България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна

МО: НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна
14 юни 2024 19:15, Анисия Иванова
271
България ще изпрати още излишно военно оборудване на Украйна
Снимка: БГНЕС

"България ще предостави още излишно военно оборудване на Украйна. Предстои да утвърдя предложение на началника на отбраната за излишни въоръжение и техника, които ще бъдат на разположение за помощ за Украйна, без това да нарушава окомплектоването на нашите въоръжени сили в мирно време или на военновременните формирования". Това каза министърът на отбраната Атанас Запрянов пред журналисти днес, след участието си в двудневната среща на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел.

Той припомни, че в съответствие с решение на Народното събрание служебното правителство работи за следващ пакет от реална помощ за Украйна, като има яснота с какво допълнително може да допринесе страната ни, съобщиха от МО.

"За боеприпасите имаме намерение да следваме логиката на замяна и по този начин да опресняваме своите запаси. Нашата индустрия работи на пълни обороти, особено производителите на боеприпаси. Увеличаваме смените на работа, нашата военна индустрия извършва търговска дейност и с други страни, не само за Украйна", посочи министър Запрянов.

"Помощта за Украйна никога не е била задължителна, тя е суверенно право на всяка държава", уточни министър Запрянов и допълни, че голяма част от съюзниците в НАТО подкрепят присъединяването на Украйна към Алианса.

"НАТО няма никакво намерение да се намесва с войски в Украйна, не иска този конфликт да ескалира, а иска справедлив мир - това означава Украйна да защити своята територия", коментира министърът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от Политика
Георги Свиленски ще е шеф на парламентарната група на БСП
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
8
 
! Отговори
Глас в пустиня преди 1 седмица
Да изпратим излишното ни оръжие на Украйна !!! Ами да изпратим тогава излишните и безполезни политици в Украйна заедно с оръжието ..............
248
0
 
2
 
! Отговори
до 247 преди 1 седмица
До Анонимен,радвам се да чуя някъде учат истинска история,а не промиването на мозъци,което се пробутва на българите от съветската пропаганда,целия свят мрази и трябва да мрази българите поробили човечеството за да му смучат кръвчицата.долу българския гнет,не н абългарското робство над Майката Земя
247
3
 
8
 
! Отговори
падение преди 1 седмица
докога бе майкопродавци
246
3
 
11
 
! Отговори
Вие преди 1 седмица
Защо ми крадете парите и ги давате на чужда държава?! Болните деца, инвалидите и бачкалите цял живот нещастни бг пенсионери нямат ли нужда!? Господ вижда, треперете майкопродавци!
245
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ама естесвено че са национални предатели ,армията ни е съставена от готвачи и музиканти ,съседите които уверявам ви не ни мислят доброто се въоръжават до зъби -работя с турци,сърби в Брюксел .Историята по която се учат е друга ,научени са да ни мразят и в червата,а такива пачи като стареца на снимката ни подготвят за роби
244
3
 
10
 
! Отговори
Излишни сте вие преди 1 седмица
Излишни пари и оръжие НЯМА! Има предатели!
243
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Който е повярвал на наглосаксонците хубаво не е видял.
242
1
 
12
 
! Отговори
ИЗЛИШНО .... преди 1 седмица
Всичкото оръжие което изпращаме е от времето на Бай Тошо. Сега имаме само чертежи,
241
3
 
12
 
! Отговори
ДАВАТ ОРЪЖИЕТО преди 1 седмица
НИ НА УКРАЙНА, ЗА ДА ОСТАНЕМ ОБЕЗОРЪЖЕНИ ПРЕД СТРАШНАТА ТУРЦИЯ
240
2
 
8
 
! Отговори
ПОСТОЯННО преди 1 седмица
СЕ ПОЯВЯВАТ ВСЕ НОВИ И НОВИ "ИЗЛИШЪЦИ" > безкрай от яма бездънна
239
2
 
9
 
! Отговори
Позор!!! преди 1 седмица
Потурнаците ни обезоръжават!!!
238
6
 
3
 
! Отговори
Копейки преди 1 седмица
Ква е драмата
237
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
бАЦЕ аиде вече да мреш ,до гуша ни доидохте със семеините си свади с комунистите .Това време умре ,тогава когато умряха семеините ти ценности.Кво нон стоп ни занимаваш вестник 3 ВЪЗДРАСТ и Пенсионерски спомени
236
3
 
3
 
! Отговори
Тези уж бивши - допъ преди 1 седмица
комунисти ликвидираха индустрията в България каквато и да беше но даваха работни места! Следващите комунисти разчлениха селското стопанство, а сега този комунист разпарчетосва армията! Кога повече ще купуваме ,отколкото раздаваме? Но при такъв народ от такива каквито един професор нарече 80%-ни, знаете какво имам в предвид!
235
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не България, а продажното и фашистко правителство. Същите тия, които продадоха историята ни на "Македонците", продадоха нашите нац. интереси, продадоха дори и подвига на Ботев и Левски.
234
3
 
3
 
! Отговори
Тези уж бивши преди 1 седмица
комунисти ликвидираха индустрията в България каквато и да беше но даваха табитни места! Следващите комунисти разчлениха селското стопанство, а сега този комунист разпарчетоства армията! Кога повече ще купуваме отколкото раздаваме? Но при такъв народ от такива каквито един професор нарече 80%-ни, знаете какво имам в предвид!
233
1
 
17
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Спрете се,диваци!Света пламна от вас!Америка ДАЛЕКО,Бог ДАЛЕКО!ВОЙНА ЛИ ИСКАТЕ - СВЕТОВНА!!!!????????
232
2
 
12
 
! Отговори
Какъвто преди 1 седмица
Водача им Джо лудия, такива и последователите му- още по- отка ч ени
231
3
 
10
 
! Отговори
Дърт парцал преди 1 седмица
Тебе ще те изпратим на среща със Св. Петър!Колко още *** ще ни подаряват на фашистка Украйна.Къде са двамата щистерни, да дадат обяснение на народа!Това не е правителство, а старчески дом с
230
1
 
14
 
! Отговори
Гьобелс от гроба преди 1 седмица
Ние сме държавата с най-много оръжие в света и затова всичкото ни е излишно. Оруел - 200%