Няма да има гласуване за България и Румъния в Шенген

То трябваше да се проведе на 4-5 декември
Обновена: 29 ное 2023 14:31 | 29 ное 2023 14:31, Стела Стоянова
53
Няма да има гласуване за България и Румъния в Шенген
Снимка БГНЕС, архив

Няма да има гласуване за членството на Румъния и България в Шенгенското пространство в Съвета по правосъдие и вътрешни работи (ПВР) на 4-5 декември, съобщиха румънските медии.

Присъединяването на двете държави към Шенгенското пространство е включено в дневния ред на Съвета по правосъдие и вътрешни работи на 4-5 декември.

Гласуване обаче няма да има, като се има предвид, че Нидерландия, където току-що се проведоха избори, не е дала съгласието си за присъединяването на България, която е в пакет с Румъния.

Според същите източници властите в Букурещ ще се опитат да свикат извънреден Съвет по правосъдие и вътрешни работи след средата на декември, на който ще бъде обсъдено присъединяването на две стъпки, с влизане на въздушните граници, от март 2024 г. Това обаче е изключително положителен сценарий./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
25
 
! Отговори
Д2 преди 9 месеца
Румъния поне се опитва да възразява на несправедливото отношение на Европа спрямо нашите страни,не като послушковците от ПП-дошли с много обещания, а резултати нула,тези момчета знаят само да крадът, такива *** като Кирил Петков и Асен Василев не съм виждал !!!
7
2
 
17
 
! Отговори
И.Б. преди 9 месеца
Наложителна е промяната на статута на гласуване за Шенген - не 100%, а преобладаващо мнозинство на гласовете. Партията на зелените вече внася такова искане в Комисията.
6
7
 
22
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 месеца
ВЪН ОТ ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зора на холандците е че Атина и Солун ще изземат огромна част от товарите, които сега се разтоварват в Ротердам, а това означава милиарди евро загуба! Никой не може да ги убеди да отменят решението, евентуално ЕК трябва да обмисли такива решения да се вземат с кавлифицирано, а не с пълно мнозинство
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бойко Борисов, 2015 година : "Имаме да боядисаме една сграда и сме в Шенген"
3
2
 
9
 
! Отговори
До хе хе хе преди 9 месеца
още не е! като излезе сапунджията да се обяснява, тогава ще стане :)
2
22
 
30
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Направиха ни за смях пред целия свят!! Австрия и Нидерландия да ми ядът българския!!! Слава Русия Слава братски руски народ
1
6
 
22
 
! Отговори
хе хе хе преди 9 месеца
Не е ли много смешно?