‘ранци€ призова »зраел да прекрати незабавно операци€та в –афа

Ќаселението в √аза е заплашено от катастрофална ситуаци€
11 май 2024 08:21, ≈лка ¬асилева
49
‘ранци€ призова »зраел да прекрати незабавно операци€та в –афа
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

‘ранци€ призова »зраел да прекрати "незабавно" военната си операци€ в –афа, ко€то заплашва да създаде "катастрофална ситуаци€" за населението на »вицата √аза. ѕризивът беше отправен в из€вление на френското външно министерство, публикувано в "≈кс“ , предаде ‘ранс прес.

"ѕризоваваме израелските власти незабавно да прекрат€т тази военна операци€ и да се върнат на път€ на преговорите, което е единствени€т възможен начин да се постигне незабавно освобождаване на заложниците и трайно прекрат€ване на огън€", се казва в текста.

"ѕодобна операци€ заплашва да предизвика катастрофална ситуаци€ за цивилното население на √аза, което вече многократно е било разселвано", се допълва в из€влението на френската дипломаци€.

»зраелски€т министър-председател Ѕен€мин Ќетан€ху см€та, че е необходима операци€ в –афа, за да бъде победен "’амас". ¬ъпреки международните предупреждени€ от вторник насам израелската арми€ навлиза многократно в източната част на –афа и дори пое контрола от палестинска страна на едноименни€ граничен пункт с ≈гипет, като по този начин затвори ключов вход за конвоите с хуманитарна помощ.

¬чера арми€та за€ви, че продължава "прецизната антитерористична операци€" в н€кои сектори на източната част на –афа и че е "ликвидирала терористични клетки".

"‘ранци€ призовава »зраел незабавно да отвори отново пропускателни€ пункт "–афа" към ≈гипет, който е от съществено значение както за хуманитарни€ достъп до цивилното население, така и за да се даде възможност на най-у€звимите хора да напуснат »вицата √аза", за€ви френската дипломаци€.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


49
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
41
0
 
1
 
! ќтговори
 равар ≈вроатлантик преди 1 месец
ѕалестанците искат джихад и си получават джихад. ƒа се радват, нали в техни€ рай имало 70 девствени малолетни козлета или нещо такова.
40
0
 
1
 
! ќтговори
Ѕългаринъ преди 1 месец
‘ранци€ да си гледа колониите зад океана и терористите в задни€ двор дето им отстрелват ченгетата.
39
0
 
5
 
! ќтговори
Ќ€кой до 12 преди 1 месец
ƒобро утро от кой сън стана хахаха. ¬сички зна€т, че това е омраза. Ќие можем да ги приемем, но те нас никога. “ова е техни€т единствен закон който ги обедин€ва омразата им.  олкото и добро да им направиш те винаги ще те мраз€т. јко си им нужен ще те четкат мазни и хитри докато ти заби€т ***в гърба. »ма и такива хора във вс€ка държава наречени предатели. Ќещо ги мъчи имат си злоба пуснала корени в т€х и това ги радва да искат да те унищожат и да те унижат.... –абота за психолозите има много
38
0
 
1
 
! ќтговори
Ќ€кой до 14 преди 1 месец
»ма един филм комеди€ Ѕорат. “ам има реплика - “ази година евреинът е гол€м. ƒругите н€как избледн€ха и изглеждат като съвременни меки китки неориентирани ***, жалки и смешни всеки ги подиграва..... ¬ ютуб има клип как двама разиграват сценка един казва, че се казва ќлаф Ўолц на мигрант да си подаде автобиографи€ в AFD за работа.  аниш ги, храниш ги даваш им всичко за сметка на хората от ≈— и те подиграват, но вече са за подигравка от всички. ∆алки са в собствени€т им дом да го позвол€ват
37
0
 
2
 
! ќтговори
Ќ€кой до 40 преди 1 месец
 акто казах апокалипсис пълен..... “ова за което мечтаеш едва ли ще видиш. ѕотопи, земетресени€, войни, глад, световни фалити и банкрути.... ѕечелите крах и разруха и ад, но никога рай. ƒа ви е честито мизери€ могат да прав€т мизерници.....  ойто каквото може това прави. »наче божи уроци много, но никой не ги обича защото обичат алчност и егоизъм престъпност вс€какъв сорт....  огато печелиш не знаеш какво губиш и когато губиш не знаеш какво печелиш.....
36
4
 
0
 
! ќтговори
≈ничар преди 1 месец
ƒо Ќ€кой - “ам де е текло, пак ще протече! » окупираните вилайети ще бъдат освободени, и вилайетът Ўам ще бъде освободен от еврейските твффарри, и –умелийски€т вилайет ще бъде освободен. —коро!
35
0
 
4
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
«аради турската мафи€ сега всичко е тотал щета. “олкова им е акъла заедно с предателите на собствените си държави....
34
0
 
5
 
! ќтговори
Ќ€кой към 30 преди 1 месец
ѕредлагам такива като тебе да ги преместим в “урци€ без право на връщане в Ѕългари€ защото €вно н€ма нищо българско в тебе. —ъсипвате всичко навс€къде по вс€ко време. —ъщата поми€ като тебе са и много германци и много французи и "българи" затова има войни заради вас и “урци€..... Ќакра€ по-добре апокалипсис отколкото н€кой да зависи от вас предатели и “урци€. ўе загреете света €вно е и децата го разбраха вече...
33
0
 
3
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
ћакарон да се оправи със собствените си проблеми в собствената му държава който тр€бва да управл€ва като тр€бва н€кой да му об€сни какво представл€ва една държава какво е френски народ който го е избрал и да се оправи с разните каквито и да са от където и да са, че скоро не е имало катастрофални последици при т€х или убийства на хора който му гласуват доверие да ги пази така наречените французи и ‘ранци€ от който е съставена една държава. ¬се акъл дават, а те се виждат какви са мижетурки......
32
7
 
4
 
! ќтговори
јмин јл ’усейни преди 1 месец
«асадете дръвче и застрел€йте евреин за бъдещето на децата си.
31
1
 
3
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
ѕо време на втората световна война,’итлер много често е на гости на вали€та на ≈русалим-палестинец-јмин јл ’усейни-арабски националист,и гол€м негов при€тел! ѕри едно такова гостуване,и след подшушване на ухото на ’итлер кога и как да унищожава евреите,той бива награден със златна саб€,и пагони на генерал от ——.«а оказаната ,,чест''арабина дава 60000 палестинци към войската му,да се би€т и убиват партизаните на “ито в ёгослави€!!!ўо за из---и са се пръквали в —ветите земи????
30
8
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
≈вреите и българите са богоизбраните народи.  опейките и исл€мофилите са предатели.
29
3
 
14
 
! ќтговори
‘ренските пе...ли преди 1 месец
«ащо не налагат санкции на »зраел??? ј да,защото евреите управл€ват «апада!!!
28
1
 
7
 
! ќтговори
’ристо ’ристов преди 1 месец
ј Ќетан€ху ƒј∆≈ не го премести в други€ крачол.
27
11
 
2
 
! ќтговори
ƒо ѕотресен съм преди 1 месец
≈динствени€т шанс ≈вропа да се върне като водеща сила е –уси€ да загуби войната и да се изтегли от окупираните територии.
26
11
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јрабелите оказват натиск върху западните правителства, но Ќетан€ху н€ма да се огъне. “ой върши Ѕожието дело. ѕалестинска държава е ѕ–ќ“»¬ Ѕожи€та дума съответно н€ма да има така държава. ¬ Ѕибли€та още е предсказано, че в кра€ на дните заслепените от лукави€ народи ще се обедин€т срещу »зраел и Ѕог ще ги изпепели с гол€м огън.
25
3
 
6
 
! ќтговори
ѕотресен съм преди 1 месец
ѕоследни€т шанс на ≈вропа да се върне на картата като н€каква световна сила е да седне заедно с ”крайна и –уси€ на масата на преговорите, €сно е, че –уси€ ще вземе  рим, ƒонецка и Ћуганска републики, да уговор€т кои хора къде »— ј“ да бъдат и да направ€т план за възстанов€ване на ”крайна, да си договор€т ресурси от –уси€ и суровини, да махнат безмислените санкции. ѕагубно е бели народи, христи€ни, да се избиват и да си прав€т сечено.  огато хората почнем да го усещаме вече ще е дошъл кра€т.
24
5
 
6
 
! ќтговори
Ўоп преди 1 месец
 акто пише в цеониските портоколи които уж не ббили верни.Ќа един убит от нашите 1000 от техните.
23
4
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”ббиииици
22
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Pirvo ubivat posle posle sijalyavat akide byaha predi da izbiyat 40000 jeni ideca ili i tesa teroristi i kravarya se setil ce s tyahno orijiye sa ubivali nevinni