Срив на плащанията с карти в Германия

Все още не е ясна каква е причината за прекъсванията
12 сеп 2024 16:53, Инна Ангелова
17
Срив на плащанията с карти в Германия
Снимка: Pixabay

Банковата системата в Германия се срина и цялата страна има проблеми при разплащанията с банкови карти, съобщават германските власти, цитирани от ДПА.

От рано сутринта са засегнати плащанията с дебитни и кредитни карти. Банкоматите за момента работят нормално.

Прекъсванията при картовите разплащания се дължат на технически проблеми, които са свързани с дейността на компанията “Фърст дата” (First Data). Тя е доставчик на информационни и комуникационни услуги за финансовия сектор. “Фърст дата” е собственост на американската група "Файзър” (Fiserv). Компанията съобщи, че "работи усилено”, за да разреши проблема с картовите разплащания.

Германската агенция за киберсигурност (BSI) обяви, “че е наясно с прекъсванията на картовите платежни операции в различни финансови институции”. Тя съобщи, че поддържа “контакт със засегнатите лица и съответните органи”.

До момента няма данни проблемите при плащанията с карти да се предизвикани от кибератака, обявиха представители на банковите среди в Германия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 4 дни
Кой е тоя магазин, дето плащанията в кеш вървят по-бързо от картовите, че да отида там? Обикновено тия с кеша са най-бавните - ровят за стотинки да закръглят, извадили са по-малко пари, броят си рестото и се карат и т.н. Да не говорим, че пред мен са викали охраната за фалшива банкнота. Та кютай си с кеша, докато светът върви напред.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Пришълците не могат да се оправят с карти, а те се увеличават.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
В магазина опашката дето се плаща кеш върви най-бързо,тея с картите само дразнят останалите,или не им регистрира кво имат,или им иска пин,че кат объркат ,дай на ново,че две бележки печата,абе омала.Отделно,че по този начин не усещаш какви пари харчиш и в един момент ,казват няма пари в картата,и в брой ако няма ставаш просяк до заплата,а пък хакер може и да ти помогне с харченето в интернет или в рейса или в магазина,отврат
13
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тука в коментарите титаните на мисълта са се развихрили. Между другото на германците не им е за пръв път - миналата Коледа гледах на живо как на едно място никоя от касите не бачкаше около 30 минути и съветваха хората да си купуват билети през сайта. Има алтернативи - банкови преводи, револют и т.н., а на вас ви е време е да се сетите, че колкото и да искате няма как да влачите 100 000 в брой, щото и обирите са анонимни.
12
2
 
11
 
! Отговори
Зевс преди 5 дни
Сега се е сринала случайно, утре няма да можете да си купите месо, понеже сте изчерпали лимита за месеца. Плащането с карта е персонално и може да се контролира, в кеш е анонимно, замислете се!
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Само кеш, само кеш, само кеш най добрата работеща система .
10
2
 
4
 
! Отговори
токмак преди 5 дни
а питате ли ги китайците след наводнения сега, как си зареждат телефоните от генератори за ток...нямат батерия на телефоните и не могат да си купят храна завалиите..хахахахахаххаха
9
1
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 дни
В Канада успешно тестваха запора на картовите разплащания на неудобни. Стана когато протестираха шофьарите на камиони. Просто им изключиха картите и те се предадоха.! А преди месец Пощенска банка направи тест с отнемането на пари от дебитни и кредитни карти на свои клиенти. Ами от години се говори за електронното робство което подготвят за стадото, но ,видите ли, било конспирация! Ха-ха-ха-ха-ха !
8
2
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 5 дни
"ограничения на плащанията в брой", "ще намаляваме лимита"....я се застреляйте! Кешът се е доказал хиляди години, вие сега ще го махате, като сте зависими от сривове, войни и прочие!
7
1
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 дни
Технически проблем в с-мата, е най лесното оправдание от банката когато няма пари Тоя номер редовно го прилагат в Африка е сега опита от там го прехвърлят в Европа Другият вариант е забавят скороста на с-мата Банката работи ама реално нищо не върши
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Затова трябва да са налични физическите пари. Ако се разчита само на електронна система за разплащане това значи че ако системата се срине никой няма да може да си купи нищо.
5
3
 
15
 
! Отговори
Гойчо преди 5 дни
Богатите също плачат. Какво стана програмисчетата? Маи не може да си пратите с картий и телефоний
4
1
 
40
 
! Отговори
Баба Гица преди 5 дни
На ви електронни пари. Един хляб няма да можете да си купите тъъъпппунгери модернизирани. Ще ви разиграят като май мууни. Сега си представете, че една седмица откаже системата за плащания. А за месец? Една магнитна буря и цялата ви електроника като се изпържи за комат хляб ще се избивате
3
1
 
21
 
! Отговори
Друг майтап е като преди 5 дни
такъв модерен човек отиде да пазарува и вземе да проси стотинки за количка, защото "не носи кеш" в себе си.
2
1
 
28
 
! Отговори
Тва всеки път на преди 5 дни
опашката в магазина, някой се прави на модерен и плаща с часовника, телефона или ключодържателя и всеки път на някой такъв не му се получават нещата, а останалите трябва да изчакат "криворазбраната цивилизация" да заработи, та да се раздвижи опашката отново.
1
1
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
немска работа....