Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от Миш-маш
Методът 4-2-1 - предпочитаният фитнес режим на треньорите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 9: Зеленски, ти ли си? Или е някой, който взема от същата дрога? Така или иначе ще кажа едно - нация от промити мозъци няма как да са родолюбци. И не казвам, че всички са такива, а и вероятно с времето много ще се осъзнаят, но когато гледаш интервюта със случайно преминаващи по улиците в Украйна, неволно се удряш по челото и си казваш: "Какви са тези хора?"
15
8
 
9
 
! Отговори
Историята се повтаря преди 3 седмици
Русия продължава към Унгария. После Румъния, България и т.н. Нищо страшно за народите. Виж, за демокрадичните върхушки, това е по-лошо и от смърт. А за балтийските джуджета забрави - те и така са най-бързо измиращите нации.
14
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Червените чаршафи не са спряли да реват от снощи.Успокойте се.Тази помощ е до септември.След това идва нова.Играта свърши.Америка се събуди.
13
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Столтенберг каза, ще ви дадем оръжия, ама от вас се иска мобилизация. За 2 години си затриха поколението си до 50 годишни. Над 5 милиона жени и деца избягаха в чужбина, а мъжете им загинаха по окопите. Няма за какво да се връщат в държавата си за 500 евро заплати. Толкова беше средната заплата в Украйна преди войната. Сега свикнаха на по 1000 евро помощи по Германия, ЮК и не ги чакайте да се върнат да работят пак за без пари.
12
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако мислиш, че младото поколение е само 100 хиляди момчета, да, унищожено - само инвалидите в Украйна са два пъти повече. А повечето от младите украинки са по света. Трагедия.
11
14
 
1
 
! Отговори
Тц,не позна преди 3 седмици
Русия продължава към Унгария
10
3
 
30
 
! Отговори
Диян преди 3 седмици
Якото е, че досега никой измежду режимите в Киев и на Запад не е дал нито едно що-годе разумно обяснение защо Русия се видя принудена да удари Украйна. Единствените "обяснения" са бръщолевения за луд диктатор, на който му станало скучно и затова решил да нападне Украйна. Което дори за Хитлер никой не е твърдял. Там наред с цялата идеологическа окраска винаги е изтъквано, че Германия има нужда от територия и ресурси, за да достигне пълния си потенциал. Което за Русия никой не твърди. Тогава защо?
9
5
 
25
 
! Отговори
Прав си друже преди 3 седмици
След войната Украйна пак ще бъде 52 милиона, инвалиди, пенсионери, вдовици и сираци. Младото поколение на Украйна вече е унищожено.
8
3
 
19
 
! Отговори
Кого предупреди преди 3 седмици
Зеленски? Русия, Китайската Народна Република, КНДР, Иран, Индия и другите държави от БРИКС и т.н. Но това е нивото на бг журналята.
7
3
 
33
 
! Отговори
От 60 милиарда $ преди 3 седмици
90% ще си останат в САЩ. А демократична Украйна ще запише още 60 милиарда $ дълг, с процентите естествено ще гонят 100 милиарда $ минимум. Кактуе и в РБ.
6
52
 
11
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 3 седмици
Самия Дмитрий Медведев заяви, че Украйна е просто трамплин за Русия по пътя и към Европа. Зеленски е прав. Русия няма да спре до Украйна. Ще нахлуе в Литва, Латвия, Молдова, Полша....Засега единствено героичната Укрсинска армия я възпира да го направи!
5
5
 
26
 
! Отговори
Идеите Чучхе преди 3 седмици
Опора на собствените сили. Не съм чул Ким Чен Ун да проси помощ, пари и оръжия от когото и да било. Затова КНДР е една от най-силните държави в света. С може би най-силната армия. Затова и никой не ги напада. 1989 УССР наброяваше 52 милиона, днес демократична Украйна е под 25 милиона, главно възрастни хора. 1989 КНДР бе 17 милиона, днес вече 27 милиона.
4
3
 
37
 
! Отговори
паф преди 3 седмици
тоз май усети вече дебелия край, нищо че му обещаха пари краварите, ама и те ако ги одобри сената, чак към нова година ще тръгнат, а дотогава - я украйна, я зеленски!
3
3
 
48
 
! Отговори
Коки преди 3 седмици
Нали му отпуснаха милиардите, що пак се жалва и реве?
2
3
 
55
 
! Отговори
абе преди 3 седмици
спри да плашиш света бе, зелен плазмодий, ти надроби тая попара и само вие ще си я сърбате, никой друг!
1
3
 
53
 
! Отговори
Глупости преди 3 седмици
Пълни глу-пос-ти! Приключва с вас само