»рланди€, »спани€ и Ќорвеги€ официално признават държавата ѕалестина

¬ече 145 от общо 193 държави-членки на ќќЌ € признават
28 май 2024 09:08, ≈лка ¬асилева
28
»рланди€, »спани€ и Ќорвеги€ официално признават държавата ѕалестина
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»спани€, »рланди€ и Ќорвеги€ днес официално ще призна€т палестинската държава - ход, който остро беше критикуван от »зраел и определен като "награда" за ’амас след продължаващата 7 месеца война в √аза.

ќще по темата
“рите европейски държави об€виха решението си едновременно миналата седмица и за т€х признаването на ѕалестина за държава е символичен акт, който може да насърчи и други държави да последват решението, припомн€ ЅЌ“.

¬ ћадрид решението взема правителството, очаква се и официално обръщение на премиера ѕедро —анчес. ¬ »рланди€ парламентът провежда заседание, посветено на темата. —лед решението на ƒъблин, ћадрид и ќсло вече 145 от общо 193 държави-членки на ќќЌ признават ѕалестинската държава, сред т€х е и Ѕългари€.


 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


28
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
27
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јми,подпалиха €,после кой бе ,как и защо....Ќе се чудете
26
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ћи на нас американците кога ще ни разрешат да се изкажем по въпроса? :(
25
2
 
5
 
! ќтговори
VladTepes преди 1 месец
Ќужна е единна палестинска държава с некапиталистически път на развитие по заветите на јрафат. »зраел тр€бва да осигур€ва ток и вода безплатно, ≈— и —јў да осигур€ват помощи, които да отиват в личните сметки на лидерите.
24
2
 
2
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
ћеждународен цирк на смешници!!!
23
3
 
2
 
! ќтговори
а преди 1 месец
ƒа не бързаме да обвин€ваме за всичко »зраел.¬ момента се разкрива,че пожарът,изгорил доста хора,е предизвикан от бомби и припаси,скрити в палатките на същите ти€,предназначени да бъдат насочвани към »зраел.“и€ терористи постав€т невинните хора на път€ на войната,за да предпазват т€х!ј и на повечето от ти€,,невинни'' им е наредено да останат,за да се използват като стена!¬оди се война срещу чудовища-не хора!!!!
22
4
 
2
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
√ледам видеото,обиколило света преди дни,с 5-те израелски момичета.“и€ 5 жени,изнасилвани многократно и малтретирани като секс робини на отвратителни,мръсни,зли мъже-презрени от света. ак е възможно тази малка страна-»зраел да живее мирно,когато умът на други държави е зает единствено с мисли как да ги унищожи?
21
2
 
2
 
! ќтговори
1-3 преди 1 месец
—ветът много бързо забрави как въоръжени мъже изпитваха огромно удоволствие да убиват хора на музик,фестивал,да кол€т хора във фермерски села,и да товар€т ужасени жени и деца в камиони за да ги отведат в √аза.Ѕеше толкова гадно! ¬иждаха се тълпи на 7.10.-от хора които аплодираха по улиците,докато се опитваха да линчуват завързани заложници,изведени пред т€х.,,÷ивилни ги ритаха и си правеха селфи с телата на мъртвите.Ќай-гадното и отвратително нещо,виждано от света! » ако това е каузата им-н€мам
20
3
 
2
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
»зраел води война,ко€то не са искали,и се опитват да защит€т бъдещето си!“и€,които си живе€т в мир и спокойствие,не разбират,че именно »зраел обезпечава т€хното спокойно съществуване-с кръвта на своите войници!!!ј вс€ко наран€ване на цивилни в √аза е военно престъпление на терористите,защото ги използват като жив щит,като военна тактика,за да получат съчувствие ,и крокодилски сълзи от международната общност!
19
3
 
6
 
! ќтговори
»гра на полове преди 1 месец
Ќали се сещате, че това е под командата на сащ. “ака накра€ и те ще призна€т ѕалестина, но първо нека са други, значително по- малки и ,,независими" държави.
18
4
 
11
 
! ќтговори
’амас преди 1 месец
Ѕраво на Ќорвеги€ »рланди€ и »спани€ !! —вобода за ѕалестина
17
11
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕредстав€м си поредното недоразумение- ѕалестина. Ќагли араби, населили христи€нски земи, насел€вани от юдеи 3000г. пр. н. е., разцепват …ерусалим на 2. —тандартът на живот- стр€скаща разлика. ƒиваците араби- функционално неграмотни, с доход 20 пъти под този на средни€ израелец. ѕовече н€маме какво да кажем, освен че араби и израелци живе€т в пълен синхрон, но разни терор€ги крайни исл€мисти, криещи се зад жени и деца, прав€т посто€нни провокации.  ато човек, прекарал 15 години в »зраел казвам.
16
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕосолството им е разрешили, имало е срещи.
15
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«елю ∆еле‘ чак пък масон не беше, но пък идеалист комсомолец, без грам какъвто и да да било управленски опит, със сигурност. ƒаже и ћакедони€ призна.
14
4
 
6
 
! ќтговори
ћуахаха преди 1 месец
¬азното е, че «елю-ћасона призна 1991 ÷ионистките “ерористи и ќкупатори за ƒържава - »зраел! обаче, €вно добри Ўекели са му дали!!
13
2
 
14
 
! ќтговори
до 9 преди 1 месец
сащ, франци€ и израел достойни?!?!? а наведените самураи дето на 6-ти август не сме€т да кажат кой им е изравнил два града със зем€та н€ма и да ги коментирам даже....
12
2
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
до 1, ние сме признали ѕалестина още през 1988 година, както и ц€ла »зточна ≈вропа, ѕалестина има посланик в Ѕългари€, а ние имаме консулска служба в –амала, «ападни€ бр€г
11
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬реме е са започне бързото ликвидиране на държавата »зраел
10
2
 
13
 
! ќтговори
до до 6 преди 1 месец
ƒа слагаш в словосъчетание достойна държава и сащ,франци€ и израел е достатъчно всички да си направ€т извода за умствени€т ти капацитет....
9
9
 
7
 
! ќтговори
до 6 преди 1 месец
прав е човекът. Ўизофреник и турска подлогга си ти, ≈рдоган е продължител на политиката на “урци€, не признава и геноцида над арменците, н€ма значение, че не е по негово време. “”–÷»я ≈ Ѕќ Ћ”ЎЎЎЎ ј ƒЏ–∆ј¬ј » Ќ» ќ√ј Ќ≈ ≈ Ѕ»Ћј » Ќяћј ƒј ЅЏƒ≈ ƒќ—“ќ…Ќј ƒЏ–∆ј¬ј  ј“ќ —јў, ‘–јЌ÷»я, яѕќЌ»я, »«–ј≈Ћ
8
8
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈рдоган е гол€м политик само в очите на изключително неграмотните и мизерни жтели на Ѕългари€ - турците и турските циганнни в Ѕългари€. ¬секи нормален и образован човек е вид€л каква политическа просттттутка е исл€мски€ анадолски диктатор.