В час пик Русия изстреля тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката
7 фев 2024 11:40, Елка Василева
305
В час пик Русия изстреля тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе в час пик тази сутрин ракетни удари по Киев и други украински градове, съобщиха украински представители, като паднали отломки от свалени ракети и дронове са прекъснали електричеството в част от украинската столица, предаде Ройтерс.

Още по темата
Украинската армия съобщи, че Русия е изстреляла тази сутрин 44 ракети и 20 дрона срещу Украйна, посочва Франс прес.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 29 ракети и 15 дрона от изстреляните от Русия тази сутрин, съобщи в "Телеграм" главнокомандващият украинската армия Валерий Залужни.

Няколко вълни от експлозии разтърсиха Киев по време на атаката, която е първата за този месец, а системите за ПВО са били задействани за отблъскване на нападението, съобщи в приложението “Телеграм” кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че при атаката срещу Киев са били убити двама души.

Около 6 ч. сутринта в цяла Украйна беше обявена въздушна тревога. ВВС на Украйна предупредиха в “Телеграм” за риск от руски ракетни удари. Първите взривове в Киев бяха чути малко преди 7 ч. тази сутрин.

Най-голямата украинска частна енергийна компания ДТЕК съобщи, че част от Днепровски район в столицата е останал без електричество. Кличко каза, че паднали отломки са повредили електропроводи.

Олег Синегубов, губернатор на североизточната Харковска област в Украйна, съобщи, че руски ракети са поразили инфраструктурни обекти в град Харков.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
4
 
25
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
България в момента е окупирана държава от САЩ и евромафията в лицето на Урсула, Петков и сие. В България има шепа тролеи по сайтове и национални телевизии, които създават впечатление за маса. Истината обаче е съвсем друга.
195
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 206Е това и поляците го казаха ,а уж бяха дружки с украинците.Пък всички знаят ,че е руски,шото.никой от Кииф не е воювал с Османската империя за него
194
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Крим е руски.
193
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Спокоен съм, Че тя Украйна Е Русия , какво да вземат руснаците, като си е тяхно? И самите украинци са руснаци по произход и са един народ с руския, една и съща кръв тече във вените им.
192
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 201Е украинските копейкажий са го гледали пък ние гледаме цирка на клоуна
191
4
 
31
 
! Отговори
Веско преди 3 месеца
Значи в Лисичанск едн ракета - 20 загинали. В Киев 20 ракети - двама. Кой избива мирно население на практика?
190
1
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Когато падне ракета, всички прозорци в околностите са изпочупени. Навремето се взриви нитроглицерин във военен завод, на 10 км имаше счупени прозорци. Какво остава да падне ракета върху блок и прозорците да са здрави :)
189
4
 
24
 
! Отговори
BONZO преди 3 месеца
Добре, свалени са 29 ракети и 15 дрона, чиито отломки са разрушили не знам какво си. А останалите несвалени 15 ракети и 5 дрона, къде са попаднали и какво са разрушили?
188
18
 
6
 
! Отговори
Препоръка преди 3 месеца
Копейкаджиите да гледат ф илма "Путин". Много ще им "хареса."
187
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Един, Глупости , никой не се е страхувал от руснаците, никоя държава от централна и източна Европа, не сме се страхували от руснаците, те нищо лошо не са ни направили, даже помагаха за икономическото развитие на държавите ни, тази насаждана омраза и русофобия , е дело на един много малък кръг от хора от запада и най-вече поради лакомия, но вреди на всички европейски държави!
186
10
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 месеца
Не се еббавайте с копейката от Слатина:):):)Много опасен интернет бабаит който уж си раздава адреса ама не съвсем:):):)Кога влезна тук под новините той е на линия:):):)24/7:):):)Когато флекса отряза главата на руския войник копейката от Слатина пак се беше скрил тук и заплашваше ядосан пред клавиатурата с изкривено от злоба и безсилие лице:):):)
185
13
 
5
 
! Отговори
Спокоен съм преди 3 месеца
Чудя се дали наистина има хора, които искат България да е част от Руzия и затова се надяват да завземат не само Украйна, но и нашата страна? Или просто всичко, което се чете от коментарите е писание на хора, на които им се плаща за това. Според мен е второто. Затова съм спокоен
184
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нов сценарий за ТСВ или война между НАТО и Русия,огласи британското издание The Telegraph:Нова мобилизация на 200х. войници в Русия и нова офанзива в Украйна през пролетта на 24г. Русия провокира рускоезични протести в балтийските държави и извършва кибератаки срещу тези страни през лятото.Протестите се използват като претекст за военни учения в Беларус и разполагането на войски в Калининград през есента.През зимата започват боеве в района на коридора Сувалки.На този етап Русия и Западът ще имат избор-преговори или война.Тръмп заема поста до януари 25г.Всъщност повторение на по-ранно изтеклата
183
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 196. Ога тва ?
182
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Повече от 3000 украински офицери са ликвидирани в зоната на СВО - LostArmour. От открити източници е известно също, че сред убитите офицери има и 11 чужденци.
181
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Канадската опозиция призовава Трюдо да подаде оставка заради нацистка реч в парламента. "Министър-председателят си играе от месеци, казвайки, че няма нищо общо и не е знаел за поканата на бившия нацистки войник СС-овеца Ярослав Хунку за приема на президента на Украйна. Сега знаем, че той лично е поканил този човек, въпреки че той твърдеше обратното", каза лидерът на консерваторите Пиер Поилиевр.
180
3
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Хахахахаххахаха, уморихте ме от смях бе! Паднали дронове и части от ракети прекъснали електричеството! Браво на руснаците, хубава такткка са измислили, да прекъсват електричеството със свалени ракети, хаха. Уморихте ме от смях с тая плитка пропаганда :)
179
3
 
11
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
нападение срещу самолета Ил-76. Разполагаме с неопровержими доказателства, че за нанасянето на удара е използвана система за ПВО Patriot, което не оставя съмнение, че Вашингтон е пряк съучастник в това престъпление. Държавният департамент не коментира тази информация, като лицемерно покани представителите на Киев да направят това", каза Небензя. Дипломатът призова ООН да осъди ракетната атака на ВСУ срещу Лисичанск, както и всички други терористични атаки на Киев.
178
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Русия е готова да предостави неопровержими доказателства за съучастието на САЩ в унищожаването на Ил-76 с пленници. Както заяви постоянният представител на РФ Небензя на заседание на СС на ООН, ВСУ се чувстват "безнаказани и всепозволени", защото имат пълната подкрепа на САЩ, ЕС и UK, които "не ги интересува убийството на цивилни". Поради това украинските касапи са станали "брутални и нагли" до такава степен, че извършват терористични атаки почти всяка седмица. "Сред подобни неотдавнашни чудовищни ​​престъпления на хунтата на Бандера е умишленото терористично
177
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подготвят ми. Нашите отидоха да договарят голяма помощ за Украйна и сега трябва да ни убедят колко е важно точно ние да помагаме. САЩ абдикираха и сега какво ни чака, точно нас най-бедните, мамата си трака.