Специалисти съветват как да рестартирате брака си

Направете преглед на връзката
Обновена: 1 юни 2024 13:52 | 1 юни 2024 13:51, Михаела Лазарова
7
Специалисти съветват как да рестартирате брака си
Снимка: Istock

Не допускайте вашата дълга връзка да се превърне от любов в задължение. Ако сте изправени пред труден период във взаимоотношенията, не позволявайте на рутината да съсипе това, което сте градили с години. Помислете добре и открийте съвета, който може да сработи за вас и вашата половинка в следващите редове. А именно:

Отделете време за свързване

Правите ли по-малко секс напоследък? Не сте сами! Скорошно онлайн проучване сред 1559 възрастни за техния интимен живот от Института Кинси към университета в Индиана разкри, че над 43% от участниците съобщават за спад в качеството на сексуалния си живот. Сексуалната „суша“ не е изненада, като се има предвид, че стресът и несигурността, породени още от ковид пандемията са истински „убийци на либидото“. Ако имате нужда от подтик, за да се върнете в играта, помислете за сексуалната връзка като форма на грижа за себе си. Това е нещо, което можете да правите, за да се грижите за цялостното си здраве и благополучие.

Приоритетът на секса като за здраве, улеснява намирането на време за интимност, в това число и включването му в графика ви. Планирането на секс може да бъде по-добро за вашия сексуален живот, отколкото звучи. Хората се страхуват, че това отнема вълнението от него, но ако не друго, то пък добавя очакване чрез планиране. Стремете се към секс поне веднъж седмично. Това не само е постижима цел, но според едно проучване на над 25 000 възрастни, всъщност е и оптимално. Изследване, публикувано през 2016 г. в списанието Social Psychology and Personality Science, установило, че седмичният секс е идеален за максимално благополучие.

Отидете на парти

Когато сте гости на социални събирания, вие гледате на партньора си през очите на другите. Да го видите по време на събитие – специално облечен, може би остроумен – може да поднови вашето привличане към него. Нашата оценка за привлекателността на нашия партньор, понякога наричана „стойност на партньора“, е частична функция на оценките на другите. Това може да варира от физическа привлекателност до социална привлекателност до така наречената „привлекателност на задачите“ – например ако вашият партньор готви за всички или пък приготвя напитки. Разбира се, ако вие или вашият партньор не сте готови за големи събития или никога не сте харесвали кварталните партита, можете просто да поканите за вечеря близки приятели или семейството си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: флиртбраклюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Биеш шута на старата жена. Взимаш си млада с големи очи и нещата се подреждат.
5
1
 
6
 
! Отговори
Много лесно ма, каки преди 3 месеца
Взимате си по един чисто нов съпруг на мястото на стария и бракът ви е реставриран! Друго си е с младо гадже, на когото все още не си внушила идеята да продаде вилата на родителите си и апартамента, който е наследил от баба си, за да профукате заедно парите за лек живот и удоволствия! Хайде, действайте и не се мотайте, защото младостта се изнизва неусетно и когато вече престанеш да си вървежна, няма да имаш много голям избор. Но и тогава мисията не е невъзможна, стига да си хитра! На слука! :))
4
0
 
1
 
! Отговори
Жена преди 3 месеца
Свлачище, ръжда и ... други неща, тръгнат ли, няма спиране.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такива рестарти и терапии не водят до нищо. Хората не са хардуер. Веднъж изстинали един към друг, е редно двамата да се разделят. Разбира се, у нас в масовия случай се търпят. Заради родителите, заради децата, заради комшиите. Абе, балкански истории, които в нормалният сеят отдавна са надживени. После в най-лошия случай се стига до тормози, което е пагубно за децата. А те не са слепи, и виждат, че мама и тати са фиктивно заедно.
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разнообразете се с 3-ка. Не се шегувам, наистина помага. Невъобразим кеф ми доставя да гледам как други я подхвърлят като топчица за тенис. В началото и беше малко неудобно, но после свикна и сега се кефи максимално. Всичко е в съзнанието, и мерацити и задръжките.
1
2
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Най-добрия рестарт е да приключите брака, да се разведете, но да си останете приятели, пък вие да си намерите нова тръпка и нова любов. В началото е най-сладко. После битовизмите и рутината убиват всичко :)))