Путин искал да "дестабилизира" Германия чрез подслушване

В това го обвини Германия
3 мар 2024 22:20, Стела Стоянова
150
Путин искал да "дестабилизира" Германия чрез подслушване
Снимка БГНЕС, архив

Германия обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да посее разногласия с изтичането на подслушана поверителна дискусия на германската армия за войната в Украйна, в момент, когато Берлин е под натиск да достави на Киев ракетите „Таурус“. 38-минутен запис на разговорите беше публикуван онлайн късно в петък в руските социални медии, като участниците обсъждаха възможното използване на произведените в Германия ракети и тяхното потенциално въздействие. Дискусиите обхванаха и използването на ракети с голям обсег, предоставени на Киев от Франция и Великобритания.

„Става дума за използването на този запис, за да ни дестабилизира и обезпокои“, каза германският министър на отбраната Борис Писториус. Той добави, че „се надява Путин да не успее“. „Това е част от информационна война, която Путин води“, добави той. Писториус каза, че не е запознат с други изтичания на информация в армията. Той добави, че ще изчака резултата от военното разследване на случая, за да реши какво да се прави.

Киев отдавна настоява Германия да му предостави „Таурус“, които могат да достигнат цели на разстояние до 500 километра. Канцлерът Олаф Шолц засега отказва да изпрати ракетите, опасявайки се, че това ще доведе до ескалация на конфликта с ядрена Русия. Придобиването на германските ракети „Таурус“ би осигурило огромен тласък за Украйна, докато Киев се бори да отблъсне инвазията на Русия. Франция и Великобритания са доставили на Киев ракети СКАЛП или „Сторм Шадоу“, като и двете имат обсег от около 250 километра. Но Шолц каза, че Германия не може да следва британски и френски ходове при изпращането на ракети с голям обсег в Украйна. „Това е оръжие с много голям обсег и това, което британците и французите правят, не може да бъде направено от Германия“, каза Шолц, без да уточнява какво точно има предвид. Великобритания отрече да има пряко участие в експлоатацията на ракетите. „Използването на „Сторм Шадоу“ от Украйна е работа на въоръжените сили на Украйна“, каза говорител на Министерството на отбраната (МО) в изявление за AФП. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още по темата: Германияпутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
7
 
! Отговори
Шльободумп преди 2 месеца
Хахааах, много ме кефи тая снимка на акащото джудже :-)Изглежда леко напрегнато, сякаш има запек и аха-аха, ама още не :-)Пускайте отвреме-навреме и някоя с разстройство:-)Така де, за разнообразие и за баланс.
131
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А САЩ, изглежда, искаха да стабилизират Германия чрез подслушване.
130
7
 
2
 
! Отговори
вгз преди 2 месеца
Май рашките пак ще ходят до Берлин.
129
7
 
7
 
! Отговори
Кико преди 2 месеца
Как само Путин им го сл-о-жи, ама хубавичко. Че и Германците са правят на жертви от цялата ситуация.
128
8
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Хахаха поразен съм колко търпение има г-н Путин!Швабите планират война, а Путин се опитвал да ги дестабилизира!Според мен Германия и Британия ще са изкупителните жертви!
127
6
 
8
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 месеца
Тази година Нобелова награда ще дадът на този, който намери отговор на въпроса " За какво не е виновен Путин ".
126
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ЙосифЙоска. От къде да започна? Видя се, че западната техника е за краткотраен конфликт. Цевите не издържат няколко дневна интензивна стрелба. Боеприпасите свършват за дни. Техниката не може да се облужва и ремонтира на терен, а трябва да се транспортира на хиляди километри за това. На повечето западни оръжия руснаците им намериха ефективно противодействие. Прилагането на натовските стандарти за организация в украйнската армията не издържа на терен. Внесе хаос. А руснаците не са"влезли"още!
125
0
 
1
 
! Отговори
волгата преди 2 месеца
До Христо Христов *** винаги терористи-колко военни складове изгърмяха
124
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въх, пак Путин им виновен, че те обсъждат по какъв точно начин да започнат отново световна война. Тез Германци нямат оправия. Нациста си е нацист колкото и да се прави, че не е.
123
4
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 2 месеца
До Абе... Май много си се зомбирал. Да, Путин е капиталист.За какви стругари ми приказваш. Я кажи за някой капиталист дето е натрупал милиардите си докато е бил стругар ??? Комунизма е само другото име на капитализма. И В ДВАТА СЛУЧАЯ малка група властимащи ОГРАБВАТ ТРУДА БАЧКАТОРИТЕ.Няма разлики. Всички тия противопоставяния са единствено за идеологическа манипулация на простолюдието . Все пак комунизЪма е създаден от син на капиталист, разпространен от полуевреин и ФИНАНСИРАН от евреи...
122
10
 
9
 
! Отговори
Абе преди 2 месеца
До Доста ненормални Путин и компания, може да са капиталисти, но методите им на управление са комунистически! Терор и убийства за тези, които не са съгласни. Като говориш за капитализъм, как Путин е натрупал своя капитал? Като стругар в завода, или е пестил от закуските?
121
10
 
26
 
! Отговори
Мухаха преди 2 месеца
Колкото по-голям шум се вдига около това как лошия лош лош Путин бил подслушвал .... толкова по-малко време щв има простолюдието да осъзнае КАКВО са говорили на тези събирания германското правителство . Реално, никой не иска тази война да свършва. Политиците имат възможност да отклоняват огромни суми от помощите които дават , без да се обясняват на някого ... Далаверата е ОГРОМНА. На Зеленски се дава толкова , колкото да не загуби и така войната ще се проточи с години... Много удобно за някои...
120
6
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Германия в момента е толкова стабилна че направо не ми се мисли какво ще стане ако някой има нещо повече от един запис който да потвърждава че армията е срещу премиера
119
27
 
9
 
! Отговори
Йосиф преди 2 месеца
В.Путин иска отново Армията на Германия да стъпи отново в Москва този път директно на червеният площад !!!Този път ще има доста заря в Русия защото и техниката и армията на НАТО и Европейският съюз Германия са подготвени за тази ЗАРЯ в МОСКВА !!!
118
11
 
12
 
! Отговори
Доста ненормални преди 2 месеца
пишат за комунизъм и го свързват с Русия или още по ненормално с Путин. Задължително на лекар и не психолог, а психопат! Путин и Русия са си истински представители на капитализма! Нямат нищо общо вече с комунизма, освен, че някога е бил на тази територия има още остатъци от от него там! Ако бяха комунисти щяха да спрат войната в началото, но на тях им е изгодно, колкото и да не му се вярва на българина. Русия никога не е имала по добър президент за Русия в сравнение с предишните пияници!
117
10
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 2 месеца
Да лАжеш и да не червенееш ,ето това показва таз статия..а американците когато посушваха Меркел и висшите чиновци в Германия в мирно време,товА какво бе ?)))Империята на лъжата е пуснала пипалата във всички медии по-света..
116
12
 
26
 
! Отговори
Той преди 2 месеца
Германия се готвела да удари руска територия,но Путин бил дестабилизирал?!Този шваба ни прави на луди.
115
13
 
18
 
! Отговори
Алито от София преди 2 месеца
Много правилно прави Путин, той е във война и то не срещу украйна, както е нагледно, а срещу сащ и нато, но ето че единствения начин да се развали мира в Европа е самите управници на ЕС които лижът гъзо на байдън, Англия искат Русия и украйна да повоюват, Франция да въоръжават и изпращат войници в украйна, Германия потайно иска ракети да праща, евреите от ЕС изпращат милиарди долари за наркомана зеленски, и никой не говори за мир, за споразумение от ЕС, само Путин говори за мир и преговори
114
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Enицeнтъpът нa repмaнckaтa gecтaбилизaция e gиcлoциpaн в Paмщaйн...
113
8
 
24
 
! Отговори
Амед преди 2 месеца
Айде пак. Пълни пропагандни тъпотии.