Йенс Столтенберг похвали България, Румъния и Турция

Той изрази надежда трите страни да продължат с общите усилия в подкрепа на Украйна
15 фев 2024 19:17, Нели Христова
43
Йенс Столтенберг похвали България, Румъния и Турция
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг похвали България, Румъния и Турция за създадената между тях коалиция за разминиране в Черно море.

След заседанието на министрите на отбраната той каза още, че предстои създаването на нов тренировъчен център НАТО - Украйна в Бидгошч, Полша.

Столтенберг поздрави трите черноморски страни и за това, че са дали възможност на Украйна да изнася значителни количества зърно:

"Приветствам това, че България, Румъния и Турция, три членки на НАТО и страни от Черноморския регион работят заедно за разминиране и както беше заявено на днешната среща, комбинацията от действията им позволява на Украйна да използва териториалните им води. Победата, която храбрите украинци постигнаха над руската флота в Черно море, им позволи да отворят отново маршрута за износ на значителни количества зърно и други стоки".

Генералният секретар изрази надежда трите страни да продължат с общите усилия в подкрепа на Украйна да отблъсква руската флота. На днешната среща бе взето решение за откриване за съвместен център между НАТО и Украйна за анализ, тренировки и обучение, каза Столтенберг. Той ще се намира в полския град Бидгошч. Целта му е да създаде структура за украинските сили, за да се обучат заедно със съюзниците си от пакта.

Група съюзници са се ангажирали да доставят на Украйна 1 милион дрона. 20 страни членки са се споразумели да създадат коалиция по разминирането на територията на страната, каза още Столтенберг, предаде БНР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След като хвали, е на лошо. Значи управниците ни са направили огромни престъпления срешу народа .
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Станеш ли "наш'то момче", значи вече е поникнал бор в задния двор.
28
2
 
6
 
! Отговори
НА Мадуро Машините преди 2 месеца
щом тая мацка ни е похвалила.. бъдете сигурни, че всичко е наред и НАТО Е ТОЧНО ЗАД НАС и ни маже с вазелин..
27
3
 
8
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 месеца
Или иначе казано: Запасвайте на гол тумбак още едни чифте пищови.
26
4
 
15
 
! Отговори
георги преди 2 месеца
Щом това ни "хвали", не е на хубаво
25
4
 
13
 
! Отговори
Като преди 2 месеца
Те хвали сатаната, пази Боже!
24
4
 
16
 
! Отговори
лелеееее преди 2 месеца
Щом такива ни "хвалят", яко сме го закъсали!
23
2
 
8
 
! Отговори
Зеленски преди 2 месеца
Вие не разбирате от далавери. Един ранен 20-годишен българин е много по-стойностен от един 50-годишен ранен български войник. При 20-годишният имаме запазени органи, които можем да шитнем на запад когато го разфасоваме. Правете си сметката колко струва само един бъбрек.
22
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 месеца
Който слушка и изпълнява бива хвален, който се опъва бива санкциониран и заплашван. Така че похвалите струват колкото тазгодишен сняг, дето го нямаше хич.
21
3
 
12
 
! Отговори
Днес наистина преди 2 месеца
Пука ми на парапyткaтa за този ми ти пeдeрунгaч!!! И/или за диaриите му! Нaй-тъпия крeтeн начело на Нато. Да се разкарва по няй-бързия начин! Но акл дойде фор ден лайнянката съвсем ще отече в каналя играта. И жална ни майка...
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
След някой друг месец започва изпращането на пушечно месо за Украйна. Опитаха с по-старите номера не мина, а сега вече ще набират 20-30 годишните, две седмици подготовка и хайде за Украйна. Ще ги подлъжат с пари, дрога и селфита, а дори няма да си правят труда да им връщат труповете в България.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не се ли страхуват че 1 млн дрона са = на 1 nuc и ако на Р и писне да сваля дронове може да изравни шансовете?
18
1
 
13
 
! Отговори
Спомен преди 2 месеца
Когато работех и мене ме хвалеха комсомолския и партийния. Сега партийния с три мои пенсии, от приватизацита с хотелчета, акцийки, сметка в ошорките, гори, мини и и осигурени поколения до девето коляна, а моята пенсия минимална, а от приватизацията и боновите книжки-ДРЪЖКИ.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къв е тоя пияница :)))
16
3
 
15
 
! Отговори
Нещата вървят на зле преди 2 месеца
ако е верно, че тоя ни хвали.
15
1
 
15
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Бисквити ще има ли?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всичките им действия са насочени към военни действия срещу Русия. Демократи... Когато най-накрая сгънат коляно и целуват ръка на Путин ще ни сочат като първенци и ще викат- тези бяха най-активни, за тях трябват санкции - без армия, да си плащат за отбрана ама на някой друг. Почнат ли да хвалят някой толкова много... Много хубаво не е на хубаво, както са казали старите американци.
13
4
 
11
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Да ни похвали такъв нищожен американски слуга не е комплимент. От него нищо не зависи. Всичко за НАТО се решава във Вашингтон и се свежда до сателитите в базата Рамщайн.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само тоя ни трябваше да ни помпа..... А колко много ще ни заобича ако и ние се хвърлим във войната!
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин свали доверието си от Тръмп!