Левски прегази и Ботев Враца, Фадига с два гола

Сините вкараха четири гола на врачани
26 юли 2024 23:16, Александър Попов
11
Левски прегази и Ботев Враца, Фадига с два гола
Снимка: Lap.bg

Мачът започна доста трудно за домакините, които трудно намираха пък към окупиралия се в собственото си наказателно поле отбор на Ботев. Врачани действаха доста грубо на моменти, но пък и успяха да респектират донякъде "сините".

В десетата минута на мача Браян Переа вкара с глава топката във вратата на Левски, но страничният съдия Станимир Трифонов вдигна флага за засада, а при разглеждането със системата за видео асистенция на реферите, се потвърди, че Даниел Генов е бил в нередовно положение в основата на атаката.

Малко по-късно Дилян Георгиев от гостите получи жълт картон за грубо влизане в краката на бразилеца Майкон, който се наложи да получи лекарска помощ. Мартин Бачев от врачани също получи жълт картон за това, че задържа откъсващия се сам срещу вратата Алекс Колев.
 
В 27-ата минута Джавад Ел Джемили изведе Алекс Колев, който стреля без забавяне с левия крак, вратарят Федерико Бариос изби топката с крак и тя премина много близо до левия му стълб в корнер.

В 34-ата минута Цунами тръгна да лъже Даниел Генов пред наказателното поле на "сините", като последният му отне топката и стреля силно покрай десния стълб на вратата на Пламен Андреев.

Малко по-късно Кристиан Димитров опита силен, но неточен удар от чужбина. Цунами опита да се реваншира за грешката си в защита, но с глава след центриране от корнер стреля покрай левия стълб.

В 41-вата минута натискът на Левски най-после даде резултат. Евертон Бала проби отляво и навлезе към навътре към терена, като стреля силно и вкара топката зад гърба на вратаря Федерико Бариос. Крилото имаше късмет, защото се получи рикошет и топката заблуди вратаря.

През второто полувреме треньорът на "сините" Генчев направи двойна смяна, като пусна на терена Асими Фадига и Мустафа Сангаре на местата на Евертон Бала и Марин Петков.  

Малко след час игра Мустафа Сангаре центрира отляво, а Колев стреля с глава под гредата, като Бариос изби с една ръка в корнер.

В 66-ата минута Ел Джемили проби отляво и центрира, двама защитници на Ботев не успяха да изчистят добре топката заради пресата на Сангаре и Асими Фадига от въздуха направи 2:0. Междувременно Пламен Андреев спаси два удара на Кондраков и Браян Переа.

В 79-ата минута Ел Джемили открадна топката от защитата на Ботев и с фалцов удар в долния ляв ъгъл на вратата на Бариос направи преднината на "сините" класическа - 3:0.

В последната минута на добавеното време Алдаир подаде на Асими Фадига, който се завъртя около тялото си, освобождавайки се от защитник и с удар с левия крак прати топката в левия ъгъл на вратата на гостите - 4:0.

В следващия кръг Левски гостува на Локомотив в Пловдив, докато Ботев ще приеме Берое у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: левскиБотев Враца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
2
 
! Отговори
Даскала преди 1 месец
А бе Левски започва силно срещу слабаци, но дано накрая да не изпадне от А група!
4
4
 
3
 
! Отговори
До Фен преди 1 месец
Левски -Спартак беше по времето на ЦДНА ,,Септемврийско знаме,благодарение на другаря Милко Балев, пубере!!!
3
6
 
4
 
! Отговори
Един там преди 1 месец
Помпят синия балон... Истината е че за нищо не стават! Локомотив СФ можеше да им води с 2:0 в първите 5 минути! Ботев Враца са трагедия.. Нека да видим сините срещу някой адекватен отбор и тогава според мен ще се спука синия балон.
2
10
 
4
 
! Отговори
Фен преди 1 месец
Гaнгpeн Арена няма ли да получи козирка най накрая че аз оплешивях още на 35 и сега вече като съм лъснал кубето и ме бие много яко дъжда аре ръководството на ФК Лефски-Спартак да направи някъф навес поне не е нормално 50-годишен възрастен чичо като мен да го бие дъжда по темето
1
2
 
3
 
! Отговори
VAR и песък преди 1 месец
Кристиан Димитров опита силен, но неточен удар от чужбина...