Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм

Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер
26 фев 2024 16:00, Нели Христова
319
Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за поканата, която ми позволи да почувствам със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм, решителност да извоювате бъдещето. България съпреживява кошмара на опустошението, загубите, видяхме това в очите на хилядите бежанци, за които отворихме сърцата си преди 2 г. Днес ги усетих със сетивата си в Соломянския район". Това заяви премиерът Николай Денков в Киев на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
"Преди 10 г. незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на агресията на Русия към Украйна и отвори пътя за пълната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война срещу Европа и целия демократичен свят. Вече е явно, че целите на Путин се простират и извън пределите на Украйна. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България, подкрепата на Украйна е защита за самите нас, подчерта Денков. България застава безпрекословно на страната на Украйна, на страната на свободата, демокрацията и международния правов ред", заяви Денков.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена, свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си и за мита в Европа. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

Имаме готовност за сътрудничество и в контекста на създадената международна коалиция за връщане на украински деца, незаконно депортирани в Русия, като България е една от съучредителките на коалицията. Един ден ще има правосъдие за всички престъпления, призовавам международната общност да остане единна в подкрепата си за Украйна, отбеляза Денков. Той допълни, че България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир за Украйна и за всички демократични народи. "Слава на героите!", заяви още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя ще е първия публично бит премиер!
200
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хукнал да оправя Украйна, а българите в батака. Липсват жизнено- важни лекарства. Хората живеят зле, особено в малките селища, където няма достъпна медицинска помощ. За 9 месеца нищо съществено не направиха. Денков и Габриел се надпреварват да пътуват в чужбина без да се свърши нещо съществено. резултатът от тяхната вредна политика са мигранти афганистанци, които ни ги връщат съссамолетчета.
199
0
 
25
 
! Отговори
Прав е Денков преди 2 месеца
"Един ден ще има правосъдие за всички престъпления" ------------- И ти, Денков, ще си сред осъдените за престъплението "подкрепа на Украйна". Дано този ден да дойде по-скоро!
198
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нещо за самозапалването на US пилота каза ли?
197
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама той и сърце ли имал?
196
0
 
25
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 2 месеца
Денков към Зеленски: "Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм" И ЗАТОВА РАБОТИ ЗА ДА НИ ПОСТАВИ НАС НА МЯСТОТО НА УКРАЙНА?
195
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А почуства ли с езика си нещо гъделичкащо от задните части на Зеленски, и с адамовата си ябълка дъртата паламарка на бай Джо?
194
1
 
29
 
! Отговори
ИВАН ИВАНОВ преди 2 месеца
ДЕНКОВ ТИ СИ СРАМ И ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАСКИЯ НАРОД, ЖАЛКО, НЕЩАСТНО САПУНЕРЧЕ, КОЕТО МНОГО ОБИЧАЛО ДА ПЪТУВА. МААААМАТА ТИ МРЪНА, ДА МИ ПАДНЕШ НА СГОДА ЩЕ ТЕ ОДЯЛАМ С ЛОПАТАТА ТАКА КАКТО ТАГАРЕНКО ДОУБИВАЩЕ ПРИСТАНИЩНИТЕ РАБОТНИЦИ В ОДЕСА 2014 ГОДИНА
193
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Денков, внимавай да не почувстваш конфликта и със задните си части, че тогава жална ни майка....
192
1
 
32
 
! Отговори
etak преди 2 месеца
Този плъх-албинос така може да ви "подхлъзне" вас младежите/че да ви "бръкне" в здравето/, ако вече е подписал този прословутДоговор за "взаимни гаранции". В него има клауза за военна взаимопощ,което на практика означава изпращането на жива сила на украинския фронт.Тогава "дупе" да ви е яко...българи-юнаци !
191
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки страда най вече от ума си.
190
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Денков, плъх грозен, защоане повдигна въпроса за бесарабските ни сънародници, защо нацистите им забраняват да учат български език в училищата и ги тормозят. Доста бесарабски българи са пратени на фронта с предимство защото са от малцинствата.
189
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа има вина за случващото се днес В СССР се зароди една класа от олигарси.Станали милиардери за един ден.Товя ставаше пред очите на целия Европейски елит.Ввички структори в Русия бяха подчинени на олигархичния модел.Путин се издигна от тези среди Всички го виждаха и знаеха Очаквано е такива крадци да посегнат и на отбранителните сили на Русия Там където тези среди имаха достъп още от комунизма.Съвсем очаквано е тези събития да се случат.Товя са престъпници облечени във власт , разполагащи с
188
29
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Европа не познава такава агресия от Втората Световна война.Престъпния руски елит ,заграбил и овладял цялата промишленост .Родила милиардери олигарси за една нощ Същите престъпници ограбили Русия и поели ръководството на държавата чрез структорите на зловещите комунистически режим.Издигнали Путин за вожд.Поставил в подчинение всякакви политически противници Върнали Русия към началото на миналия век Заличаващи , унищожавани всякакви народно недоволство Поставили войната като водещ държавен курс.Пр
187
0
 
28
 
! Отговори
Стилиян преди 2 месеца
Много интересно защо все с влак ходят Като са такива големи мъже да се качат на един самолет целия министерски съвет заедно с онези 240 продажници в парламента и да отиват в Украйнистан. Силно се надявам някъде по пътя да има ОТ РИСУЯ С ЛЮБОВ и тогава да издигнем нов паметник на новия освободител Великана ПУТИН.
186
1
 
9
 
! Отговори
Public enemies преди 2 месеца
Важното е че с Ф 16 напредваме към сърцето на Русия хаха
185
0
 
28
 
! Отговори
ууууууууу преди 2 месеца
Денкофф, *** хората нямат инсулин и умират. Бойко защо ги подкрепяш тея нещастници? ДПС защо ги държите тея некадърници?
184
0
 
24
 
! Отговори
Тревоман преди 2 месеца
Зелния сигурно го е черпил некоя линия и затова е набраш смелост да се дръви. Нашмъркали са се яко и двамата и се изпъчили там да се дръвчат на Путин.
183
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Представям си тия русофили ако вземат властта.Вулгарни закани и безпримерен цинизъм.Резултат от генно съчетан продукт между монгол и степен руснак.
182
1
 
18
 
! Отговори
Късата клечка преди 2 месеца
Еми главувахте за ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС за да участвате в софрата и си мислехте, че ако стане мобилизация вас не ви засяга, а ще привикат 40-50 годишните. Имам една лоша новина за вас - вече се отказаха от 40-50 годишните защото ще обърнат оръжието срещу тях. Ще вземат вашите синове и ще ви ги върнат в чували (ако изобщо някой си направи труда да ви им връща труповете от Украйна).