ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика

Установен е собственикът, който ги изградил и поддържал
5 апр 2024 08:30, Елка Василева
65
ГДБОП спря достъпа до 12 сайта за незаконно използване на музика
Снимка: МВР

Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) спря достъпа до 12 сайта при операция за предотвратяване на незаконно използване на музика като обект на авторското и сродни на него права, съобщиха от МВР.

Операцията е осъществена от служители на дирекцията „Киберпрестъпност“ – ГДБОП, в координация с Европол.

Установен е собственикът на сайтовете, които изградил и поддържал, за да предлага на потребителите им достъп до популярна музика в различни страни, като осигурявал възможност за свалянето им в .mp3 формат.

Действията са реализирани вчера под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Като доказателства са иззети документи и дигитални устройства, чрез които е осъществявана незаконната дейност.

Поради констатирани множество нарушения на правата върху обекти на интелектуалната собственост е преустановен достъпът до https://downloadmp3bg.com/, https://baixarmp3gratis.com, https://www.tekstove.org/, https://mp3pesme.com/, https://mp3piosenki.com/, https://descarca-muzica.com, https://indirsarki.com/, https://mp3kostenlos.com/, https://mp3hitove.com/,   https://mp3greek.gr/, https://xn--3-wtbj.net/ и https://mp3aghani.com/, съобщиха още от МВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 2 месеца
Има програми за конвертиране на файлове, включително и в mp3 format.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Това, какво слушаш в момента, или какво ти е любимо може да бъде събрано, обработено от ИИ или от други и си готов, анализиран от психологическа гледна точка по принцип или в даден момент." Дран дран
28
0
 
7
 
! Отговори
ушанките преди 2 месеца
Искам да ви кажа че нищо не са спряли, единия сайт от списъка си върви, таман го пробвах. Абсолютен смях
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама защо?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Къде мога да гледам филми онлайн!?Едно време имаше subs. Но е спрян . Благодаря!
25
1
 
8
 
! Отговори
аьаьаь преди 2 месеца
Музиката не може да се слушя , но наркотиците на Боката върят свободно , трябва да се плащат избори с тях. Нями от къде пари за избори САЩ не дават лесно вече.
24
0
 
13
 
! Отговори
Подслушван преди 2 месеца
Имам въпрос. Сега след като аз си платя да слушам някоя песен обаче мен Ушев ме подслушва и той слуша песента за която съм си платил би ли бил така добър да ми върне половината от сумата която съм дал за слушането. Защото иначе той също се оказва престъпник да слуша моята музика за която лично от джоба си съм извадил пари а той някак си я е слушал безплатно :(
23
1
 
15
 
! Отговори
Музикант преди 2 месеца
От продажбата на музика печелят продуценти и корпорации. До музикантите не достига НИЩО. Дори 1% да достигаше пак щеше да е добре. Затова е по-добре музиката да се слуша за да се популяризират музикантите а те парите идват от концерти и участия. В този случай едната мафия е "преборила престъпноста" в интерес на друга мафия.
22
1
 
5
 
! Отговори
За 23 преди 2 месеца
С такива платени сайтчета, даже и за музика, също се събират данни за всеки. Това, какво слушаш в момента, или какво ти е любимо може да бъде събрано, обработено от ИИ или от други и си готов, анализиран от психологическа гледна точка по принцип или в даден момент. Пълна заблуда е че "помагаш на изпълнителя". Актуалната тема в цял свят е събиране на всякакви данни за всеки! А пък тези данни са необходими за какво - пълен бъдещ контрол върху емоции и възможности, в т.ч. ограничаването им.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
25 изпадняк си ти, чел ли си колко са взели група Сигнал от авторското си право? Чети изпадняк: Преди време имаше експеримент: група Сигнал организирали концерт и платили 1500 лв на МузикАутор за правата на тяхната музика. След сума ти време от тази организацийка превели полагаемата им се част от общата сума в размер на 9 лева и 50 стотинки. Толкоз за тези "радетели" на справедливост
20
1
 
24
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 месеца
Те сега се оправи държавата.
19
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Подслушване БеГе, изпадняк си щом все още гледаш да минеш тънко и да не си платиш! Вдяна ли или и двете мозъчни клетки са в почивка?
18
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 22, нищо не казваш и си смешен. Слушам това, което искам. Плащам за да може изпълнителя да продължи да работи и да твори. Изпадняци като теб цял живот са на дъното заради липсата на интелект. Дори не знаеш какво е ИИ. Така че, да , смешни сте! И сами си слагате цената... а тя е ниска. Под левче :)
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Хахахахахахахахахаха Да ти кажа, не знам кой ще е смешен накрая, защото може да се окаже, че хем си плащаш, хем слушаш не оригинал, а музика доукрасена от ИИ, комбинирана от ИИ, или пък просто допълнена със звуци, които ти реално не чуваш, ама ти въздействат незнайно как. Не ги потценявай! Нищо не ти се предлага просто така, с добри намерения, даже и да си плащаш! Може да се окаже, че не можеш да се отпишеш след това, и да продължиш да си плащаш завинаги!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ясно, трябва да се осигури тишина и спокойствие на контрабандата.
15
1
 
22
 
! Отговори
Де да знам преди 2 месеца
Това е толкова жалко, че ми е необяснимо защо са се похвалили с тази "акция". Абе, позорна история.
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Подслушване, слушай! Това точно те определя като изпадняк. Сам си се издаваш :) Кой ти е крив, че си нискоинтелигентен?
13
11
 
8
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 2 месеца
Колко може да си *** и днес да използваш подобни "сайтове"? В Youtube можеш да слушаш всичко. Имаш Спотифай, където семейния акаунт е 14 лв. на месец...... хора, спрете се вече и влезте в 21ви век. Смешни сте наистина!
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ауууу сега ще си ги сваляме от ютуб. Надявам се ГДБОП и с него да се преборят ха ха ха
11
1
 
28
 
! Отговори
Peter преди 2 месеца
Тази новина ме върна 20 години назад :-)