10 знака, че сме истински влюбени

Какво показва науката за любовта
26 ное 2023 23:00, Михаела Лазарова
17
10 знака, че сме истински влюбени
Снимка: Istock

Вероятно няма човек, който поне веднъж да не си е задавал въпроса дали е в влюбен в новия си партньор или в определен човек, с когото се надява да задълбочи взаимоотношенията си. От друга страна знаем, че има учени, които постоянно изследват въпросите за любовта и любовните взаимоотношения. Според тях, мозъкът на влюбения човек е в много по-различно състояние от този, който изпитва просто похот, и също така се различава от мозъка на някой в дългосрочна, отдадена връзка.

Кои са знаците според учени, че сме истински влюбени?

1. Мислим, че любимият ни човек е специален. Когато сме влюбени, в мозъка ни се освобождава повече допамин и именно това ни кара да смятаме, че човекът към когото изпитваме силни емоции е уникален.

2. Фокусираме се върху положителните страни на другия. Влюбеността може да промени фокуса ни на мислене. Истински влюбените хора са склонни да се концентрират върху положителните качества на своя любим човек, като същевременно пренебрегват отрицателните черти. Също така, когато човек е влюбен, той е по-склонен да се фокусира върху тривиални събития и предмети, които му напомнят любимия човек, мечтаейки за тези ценни малки моменти и спомени.

3. Наличие на емоционална нестабилност. Когато сме влюбени, изпитваме различни емоции. Известно е, че влюбването често води до емоционална и физиологична нестабилност. Емоциите ни „играят“ между въодушевление, еуфория, повишена енергия, безсъние, загуба на апетит, треперене, ускорен пулс, сърцебиене, учестено дишане, както и безпокойство, паника и чувство на отчаяние, когато връзката претърпи дори най-малкия неуспех.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: любовромантикаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Навитак преди 7 месеца
11.Чакате с нетърпение да напише поредната абсурдна стария и да я публикува в сайта!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Картинката е дело на човек с психични проблеми!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А пИпИрудките в стомаха? Защо е изпуснат този много, много важен знак?
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За друго не ставате!
2
4
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 7 месеца
Ами невменяем ще е той още от малък са го малтретирали в училище, ниските мъже са така. Колкото Наполеон е направил нещо за Франция толко и тоя
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това е за хората, които се съмняват!