В час пик Русия изстреля тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката
7 фев 2024 11:40, Елка Василева
305
В час пик Русия изстреля тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщиха украински представители, като паднали отломки от свалени ракети и дронове са прекъснали електричеството в част от украинската столица, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинската армия съобщи, че Русия е изстреляла тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна, посочва Франс прес.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 29 ракети и 15 дрона от изстреляните от Русия тази сутрин, съобщи в "Телеграм" главнокомандващият украинската армия Валерий Залужни.

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката, която е първата за този месец, а системите за ПВО са били задействани за отблъскване на нападението, съобщи в приложението “Телеграм” кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че при атаката срещу Киев са били убити двама души.

Около 6 ч. сутринта в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога. ВВС на Украйна предупредиха в “Телеграм” за риск от руски ракетни удари. Първите взривове в Киев бяха чути малко преди 7 ч. тази сутрин.

Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК съобщи, че част от Днепровски район в столицата е останал без електричество. Кличко каза, че паднали отломки са повредили електропроводи.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, съобщи, че руски ракети са поразили инфраструктурни обекти в град Харков.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Химарс Шторм Шадоу. Ога тва че неам тръпение ?
175
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рушшките оттрепки стрелят по мирни граждани,толкова от самая и магучая за 2г. - 20км. навътре в украинска територия.РУСКО ПОЗОРИЩЕ НЕОБЯТНО.
174
6
 
8
 
! Отговори
нормално преди 3 месеца
И после се чудят защо всички ги мразят.
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия провежда операции, които са тактическа подготовка за началото на пролетно настъпление - бившият началник на Генералния щаб на Чехия. "Сега руснаците провеждат операции, които са тактическа подготовка за началото на пролетното настъпление. Имат готови до 60 000 войници и оборудване. Украинците ще трябва да направят нещо и това трябва да се реши сега, каза Иржи Шедиви. Според генерала проблемът на ВСУ е липсата на войници, "политиците обаче отлагат решението за мобилизация, защото това ще намали тяхната популярност". Ако Киев не направи това в близко бъдеще, Украйна ще понесе големи загуб
172
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Един 180. Аз имам милиони подобни изказвания за подобни поводи. Записал съм си. Един чиляк от едно место ми каза една работа да знайш. Верно сте огромни злетаци.
171
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Преди малко по Нова тв дадоха блок в Киев уж ударен от руска ракета. Извинявайте, ама освен малко опушена, нямаше абсолютно никакви повреди по фасадата на блока, даже прозорците около опушеното място бяха здрави! Журналистите съвсем за *** ли започнахте да ни взимате?
170
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До анонимен ***, Затова ли го рязаха анонимно паметника и в тъмното рано сутринта, като нелегални престъпници, да не ги види никой? Щото знаят каква ще е реакцията на хората, без значение дали ще протестират или не, те знаят мнението на хората в България. Както е казал капитан Петко войвода, "Русия, не може и със сопа да се изтръгне от сърцата на българите".
169
4
 
8
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
което има смисъл след миналогодишното убийство на фермери от украинска ПВО. Поразени важни цели. Например в Николаев горя завод "Океан", който сглобява надводни дронове, съхранява оборудване и има склад с боеприпаси. В района на Лвов - писаха за удари на полигона Яворовски, в Киев, вероятната цел са военни части в гората близо до летище Бориспол. Не се размина и без бездарната работа на украинската ПВО: От Николаев съобщиха за свален Геран, паднал върху жилищна сграда. В Киев също записите от камерите за видеонаблюдение показват неизправни украински ПВО ракети, които падат след излитане.
168
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Комплексeн удар на територията на Украйна. Благодарение на почти едновременното навлизане в украинското въздушно пространство на ракети от самолети Ту-95 МС Ту-22М3 и Су-34, носители Калибър от Черно море, наземни установки, както и използването на Герани, беше възможно ефективно да се преодолеят линиите на ПВО. Експлозии е имало в Киев, Лвов, Миргород в Полтавска област, Павлоградска, Днепропетровска, Ивано-Франковска и Кировоградска области, Харков и Николаев. Съобщава се за ракети в Западна Украйна. Каналите за наблюдение на киевският наркокартел дори се сетиха да предупредят Полша,
167
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига сте разпространявали фалшиви украински новини. Щом британското разузнаване е казало, че руснаците са свършили ракетите, значи са свършили ракетите.
166
9
 
6
 
! Отговори
Един преди 3 месеца
Ще споделя нещо специално за русофилите - един човек, вече починал , който е бил във Външно Министерство през 90-те години ми сподели, че Русия изключително много е извивала ръцете и е изнудвала наши министри да предприемат определени действия и вземат определени решения. И ако не го направят са щели да си имат големи проблеми, разбирайте сплашвания, изнудвания, убийства и т.н. И това идва от нашата мила майка Русия, и братски руски народ. Ето ви ги братските действия. После им се радвайте ....
165
6
 
13
 
! Отговори
<><> преди 3 месеца
САЩ си събориха кулите близнаци и избиха хиляди свои за да предизвикат война в Близкия Изток ...че много залежи на петрол и злато имаха ......та сега няма да пожертват Украйна за да предизвикат война с Русия ли ? Интересното е че ще хвърлят Европейските кученца срещу Русия ...те ще гледат отвъд океана ! ЕС е марионетка ...Русия е силна ...САЩ са хитри и подли!
164
2
 
12
 
! Отговори
ИВАН преди 3 месеца
ПВО НА УКР Е СВАЛИЛО 60 ОТ 44 ИЗСТРЕЛЯНИ РАКЕТИ!
163
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украинците им разказват играта с дроновете, сополи и плач се чуват от военните им кореспонденти .
162
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това са хуманитарни действия от страна на русия.
161
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обаче как назначените пенционер-демократи хубаво работят за Русия не е истина просто...
160
12
 
9
 
! Отговори
xfj преди 3 месеца
Путлерските *** заслужават да измират в мъки!! Дано да е скоро,за да не повлекат света в нова световна война!!!
159
10
 
6
 
! Отговори
Един преди 3 месеца
О да те са се утрепали всички републики да са част от Русия и нито една не иска да се махне, такова блаженство и такава свобода е там, прогрес, ред. Виждаме ги какво правят руснаците, мислят си като типична империя, че всичко им принадлежи и могат да си се разпореждат както си искат - с изнудвания, извиване на ръце, тайни агенти, убийств, сплашвания , сепаратистки движения, военни действия, подривна дейност, арестувания и какво ли още не. Направо са ангелчета, както ти го описа.
158
3
 
7
 
! Отговори
1944 преди 3 месеца
Свалили на баба си гащите от простора...!
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 168. Стига си води диалог със себе си бе комичен.