Мицкоски пак се оплака от "Северна" пред Македония

Все пак ще използва конституционното име
5 сеп 2024 22:20, Инна Ангелова
41
Мицкоски пак се оплака от "Северна" пред Македония
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на РСМ Християн Мицкоски отново се изказа против някои от промените, които са били направени в Конституцията на страната му, визирайки името на държавата. Мицкоски каза, че използването на прилагателното “Северна” е проблем за него.

Все пак обясни, че докато е на премиерския пост ще се придържа към използването на конституционното име на страната, за да не обижда Конституция и македонските закони, пише “Труд”.

“Понякога може да не харесваш реалността, но трябва да приемеш тази реалност, ако наистина ще се бориш за върховенството на закона“, казва Мицкоски.

“Очаквам всеки, който получава заплата, ползва се с привилегии на гърба на гражданите тук, в нашата страна, да спазва македонските закони и Конституцията, както аз го правя“, изтъкна министър-председателят, докато коментираше “Закона за езиците“, който се разглежда от Конституционния съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: имеРСМмицкоски
Още от Балкани
78-годишен българин се удави на Тасос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
Македония е ГРЪЦКА провинция близо до Солун. Македонски етнос има в Гърция България и територията на бивша Югославия. Ако някой трябва да претендира за македонска идентичност и история това са гръцките македонци. Всъщност всеки с поне една мозъчна клетка гледайки историческите карти на региона ще види че Македония от създаването си е била ПРОВИНЦИЯ на Гърция, ПРОВИНЦИЯ на България, ПРОВИНЦИЯ на Сърбия. Добавката СЕВЕРНА в името на държавата Северна Македония е не само ТОЧНО но и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
28
0
 
3
 
! Отговори
ясно преди 1 седмица
Мицкоски от дъвкане на сръбски няма предни зъби и казва Шеверна Македония трудно му е да казва северна
27
0
 
3
 
! Отговори
ДО МИЦКОВСИ преди 1 седмица
Абе Пич , все едно от Държавата САЩ да стане Държава Америка . Ей , лоши и глупави хора са съседите ни .
26
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Истински сръбски е-ничар е този Мицоски. За да има власт и блага трябва да плюе по Български, иначе няма да има никакъв кяр.
25
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Истински сръбски *** е този Мицоски.
24
0
 
1
 
! Отговори
Радев преди 1 седмица
Имена от древна Македония и сегашната фалшивата
23
0
 
2
 
! Отговори
Радев преди 1 седмица
Птолемей ,Стратоника,Касандър,Кратерос,Филотас,сега сравнете с северните вардаряни,Тимчо Муцунски,Зоран Заев,Крсте Месирков,Блаже Конев,Фръчковски,първите са чисто Гръцки ,вторите Българо,Сърбизирани
22
4
 
7
 
! Отговори
емо преди 1 седмица
тия не трябваше да ги допускаме изобщо до преговорен процес - да си седят в блатото, защото са като украинците. последните мразят всичко руско, а македонците - всичко българско, макар и да сме с еднакви корени. славянски синдром - да отричаш идентичността си.
21
1
 
3
 
! Отговори
Баба Гошка преди 1 седмица
Трябвало е да добавят и западна към името. Северозападна Македония е мястото му. Не да иска да търси малцинство и у нас
20
0
 
6
 
! Отговори
Васил Левски преди 1 седмица
Ако македонците бяха толкова умни за колкото се мислят, щяха да правят тези неща СЛЕД като вече са в Европейския съюз, а не ПРЕДИ това. Съединението прави силата, а на сърдит Петко празна му торбата!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По-скоро бих казал, че моята родина е България, отколкото Северна Македония или още по-лошо БЮРМ. Наистина е унизително, това го разбра и Мицкоски.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мицкоски е просто пародия на Груевски. След десет дни ще отиде в Брюксел и ще приеме и подпише всичко. Но у дома той само *** обществото, така че изявленията му не трябва да се приемат на сериозно.
17
1
 
5
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 1 седмица
Че какво му е лошото на (не точно) прилагателното "сереверна" пред макакедония и / или "сереверномакакедонец" / "сереверномакакедонско девойче" :))).
16
1
 
15
 
! Отговори
Майора преди 1 седмица
Абе Мицкоски , върл титовист , що не изпълняваш международните договори и спогодби и обвиняваш другите за това! Жалко , скоро ЕС няма да видите!
15
0
 
18
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
И аз искам моята да ме нарича "Тигре мой", но тя вика "Иване стига простотии"....
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Македонския Копейкин прави всичко възможно Македония да не влизе в Европейския Съюз или поне максимално да забави процеса.
13
1
 
20
 
! Отговори
Троан преди 1 седмица
Тоя будала, трябва да му се каже, че скоро ще се нарича Северна Албания и ще се говори на шиптърски. *** човек и силен вятър спиране нямат.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Северна Македония е страната на изгубените българи защото и те самите не знаят вече какви са или поне така изглежда. Обаче едно е сигурно че не са македонци.
11
0
 
9
 
! Отговори
Брей, преди 1 седмица
...каква новина ? Този щял до спазва Конституцията ?
10
0
 
18
 
! Отговори
Тъ.панар преди 1 седмица
Ей оревахте орталъка. Не може ли да хванете някой ваш историчар, да намери разни свитъци на 2000 години, в които пише, че не било Александър Македонски, а Александър Северомакедонски и готово.