Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм

Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер
26 фев 2024 16:00, Нели Христова
319
Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за поканата, която ми позволи да почувствам със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм, решителност да извоювате бъдещето. България съпреживява кошмара на опустошението, загубите, видяхме това в очите на хилядите бежанци, за които отворихме сърцата си преди 2 г. Днес ги усетих със сетивата си в Соломянския район". Това заяви премиерът Николай Денков в Киев на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
"Преди 10 г. незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на агресията на Русия към Украйна и отвори пътя за пълната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война срещу Европа и целия демократичен свят. Вече е явно, че целите на Путин се простират и извън пределите на Украйна. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България, подкрепата на Украйна е защита за самите нас, подчерта Денков. България застава безпрекословно на страната на Украйна, на страната на свободата, демокрацията и международния правов ред", заяви Денков.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена, свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си и за мита в Европа. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

Имаме готовност за сътрудничество и в контекста на създадената международна коалиция за връщане на украински деца, незаконно депортирани в Русия, като България е една от съучредителките на коалицията. Един ден ще има правосъдие за всички престъпления, призовавам международната общност да остане единна в подкрепата си за Украйна, отбеляза Денков. Той допълни, че България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир за Украйна и за всички демократични народи. "Слава на героите!", заяви още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков е вече на политическото бунище
260
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Ще се повторя и потретя всички генерали полковници и офицери и войници сега вече е момента да се запишете доброволно на операция истинска Руска и да покажете, че пагоните не са украса на униформените Ви. Сами решете на коя страна да бъдете. Помнете че която и страна да изберете монициите са ограничени.
259
0
 
7
 
! Отговори
"Четател" преди 2 месеца
Стана още по-чувствителен, защото ще го "изчегъртат" , е в природата е така ..
258
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дрън, дрън, дрън.
257
1
 
3
 
! Отговори
? преди 2 месеца
И как това стана ясно? Или така ни е удобно?
256
3
 
19
 
! Отговори
Лъчо преди 2 месеца
Ало Денков а Почувства ли с ърцето си стотиците избити дечица и цивилни руснаци в Донбас 2014 година от украинските нацисти Кажи нещо по тази тема бе безсрамник и не желая да говориш от мое име тоест като ходиш при зеленски говори от твоя си име а не от името на българите защото за теб Точно никой не е гласувал
255
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плъх продажен дано руснаците те гръмнат
254
0
 
11
 
! Отговори
не преди 2 месеца
ТИ хлевоуста бежова мишка,като си отвориш уста все глупости плямпаш ,Занимавай се с химията си ! Не си дорасъл още за мъдри мисли-- камо ли за премиер .85577
253
2
 
18
 
! Отговори
Bg преди 2 месеца
Да отиде Плъха и да се омъжат със Зелята в Гърция, а после на свадбено да отидат при папата да ги помаже с католически зехтин отзад !
252
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
айде лидера да даде пример, да грабва автомата и покаже че не приказва празни приказки. да покаже ко стаа като едно изсипано от корупция племе с армия от пенсионери се изправи срещу хора които се бият за бъдещето на държавата си. ние си имаме опит от участията си в разни войни, които за нас завършват с полу победа и после плащаме сметката но армията ни е велика и не е губила, питайте участниците в камбоджа и кербала да не говорим за втората световна явно ни е слаба паметта.
251
0
 
4
 
! Отговори
аха преди 2 месеца
да го сготвим --ще трябват много мерудии защото ще мирише . Намерете повече рецепти .
250
0
 
1
 
! Отговори
АХА преди 2 месеца
До Анонимен -- Искам да видя как го готвиш ??? само приказваш .Има поговорка една ,--много уста-- са проклети -много ръце са благослвенни Да запретнем дружно ръкавите -хайде !
249
20
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До258. коментар На теб не ти ли стана че руснаците незаконно се настаниха в Крим 2014 г. с агресия. Изгониха местнитните и останаха военни. В жилищата на изгонените .
248
2
 
24
 
! Отговори
SmO преди 2 месеца
Въпросът е? Къде му е сърцето,и как точно го е почувствал!
247
2
 
21
 
! Отговори
ми преди 2 месеца
И откъде ти стана ясно, че Русия иска да напада Украйна, г-н академик? Да си беше гледал химията.
246
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
To биа биа хейщина ама.
245
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков е срам и позор за България,заедно с цялата сглобка престъпници са срам и позор
244
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е ясно кога беглецът от Карлуково си е отрязал дългите ръкави и се понесе да изнася златните ни съкровища.
243
3
 
3
 
! Отговори
ХаркатаКиркатаДяката преди 2 месеца
Московски агент? Дядъ Торбалан? Нее! Но подареният меч , който Торбата подари на Зеленщховски не е ли напорист съвет на известния Денкеф дорде на аванта се е тъпкал с украински жито, кутошки и яйцъ като едина пътна Японска традиция в мъжеството да се изхаракириш когато противникът е бил по добър въпреки както присмехулно Зеленатадриснянски каза "аз с телеграфи не контактувам". Браво на Дяката. Право в сърцето тресна Волтметъра и оно зема та се изпозеляняша се от четала до глезените
242
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква пълномащабна инвазия бе набеден академик ? И още по-набеден министър-председател.

Спонсорирани публикации