Орбан плаши да блокира кандидатурата на Украйна за ЕС

Той е писал на Шарл Мишел
22 ное 2023 15:56, Стела Стоянова
64
Орбан плаши да блокира кандидатурата на Украйна за ЕС
Снимка БГНЕС, архив

Премиерът на Унгария Виктор Орбан заплаши да блокира кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, съобщи "Гардиън".

Той е писал до президента на Европейския съвет Шарл Мишел, като твърди, че официалната кандидатура, препоръчана на 8 ноември от Европейската комисия, не трябва да бъде одобрена от лидерите на ЕС.

„Европейският съвет не е в състояние да постигне съгласие относно бъдещето на процеса на разширяване, освен ако не бъде намерен консенсус относно нашата бъдеща стратегия спрямо Украйна“, написа той.

Лидерите се срещат на 14 и 15 декември с препоръката кандидатурата да бъде предоставена в средата на декември като водещо място в дневния ред.

"Трябва да проведат откровена и открита дискусия относно осъществимостта на стратегическите цели на ЕС в Украйна, които в момента имат за цел да постигнат военна победа на Украйна и военно поражение на Русия с намерението да предизвикат фундаментални политически промени в Русия. Смятаме ли тези цели за реалистично постижими“, добави премиерът.

Писмото му се разглежда в контекста на битката му да принуди ЕС да "освободи" 30 милиарда евро финансиране, задържани поради опасения за върховенството на закона и корупцията в Унгария. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: УнгарияукрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пан Наркомански си е изял жълтата вилица от марковата тениска от яд :) :) :)А киевските тр..олове се мъчат с безмислената кауза да ни убедят да застанем на страната на страна, която Не е член на ЕС, за сметка на държава, която Е член на съюза. Няма да стане :)
9
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е единственият реално мислещ политик. Другото какво е ? "да даваме някакви пари няма значение колко за някакъв териториален спор между Русия и Украйна?" Всичкото мара втасала и само Украйна и Русия останаха неоправени. С тая разлика че в половината им градове си имат паметници на товариш Сталин и други комунистически величия с произход СССР. Едните комунисти се бият с другите комунисти и взаимно се наричат нацисти. Смех и рев...
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Разумът дебне отвсякъде.
7
2
 
1
 
! Отговори
ULM преди 9 месеца
До АнонименТази статистика за броя жители, територията и ресурсите е в процес на преразглеждане.
6
11
 
8
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Този каква пионка е на джуджака, не е истина!
5
4
 
2
 
! Отговори
Даа преди 9 месеца
А Крим и него ли?
4
2
 
14
 
! Отговори
Анализатор преди 9 месеца
Абе гледам че говорите за Украйна не била в стандасртите за ЕС,Унгария била корумпирана--А никой не казва ние България на какви стндари отговаряме за ЕС-делата се точат по 10 години,кражби от европейските фондове на поразия,корупция навсякъде-седнали да говорим за другите-стига вече.
3
7
 
7
 
! Отговори
asdddsg преди 9 месеца
Утре и Македония ще почне да блокира. Трябва радикална промяна на правилата, правото на вето да отпадне, защото ЕС вече е low trust organisation - организация, на която членовете не си вярват.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо в Украйна не е хармонизирано със стандартите на ЕС. Подигравка е спрямо усилията на всяка една друга държава за членство в "елитният клуб" приемането на държава която на практика няма нищо.Нито работещи банки нито здравна система нито производство заради глупавото им зърно с което спонсорират Зеленски да се прави на спасител на Вселената като цяло дори махнаха митата на стоките им.Това е все едно в един луксозен автобус да натоварят един клошар биещ се с друг клошар.Засмърдява неприятно.
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сигурно ще ни блокират и нас за Шенген дори и да ни махнат ветото Австрия и Холандия