Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от Общество
Българи с пет злата и около 30 сребра и бронза по инфрматика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Пакетът на Джонсън предвижда 61 млрд. долара за финансова и военна помощ за Украйна, от които 23,2 млрд. долара за покриване на оръжия и боеприпаси от резервите на Пентагона. 11,3 млрд. долара за подкрепа на американските операции в региона, а 13,8 млрд. долара отиват за покупка на оръжия и боеприпаси. Но дали ще се одобри от Сената? Зеленски разбира, че трябва да плаши американците, за да му отпуснат парите. Въпрос на време е да се докаже, че само с пари не става. Трябват му 500 000 войника.
235
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Искате да кажете Прибалтика. Такова животно Балтика няма.
234
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един военен каза, че прародителите на Блинкен били от Киев, обаче като погледнали в архивите, там нямало никаква Украйна(покрайнина), а пишело "Киев, Русия". Толкова за "украинската нация". Зеленски, върви си!
233
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с 61 млрд.помощ от САЩ? Ще отпусне ли Сената тази помощ?
232
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Застрахова се. Нали щеше да издържи?
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Плаши Зелю гаргите.
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Уточнение. Не умните лъжи са глупави всъщност .
229
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До История дагеПолша е царска Русия, по стечение на независещи от тях обстоятелства, остават извън Русия след ПСВ и Октомврийската революция, преди това, са били руски болярства, Полша е самостоятелна държава едва от началото на 19 век, след ПСВ, останалото което ви пишат, са лъжи, фалшификации и манипулации на историята, предимно в полза на Германия!
228
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоз не му ли свърши дрогата? Баси из..рода. СЪсипа си фалшивата държава, вярвайки на краварите. Т..ъпак.
227
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тъй като това са големи не умни лъжи не ми се иска Зеленски да ги бе казал , но толкова по зле за него , защото лъжата е по голям грях дори от кражбата .....
226
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не мога да схвана логиката им, това е като да си извадиш пари от джоба, да раздадеш на *** и Пульо търртеи, защото писаха , че 80% отиват за ам. богаташи(сакън да не обеднеят), 15% за чиновници, марионетки, олигарси, Зеленски и едва 5% за поддръжка на Украйна. Вадиш пари от джоба си и след това викаш "поддържаме промишлеността и работни места", обаче ги даваш на богаташите, а не на нуждаещи се, а откъде ги вадиш тези пари , бе? Не е ли за сметка на данъкоплатците и населението?
225
11
 
0
 
! Отговори
Пика преди 3 седмици
До АнтикомедиантЗапада гниел ? Ти в Русия стъпвал ли си. Средна продължителност на мъжете 47г. Извън Москва и питер е зоната на здрача-изчезваш за 60 секунди и то безследно....За мизерията нема ти говорим, още живеят в един апартамент по 20 човека и то без роднинска връзка. Пътища практически няма.
224
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АлексКаква "историческа ненавист" може да има, като самите поляци по произход са руснаци от царска Русия и точно заради интригите на западняците и тяхната ПСВ и Октомврийска революция, остават извън Русия, това са бивши руски болярства, същото се е случило и с Прибалтика. Полша е хубава държава и поляците винаги си отстояват интересите, не им трябва да се месят в тези западни интриги и се съсипват заради тях! Русия граничи със свои роднини(!) и приятели в Европа.
223
9
 
1
 
! Отговори
История даге преди 3 седмици
До АнонименПо-скоро Русия е била в састава на полша преди няколко века. ИОначе Полша беше в СИВ , а не в СССР. Нашия *** Тошко искаше да вкарва НРБ в СССР , но не го искаха с фалиралата му икономика...
222
0
 
6
 
! Отговори
Пацифист преди 3 седмици
Балтика са в НАТО, а ти си никъде и като си никъде -сядай на масата и слушай Папата.
221
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеленски е опасен. ЦРУ ще го ликвидира за спасяването на света от ядрена война.
220
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Алекс Сорооски троллее, я с твоите лозинги, които си наредил, да ни подсетиш двеста години ли или повече Полша беше в състава на Русия и защо? И това пак я чака, ако пак започне да се отваря.
219
12
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Зеленски преувеличава.Кремълското Жуже не е дотолкова изперкало,че да нападне НАТО.Балтийските държави са малки,но до тях е голямата и отлично въоръжена Полша.Историческата ненавист на поляците към Русия е известна и малко им трябва.
218
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 224 Е то точно тази схема я приложиха и в България. Над 30 години събират компромати, изнудват политици, отглеждат си агенти и ги поставят на ръководни постове, промиват мозъците и унищожават независимостта ни, налагат цензура. После по телефона от посолството нареждат, а техните агенти на всички нива тичат да изпълнят и да се натегнат... а дирижираната пак от тях медии и преса съпровождат тези неща с гръмки хвалебствия, докато цензурата ликвидира мнението на опонентите
217
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя до миналия ден просеше, сега започна да предупреждава .... истински комик.