Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от Миш-маш
Методът 4-2-1 - предпочитаният фитнес режим на треньорите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна със сигурност няма да издържи. Русия не смята Балтика за заплаха, понеже балтийските армии могат да бъдат обезмаслени за по - малко от 12 часа. Няма смисъл да хабят ресурси за там руснаците. Ама ако балтийците продължават все така настоятелно да се молят да влязат с референдум в Руската федерация, вероятно ще влязат.
317
0
 
1
 
! Отговори
Руя преди 1 седмица
На тоя клоун глупостите слушат глупаците.Търси си оправдание да граби още пари за лична изгода на него и тия покрай него.
316
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 1 седмица
Долния Еврейн и Наркоман само как лъже !!!Наркоман долен Русия въобще немисли да напада никой друг спри наркотиците .
315
0
 
4
 
! Отговори
Лэщсъсжочо преди 1 седмица
Този наркоман смята хората за много *** лъже безобразно с цел да докопа още помощи но не е луд този който яде зелника
314
0
 
7
 
! Отговори
Скот Ритър преди 1 седмица
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ РЪСИ НАРКОМАНА САМО И САМО ДА МУ НАЛИВАТ ДОЛАРИ И ЕВРО.
313
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеления наркоман само в някакви филми влиза . Ама и цяла Европа въвлича . Много скъпо ни излизат билетите . И ще пропуснем ако някой роден политик сложи на ръката бутиков часовник за 50000 лв ...
312
0
 
8
 
! Отговори
Киро преди 1 седмица
Време е и ние да покажем на макетата кой е големият брат и да ги нашамарим.Напред към победата!
311
0
 
14
 
! Отговори
Събудете се преди 1 седмица
окрайна свърши......
310
23
 
1
 
! Отговори
Готов съм за Украйна преди 1 седмица
Влизам във украйнските окопи ,ако и българските путинофили влезнат във руските ! Там да си разчистим сметките и да помогнем веднъж за винаги да стане единна за бъдещето си ! Писна ми от системата ,,орел ,рак и щука,,Путинофилчовците са едва 10% ,но лаят като че ли са повечето българи ,явно бая руска пара се троши за да не спират да *** !
309
0
 
14
 
! Отговори
Сусо преди 1 седмица
И други са пращали на заколение младите си хора и са свършвали безславно!
308
1
 
19
 
! Отговори
Татул преди 1 седмица
Честно да си призная, искрено се надявам да е така. Но няма да се случи. Руснаците са разумни хора. А иначе, че Нато и Пинчерите им от Балтика си го просят - е ясно. По големи дразнители от тях не виждам скоро да има. И с пълно право си заслужават руските шамари.
307
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Много му знае устата на зеленски и това ще го погуби. Запада чисто и просто използва украйна за да унищожи Русия , което е много долно. Но няма да стане. Жалко за хората които загиват. ...
306
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България без война се е предавала на гърци на турци на румънци на САЩ , но от Русия не е владяна , само освобождавана сори но показа неблагодарност.
305
1
 
21
 
! Отговори
Костя преди 1 седмица
Българският опит показва, че НАТО поиска да унищожим ракетните си комплекси. След 20 г. членство армията ни е недоокомплектована, немотивирана и небоеспособна. Русия напада страни, които и се зъбят. Предлагам да пратим всички БГ ястреби да загинат геройски на украинския фронт
304
2
 
20
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
Война между НАТО и Русия няма да има, но Украйна ще бъде превзета от Русия на 100%. Може да не е приятно. Хвърлят се пари на вятъра за помощи за Украйна. Всичко ще изгори като Русия превземе всичко.
303
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
3еленото е прекалило с белото!
302
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЧBOP за 3eлко! Ръбест и чепат!
301
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да бе мирно седяло не бе чудо видяло. Кой ги накара да лъжат за Минските споразумения?
300
1
 
7
 
! Отговори
Ако Украйна не издър преди 1 седмица
Утре да няма Зеленски: той ми каза това да кажа!
299
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украйна чака 61 млрд.щ.долара помощ, които всъщност се оказват, че са помощ за самите САЩ. Остин вече обясни, че с парите за Украйна са важна ИНВЕСТИЦИЯ за над 30 щата, в които ще се открият много работни места. Лойд Остин казва, че около 50 милиарда долара ще отидат директно в американската отбранителна индустрия. За Украйна реално парите са 11 милиарда. Тоест едно голямо нищо. Помощта е проформа. Една кръпкa само.