10 знака, че с приятелството ви е свършено

Разговорите ви са повърхностни
15
10 знака, че с приятелството ви е свършено
Снимка: Istock

Приятелството е най-хубавото нещо, което може да ви се случи. Приятелите са тези, с които се смеем, с които споделяме интересите, хобитата си, ежедневието си и всичко в него. Но понякога не всяко приятелство устоява на времето и ситуациите, в които приятелите попадат. В някои случаи с приятелството е свършено и когато този момент започне да настъпва, има някои признаци, които издават това.

Кои са знаците, че с приятелството е свършено? Ето 10 от тях.

1. Чувствате се напрегнати в присъствието на приятел.

Ако усетите, че в присъствието на ваш приятел се чувствате напрегнати и стресирани, това е знак, че с приятелството ви е свършено. Едно приятелство не бива да напряга, а напротив – да отпуска, да разтоварва, да ви кара да чувствате разбиране и подкрепа.

2. Приятел е предал доверието ви.

Приятелите трябва да си имат доверие. Когато то бъде предадено в дадена ситуация, това се счита за червен флаг, че с приятелството ви може да е свършено. В зависимост от ситуацията можете да прецените дали да дадете втори шанс. Проследете поведението на приятеля си занапред.

3. Само вие полагате усилия.

Във всички връзки трябва да се полагат усилия, включително в приятелството. Ако сте започнали да усещате, че само вие полагате усилия да запазите приятелството и добрите си отношения, а приятелят или приятелката ви само се възползват от вас, това е знак за приключило приятелство.

Източник: 10 знака, че с приятелството ви е свършено 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от За да се разбираме
33 мотивиращи цитата за повече успех
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Роза преди 1 седмица
Лично аз имам само три приятелки,които познавам от повече от двайсет години и в които съм сигурна.С едната от тях сме били съученички.Имала съм много случаи на разочарования от приятели или пък просто самия живот ни отпраща на различни места и по различни пътища.С годините и опита се научаваш да отличаваш истинските от фалшивите."Не знаеш кой ти е приятел и кой враг,докато ледът под теб не се пропука!"-поговорка от Гренландия.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятели предаватели
12
2
 
2
 
! Отговори
... която била по преди 1 седмица
комбинезон. В недалечното минало всяка жена е носила под роклята си такава част от бельото, украсена с дантели. Леля М. прогонила любовчийката с шамари и я изблъскала на стълбището както си е по комбинезон, крещейки "Сега ще се обадяна мъжа ти!" Чичо В. успял да я озапти и да подаде дрехите на онази, която се облякла на стълбището. Проблем било и това, че чичо В. е бил заврян зет, а тъста и тъщата са били още живи. В тяхното жилище си довел любовницата. В.и М. е се разведоха до края на живота им
11
2
 
2
 
! Отговори
Ще добавя още нещо преди 1 седмица
към потресаващите финали на дългогодишни приятелства, които описах по-долу и които за съжаление наблюдавах лично, без да мога да помогна на ощетените. За финалът на едно друго приятелство само чувах от време наврме, докато го коментираха родителите ми и техни приятели, а на мен ми казваха да не слушам разговори за възрастни. Така разбрах, че в службата на леля М. пръскали срещу насекоми и тя се се прибрала по-рано без предупреждение. Заварила мъжа си с жената на техен семеен приятел, която
10
2
 
2
 
! Отговори
Потресаващи финали 2 преди 1 седмица
..и точно когато се готви да представи завършен труд, за да получи по-висока степен, не друг, а бащиният му приятел под благовиден предлог взима материалите и ги дава на друг. Става разправия, набързо спретват конкурс и разбира се печели готованецът. Младият наивник остава изигран, а по-практичните колеги си правят извода, че на този занапред може да не му се обръща внимание и ще е лесно да бъде ощетяван. Впоследствие става ясно, че готованецът е племенник на шефа на сина на некоректния"приятел"
9
1
 
2
 
! Отговори
Потресаващи финали 1 преди 1 седмица
Гледаш ги първи приятелки още от постъпването им на работа. И след 10-15 години едната прави мръсен номер на другата, за да се подмаже на жената на най-големия шеф и така да си осигури скок в кариерата. Или двама приятели от детските им години, и двамат вече са станали шефове. Единият поверява на другия съдбата на току що дипломираното си дете, бащиният му приятел ще му е директор. Младият човек се старае и не му прави впечатление, че не получава никаква подкрепа от бащиния си приятел и точно
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
10 знака, че с правителството ви е свършено!
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вторият съвет е много важен.
6
3
 
11
 
! Отговори
Приятелствата преди 1 седмица
най-често приключват с настъпването на зрелостта. Децата от един квартал или от една паралелка в училище са приятелчета, зщото си играят заедно. Постепенно проличават различията в характерите им, в нивото на интелекта, в количеството на натрупаните знания. Случва се да останат с добри чувства един към друг и да си правят услуги, но това не е пълноценно приятелство. Много рядко остават истинскиприятели до краяна живота си, независимо от това, че единият е станал професор , а другият е работник.
5
4
 
5
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 седмица
Спре ли да ви лющи ,Начи Сичко е свършило.
4
7
 
3
 
! Отговори
11ти знак преди 1 седмица
Прибирате се по-рано от командировка и го заварвате да шие малката ви сестра като шевна машина и да се празни с грухтене на напращялите и нянки!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако е дъска а вие чук почнете ли да ковете сте си развалили дружбата завинаги.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурно са запазили някои и друг хубав спомен!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Понякога се чудя защо, хора които съм ядосвал или разплаквал или едва разменял добър ден със тях, ме срещат като приятел. Други ми липсват, да ги питам как я карат, да си спомним за нещо.