Фон дер Лайен: ЕС се нуждае от 500 млрд. евро инвестиции в отбрана

Китай и Русия в пъти изпреварили Европа
Обновена: 28 юни 2024 08:44 | 28 юни 2024 08:13, Анисия Иванова
70
Фон дер Лайен: ЕС се нуждае от 500 млрд. евро инвестиции в отбрана
Снимка: БГНЕС

Eвропейският съюз се нуждае от 500 милиарда евро инвестиции в отбрана през следващите 10 години.

Това е заявила председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред лидерите на 27-те еврочленки, които заседават в Брюксел.

За това съобщава изданието "Политико", позовавайки се на три независими източника.

Фон дер Лайен е призовала лидерите на 27-те да обсъдят как да бъдат осигурени необходимите средства. Тя е посочила, че в периода между 1999 - 2021 година европейските разходи за отбрана са се увеличи с 20 на сто, докато Китай е похарчил с 600%  повече, а Русия - с 300%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от ЕС
Седем души са загинали при сблъсък на влак с автобус в Словакия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тая не са наяде от ваксините сега ще хапне и от оръжия. Лека корупцийка.
40
1
 
12
 
! Отговори
Крундел преди 4 дни
то и разни племена от амазонската джунгла могат да изпреварят военно ес, защото екоталибаните се занимават с глупости, ще ставаме "зелени" и няма да произвеждаме абсолютно нищо, за да не цапаме, а какво ще правим тогава?изнасяме производството в китай, те са на друга планета и цапането им не ни засяга.Не искам да кажа, че опазването на природата и справянето с екологичните проблеми са глупости, даже напротив, но този начин е меко казано безмислен и целта е съвсем различна от екологията.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако урсула я няма на тоя свят, войни няма да има. Тази жена ни върна в 18 век.
38
15
 
4
 
! Отговори
Исторически ЗООпарк преди 4 дни
Чувам скимтене и неистов вой на раздразнени копейки! Почему так, товарищи?? Усещате ли как Европа минава на военни релси икономиката и, и то само 3 %? Ккаво лище се случи със скапаната ви проклета Ерефия, ако процентът стане 12? Сещате ли се?
37
3
 
22
 
! Отговори
Пази Европа преди 4 дни
Боже опази Европа от кръвожадния Вашингтон. Германия почти фалира, защото масово изтичат капитали към САЩ, 17000 американски войници са стационирани в Германия, в 6 държави в Европа Вашингтон е разположил американско ядрено оръжие. Боже опази Европа от Вашингтон
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
познайте кой ще ги плати тия милиарди от чии данъци и от чии цени на всичко около нас ще дойдат... тая ще ни разкатае фамилията
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сега вече не инжекции а куршумми ще иска да ни вкарва тази!
34
2
 
24
 
! Отговори
Хмм... преди 4 дни
Такива "нужди" би следвало да се отправят от НАТО, това е военният блок! ЕС беше икономически, а не военен, но явно според лайнерката не е така. А нашата територия, трябва ясно да осъзнае, че участва в два военни блока, НАТО и ЕС! Щом първата и втора дума от ЕС са отбрана и война, това не може да бъде наричано икономическа общност!
33
2
 
18
 
! Отговори
? преди 4 дни
А защо не 503 или 495 - таз може ли да смята таквиз работи? Аз например смятам , че и 1 000 млрд не могат да помогнат на сбърканата Европа! За отбрана са нужни МЪЖЕ, а не евромъжлета! Пари на вятъра са това.....
32
1
 
19
 
! Отговори
FMC преди 4 дни
Думичките "инвестиции" и "отбрана" се изключват взаимно. Все едно някой да каже, че еминвестирал в нова кола за да си вози зднкка. Това не е инвестиция, това е бирник, консуматив...същото като имагинерната отбрана. Някакви там вземат пари и вдигат облаци прах отмразтопен метал във въздуха.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Едно време когато нашите български легионери са били на фронта да воюват при инвазия от север а българските амазонки са кърмели децата си по селата, ако се появила инвазия от юг и нямало повече легионери. Амазонките са оставяли на бабите децата и са отивали на южния фронт да спират инвазията от вандали. А сега Вандалите са навлезли по градовете и си правят ГейЛезбо паради и нема ни Легионери, ни Амазионки! Затова сега е забранен парада на легионерите - Ген. Иван Колев - спрял Руската инвазия!
30
1
 
22
 
! Отговори
Ала Бала преди 4 дни
Таз, дето ми дава акъл, като беше министър на отбраната на Германия не я ли разследваха за безстопанственост в особено големи размери ? :)
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Едно време когато нашите български легионери са били на фронта да воюват при инвазия от север а българските амазонки са кърмели децата си по селата, ско се появила инвазия от юг и нямало повече легионери. Амазонките са оставяли на бабите децата и са отивали на южния фронт да спират инвазията от вандали. А сега Вандалите са навлезли по градовете и си правят ГейЛезбо паради и нема ни Легионери, ни Амазионки! Затова сега е забранен парада на легионерите - Ген. Иван Колев - спрял Руската инвазия!
28
1
 
20
 
! Отговори
Хах преди 4 дни
Ама разбира се, за какво друго да мислят войнолюбците освен за отбрана! И естествено врагът е един - Русия и най-вече Путин.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сигурно след безплатните ваксини, ще раздават безплатни оръжия :)
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Дезинформацията е най-добрата отбрана в ЕС. Търсят устойчивост в многогодишните си лъжи. Не може да струва толкова много пари, пък било то и за 10 години. Или и в Брюксел ли ще правят изтребители 8-мо поколение, дето не знят какво щяло да бъде, ама щяло да стане ... Засега, само пари им трябват.
25
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Никакви пари на Урсула - нали всички плащат членски внос на НАТО за отбрана :)))
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако някой го е страх от друг или от нещо, не бива да се захваща с такава работа - председател на ЕС. Май от всичко ги е страх, защото все парите не им стигат. Секне ли потокът пари към центоъра и надават вой. Все така ще си измислат какво трябва, за да има пари. Това е ЕС, ама не било пирамида. Някои казват, че било октопод - все за чужди теритии и плячка се озърта. Ако надуши опасност - режат се пипала и се обявяват традиционните врагове .
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тази съвременна Мария Антоанета кой ше я прати на топло? След далаверката с ваксините за награда хоп втори мандат...500 милиарда за превъоръжаване....Някой има ли някакви съмнения кой я монтира за втори мандат...От тия 500 милиарда 10 да влязат в България в инфраструктурата ще се усетят осезаемо....не...ние ще наливаме в оръжейните концерни и ще мизерстваме на опашката по доходи в Европа
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако бяхте дропили ковид мерките още в началото на 2021-а, когато стана ясно, че "вирос нема", ами има една по-гадна настинка, може би, нямаше да затриете тирлиони и щяхме д аимаме пари за "отбрана".