Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм

Един ден ще има правосъдие, обеща българският премиер
26 фев 2024 16:00, Нели Христова
319
Денков към Зеленски: Почувствах със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм
Снимка: БГНЕС

"Благодаря за поканата, която ми позволи да почувствам със сърцето си вашето страдание, но и вашия героизъм, решителност да извоювате бъдещето. България съпреживява кошмара на опустошението, загубите, видяхме това в очите на хилядите бежанци, за които отворихме сърцата си преди 2 г. Днес ги усетих със сетивата си в Соломянския район". Това заяви премиерът Николай Денков в Киев на пресконференция с украинския президент Володимир Зеленски.

Още по темата
"Преди 10 г. незаконното анексиране на Крим и Севастопол сложи началото на агресията на Русия към Украйна и отвори пътя за пълната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война срещу Европа и целия демократичен свят. Вече е явно, че целите на Путин се простират и извън пределите на Украйна. Амбициите на руската агресия са директна заплаха за националната сигурност на България, подкрепата на Украйна е защита за самите нас, подчерта Денков. България застава безпрекословно на страната на Украйна, на страната на свободата, демокрацията и международния правов ред", заяви Денков.

"Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на войната с една цел - независима и свободна държава в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена, свидетели сме на героизма на украинския народ, който се бори за свободата си и за мита в Европа. Затова българското правителство и парламентарното мнозинство работят за осигуряването на максималната по възможностите ни политическа, военна, хуманитарна и материална подкрепа за Украйна.

Имаме готовност за сътрудничество и в контекста на създадената международна коалиция за връщане на украински деца, незаконно депортирани в Русия, като България е една от съучредителките на коалицията. Един ден ще има правосъдие за всички престъпления, призовавам международната общност да остане единна в подкрепата си за Украйна, отбеляза Денков. Той допълни, че България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир за Украйна и за всички демократични народи. "Слава на героите!", заяви още Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма лошо България да е солидарна с Украйна,въпросът е,кога ти меkoтело наведено ще почнеш да мислиш за българите и да си солидарен с тях?Какво правим с директивата на ЕС за МРЗ а именно,че тя трябва да е минимум 60% от средната и която трябва да влезе в сила от 15.11.2024 година?
180
33
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България е взела правилната страна.Такава е позицията и на цяла Европа.Азиатските нашественици ще бъдат спрени само с обединените сили на демократичния свят.
179
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
До Анонимен А РУСКИЯ 1,44
178
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да направи един миннет на Зелю , за да му олекне от напрежението покрай загубата на Авдеевка
177
0
 
27
 
! Отговори
Българите на кучета преди 2 месеца
А твоето сърце не е ли за българите, Денков? Само за Украйна мислите.
176
9
 
1
 
! Отговори
Зелен Чорапов преди 2 месеца
кога ще посети Зеленски, за да му обясни чии е Крим и това, което става в Украйна война ли е, или конфликт.
175
0
 
16
 
! Отговори
ДО Зеленски преди 2 месеца
Пич , да знаеш че Денков е продал Инсулина на Българските Деца . Пратете Помощ .
174
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н временен Помиер , какво става с България и българите , за другите държави разбрахме , кога е стигнете и до нас ?
173
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хитлер е взел за свой основен елемент омразата му към евреите.Проходил е като агент под прикритие и събирал доноси за организации и политически противници.В по късен етап и в наказателни акции .Бил е враг на капитализма .Един от основателите на новата национал социалистическа партия.Все познати примери , приближаващи Путин и Хитлер.
172
1
 
22
 
! Отговори
Скоро ще е преди 2 месеца
Този плъх-албинос така може да ви "подхлъзне" вас младежите/че да ви "бръкне" в здравето/, ако вече е подписал този прословутДоговор за "взаимни гаранции". В него има клауза за военна взаимопощ,което на практика означава изпращането на жива сила на украинския фронт.Тогава "дупе" да ви е яко...българи-юнаци !
171
3
 
23
 
! Отговори
а почуства ли преди 2 месеца
страданието на българския народ заради слугинажа ви към други страни?
170
2
 
17
 
! Отговори
$$$ преди 2 месеца
Малиии и туй недоразумение се назовава български премиер.Да се разглобяват и на буни-щеТо.
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ново споразумение , ВЕЧЕ И ЗА ЖИВА СИЛА . Т. е. , до последният европеец , украинците /мъже/ , които се изнесоха от Украйна , НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ЗАВЪРНАТ В УКРАЙНА ЗА ДА СЕ СРАЖАВАТ НА ФРОНТА !
168
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябваше тия *** да ги малтретираме повече в началното училище.
167
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това си е вече чиста занесия и фамилиарност . Направо отроних сълза .
166
2
 
17
 
! Отговори
Мале,мале преди 2 месеца
Сълзи ми потекоха, не мога да се сдържам. Вълненията на Рада от "Под игото" пасти да ядат, каква сетивност каква чувственост притежава Денков, трябваше да се роди жена. Ах, колко героично се борят украинците по нашето черноморие(особено лятото, налягали по плажовете пият бира и подкрепят Украйна).Лягат и стават с мисълта за Украйна. Ще перефразирам Шишо Бакшишо: За едни живота е радост, за други тъга.
165
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя що не вземе да му направи една *** направо, може ли да имаме такъв кръгъл ръб за премиер! Втриса ни!
164
10
 
3
 
! Отговори
до: 156 преди 2 месеца
Притеснява ме че се навъдиха много руснаци из България последните 10-15 години.Та викам Путин да не вземе да реши да ..освободи" и тях.Пък и Нас покрай Тях.А слушам че и в Германия ги имало много.
163
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От името на Денков се извинявам на Зелев , за скаПъното оръжие което му подарихме !
162
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кльощав позьор,кога ще почнеш работиш това за което ти плащаме заплатата?ЕС прие директива която трябва да влезе в сила от 15 ноември 2024 година,която гласи,минималното заплащане трябва да стане минимум 60% от средното за всяка страна членка,съгласно тая директива нашата МРЗ трябва да стане 1194.3 лева на база 1990,5 средна заплата през 2023 година.