.
Какво може да доведе до депресия във връзката?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лицето вдясно е много недоволно от прродата си. Лицето е доста преобразувано (фалшифицирано). При тези дебели вежди няма как да не е по природа с видими мустаци, първо. Очите явно се губят в тях, след като "се налага" да ги подчертава с контур и т, н, второ. Цялото лице е силно шпаклвано, което говори, че явно има пъпки и/или неравен и несвеж тен, трето.Омотаването на главата пречи да се види евентуално проблемната шия....Как ли е сутрин рано в натюр?
57
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 3 седмици
Турили са и цветни лещи за албиниз комшувците, евала, големи доктори са в държавата Пуйка, по американски де
56
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
За разкрасяване нямам информация, но за ин витро и за зъби много ги хвалят. От няколко места чувам, че за първото се справят почти от първия път, а за второто е даже по-евтино и качествено от у нас. Дали е вярно не зная....
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всички "разкрасителни" клиники го правят тоя трик, да снимат различни хора за рекламата, само в Турция са се сетили да протестират на тази измама.
54
10
 
5
 
! Отговори
Най модерната преди 3 седмици
Медицина е в Турция БеГето за нищо не става!
53
1
 
3
 
! Отговори
не се шегувам преди 3 седмици
Човекът, не само е най-грозното живо същество, а и няма усет за красота. В огромната си част създаденото от човека е неприятно като визия. Всеки природен пейзаж е красив - и в пустинята, и камънаците, и гората,водите...Няма град, който да е хармоничен, няма предмет от бита, който, като сложите много на едно място, да изглежда добре. Човекът е създал моди, т.е. временни правила за носене на нещо подчертано неестествено, винаги грозно, за да се хвърли скоро.Което и да е растение е винаги красиво!
52
0
 
0
 
! Отговори
несе шегувам до 50 преди 3 седмици
като не сме създадени за красота, значи смисълът на съществуването ни е на друго място. И е важно да го осъзнаем. А не както в поговорката: Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак. Човекът има друг потенциал, който обаче е ПОТЕНЦИАЛ, т.е. не явен. не заложен и първично развит сектор на действия. От самия човек зависи доколко ще напредне или ще се самоликвидира. В историята на човечеството имаме нискък КПД, много самоликвидации, човекът не се е развил в полезна посока, а може.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако ти е писано да живееш, дори медицината е безсилна.
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Стив Джобс умря даже и с хамериканска медицина.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До не се шегувам Тъй е. И кво да направим?
48
4
 
5
 
! Отговори
не се шегувам преди 3 седмици
Човекът, може би, е най-грозното живо същество. Че сам даже не се понася, когато го осъзнава. Много малко хора, за една част от живота си евентуално изглеждат добре. (особено съвременния човек)Нито има космена покривка, нито няма, нито е с гладка кожа, нито не е. Разбира, че и гущер, и кокошка, и каквото и да е, са създадени със съвършената за тях външна обвивка, а той не е.И си слага нещо отгоре. Което би могло да го представи в по-добра светлина пред другите. Даже се боядисва -фалшева мимикрия
47
4
 
5
 
! Отговори
не се шегувам преди 3 седмици
Обектирно погледнато, всяко дърво е по-напреднало в развитието си от човека като биологичен вид. Всяко дърво, конкретно по повод статията, е красиво на 2,на 20 и (евентуално)на 200 год. Като плодовитостта му не намалява.Всяко дърво расте само там, където за него е подходящо(си избира да поникне), през живота си храни хиляди други индивиди и е доволно от това, умее да общува.Всяко дърво преобразува средата си в още по-разнообрззна като наличие на видове,т.е.е създател на трйни материални ценности
46
3
 
2
 
! Отговори
Накратко преди 3 седмици
Ботоксовата принцеса Факсадинка Ангелова не харесва това!!! Украин Джилязк0ФФ също!!!
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цветът на очите също ли с хирургия е променен?
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защото тови вид хирургия дава резултати но са минимални. Най-важното е да не се вземат наркотици, да не се пуши и да не се пие за да се запази лицето на човек.
43
4
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 седмици
РАЗЛИЧНИ ЖЕНИ!! 50 ГОДИШНА БАБА ОТ ЛЯВО А ОТ ДЯСНО 20 ГОДИШНА :D
42
0
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 3 седмици
...дадоха им надежда,но умряха като бяха наръсали 200хил.евро...Ее,понякога това и с пари не става!Има много богати хора в Америка например,които харчат милиони но въпреки това дядо господ ги прибира при себе си! Съдба и късмет е това със здравето!
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смяна на пола е най-евтино но после трябва дела в съда и адвокати докато си смениш външния вит.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами те и очите им са различни поне на тази 1та снимка, аз друга не видях.
39
8
 
4
 
! Отговори
Анадолу Манафеси преди 3 седмици
37 Те турските стоки са по качествени от българските бе кьопароллу гербурда сикиджам пара даджам Домус кармазъ манафли

Спонсорирани публикации