Активист крещя и хвърля пари по Виктор Орбан

Премиерът представяше програмата си за председателството на ЕС
9 окт 2024 13:10, Нели Христова
47
Активист крещя и хвърля пари по Виктор Орбан
Снимка: БГНЕС

Речта на унгарския премиер Виктор Орбан, верен съюзник на руския президент Владимир Путин, беше прекъсната от крещящ активист.

Във вторник унгарски опозиционен активист и общински съветник прекъсна пресконференция в Страсбург, Франция, докато премиерът говори за дневния ред на Унгария по време на нейното предстоящо шестмесечно председателство на Европейския съюз.

Активистът Мартон Джекички наруши изказването на Орбан за имиграцията, като се втурна към подиума и хвърли купчина банкноти по унгарския премиер, докато той говореше.

"За колко продадохте държавата? За колко разпродадохте държавата, г-н премиер?", извика Гекицки. "Той се продаде на Путин, той се продаде на Си Дзинпин!"

Прекъсването се случи точно преди планираното обръщение на Орбан към Европейския парламент в сряда, отбелязващо началото на шестмесечното ротационно председателство на Унгария на ЕС. Правителството на Орбан често се сблъсква с блока по обвинения в подкопаване на демократичните права, като същевременно е изправено пред нарастващи критики за близките си връзки с автократични режими като Русия и Китай.

Орбан е смятан от мнозина за най-прокремълския лидер на нация от Европейския съюз и показа своята лоялност към Путин, като се опита да осуети санкциите на ЕС срещу Русия като наказание за войната в Украйна, като същевременно се опита да подкопае военната подкрепа на НАТО за Киев .

Джекички, активист и член на унгарската Демократична коалиционна партия, бързо беше усмирен от охранител и ескортиран извън стаята. Той също така служи като местен съветник в предградие на Будапеща.

Бившият премиер Ференце Дюрчани, президент на партията на Демократическата коалиция, по-късно изрази подкрепата си за действията на Джекички в социалните медии, заявявайки, че се "гордее" с активиста.

"Ще го казваме навсякъде и винаги: Унгария има предателско правителство!", написа той.

Самият Орбан също коментира случитолото се, като каза:

"Унгарският е директен език и комуникацията може да бъде груба. Когато един политик каже на друг, че е злодей, в нашата култура това означава "не съм съгласен с теб".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от Русия
Русия: Спешните горещи линии със САЩ и НАТО остават, ядреният риск нараства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Пико преди 2 седмици
Как ли не се опитват 🐄 рите да опернят всеки национален политик, който не им играе по свФирката. Жалки инсценировки на Хлоривуд. Хубавото е, че не им остава още много време и ще се върнат в калта, където им е всъщност мястото на душегубци. Слава Богу, че библейските времена са на изхода си.. Наистина на човечеството му писна от жалкият и театър.
42
1
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 седмици
Орбан е жалък руски слуга.10261
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Евроатлантиците са ненормални.
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво ги чака Унгарците, ако напуснат ЕС- влизане в БРИКС при комунистически Китай с над 800 милиардера и народ в очакване на комунизма, а до тогава в дупки и пещери, Индия с около 700 милиардери и жестока мизерия...Орбан ще изчезне бързо от Унгария- няма да е в Русия- ще е в лошия ЕС и САЩ там живеят/живяха деца и внуци на Сталин Хрушчов, Брежнев, децата на Горбачов- що не са в Русия?!
39
2
 
10
 
! Отговори
Лили преди 2 седмици
Какъв активист, това е платен пубер!
38
2
 
6
 
! Отговори
заблудени преди 2 седмици
русофоборчаги като тоя с лопата да ги ринеш и затова инфлация вместо ес да дава пари за преодоляваането й ги дава на бункера и нато
37
3
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Сорос плаща добре.Не е успял да натъпче всички банкноти по джобовете и дребните ги е хвърлил по Орбан.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 35 -От 300 годишното си съществуване рашка една секунда не е била демократична, но не само това, тя винаги ще завижда на по-умните които творят и дърпат човешката цивилизация .Тази мерзка държава само може да трови физически собствените си граждани и съседите си . РАШИЗМЪТ е явление създадено по вертикала с цел корумпиране на администрацията на всички нива ,а останалите да са бедни тези които ще влязат в окопите .
35
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 2 седмици
А колко му е платил Сорос та да напада Орбан?
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еманюел Тод:САЩ играха срещу Европа. Голямата американска тревога, стратегическа тревога, беше не толкова сближаването между Европа и Русия, а между Германия и Русия.Победа на Русия по-скоро би означавала връщане на мира в Европа, защото смятам, че именно американците поддържат безпорядъка и противно на всички, смятам, че руска победа ще бъде последвана от връщането на мира.След цял живот на размишление,стигнах до извода,че унищожаването на американската мощ ще бъде началото на мира на планетата
33
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 33 Фашизэм е да поддържаш Хитлер на 21 век т.е. товарищ Путин.
32
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Соросоиддднииите клакьори ги допускат навсякъде, даже в ЕП могат да влязат и да атакуват другомислещите. Ето малко от съседите - Върховният съд на Румъния забрани на Диана Йовановичи Сосоака, сенатор от румънския парламент и лидер на партията SOS Румъния, да се кандидатира на президентските избори поради нейните проруски, антиевропейски и антинатовски възгледи?! - Фашизъм в действие.
31
3
 
8
 
! Отговори
Тратанци преди 2 седмици
Тоя е като онези от ПП.... Тия номера минаваха за пред народа преди .....сега вече не.
30
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Некъф пробрюксрлски про'с'так заработва... Ако беше женско, щеше да се чекне кат пъси райът по подиумите..
29
4
 
15
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 2 седмици
На този "активист" Сорос му дава пари,а той ги хвъплял по Орбан. Нека този сам да си заработи честно парите и да видим дали така ще ги хвърля.
28
3
 
13
 
! Отговори
мдаа преди 2 седмици
Защо не ни информирате какво казва един български евродепутат в ЕП, а пишете какво направил някакъв активист? В Близкия Изток виждаме Нетаняху, който прави каквото си иска, и САЩ, които изпълняват всичките му прищевки. Европейският съюз блести със своето отсъствие. Саркастично Волгин заяви, че лидерите на ЕС пускали по някоя декларация, с която да заявят, че много съжаляват за цивилните жертви в Газа и Ливан, но дори не смеели да посочат, че тези жертви са в резултат на израелските удари.
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вижте муцуната на Урбан - сини венци!
26
4
 
12
 
! Отговори
Тя преди 2 седмици
Плащат им и вършат золуми! То не беше Фицо,Тръмп,сега и Орбан!
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоя младок откъде е взел пачки да замяра чичко Виктор? От дедо Шорош?
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко евроатлантическо!