Кирил Петков: Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас

Искаме мачове, които не са нагласени, заяви той
Обновена: 10 май 2024 11:30 | 10 май 2024 11:25, Нели Христова
272
Кирил Петков:  Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас
Снимка: БГНЕС

Нашите избиратели разбраха, че ние не търгуваме с принципи. Имаше месеци - по време на последното управление, в които подкрепящите ни изпитваха неприязън да виждат своите избранници, седнали с ГЕРБ и ДПС. Извиняваме им се, че не комуникирахме достатъчно какво се случва. То не беше случайно. Искахме да направим реформи и в правосъдната система, и в ПВО законите. Знаехме, че ако се похвалим и разкажем какво се случва, шансът ГЕРБ да ни подкрепят е малък. Това коментира пред NOVA съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Той добави, че е трябвало да минат девет месеца, да се разпадне "сглобката", а хората да разберат, че не са ги предали.

"Вече знаем за дълбоката сделка, която има между ГЕРБ и ДПС. Тя не е тайна. Пеевски държи голяма част от инфраструктурата на перманентната власт. Това са служби, регулатори, съдебна власт. Тази власт, за която хората не гласуват, гарантира спокойствие на ГЕРБ, а ГЕРБ, с гласовете си, гарантират, че реална реформа няма да се случи. Докато тази сделка стои там, ние не можем да говорим отново с ГЕРБ", каза Петков.

Той уточни, че когато се седне на дискусия с ГЕРБ, първият въпрос трябва да е дали те ще поканят Пеевски да присъства.

"Вторият въпрос е, когато се правят конкурси за ВСС, регулатори и служби, ще има ли гарантирана квота за някого. Ние не искаме такава. Ако и ГЕРБ не искат, а ДПС не трябва да имат, ако имаме честни конкурси - това означава, че за първи път от 30 години насам хората, които контролират властта задкулисно, ще трябва да я предадат и тя да стане институционална", уточни Петков.

"Искаме мачове, които не са нагласени. Нашата общност са демократичните проевропейски хора в България. Трябва да покажем, че сме заедно и сме мобилизирани. Така ставаме незаобиколим фактор. Стига сме се съобразявали с всички, време е те да се съобразяват с нас. Този път няма да поемем отговорността на ГЕРБ. Нямаме никакъв проблем да сме в опозиция", уточни още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от Избори 2024
Гласувайте за "Зло пиле" или есперанто - най-странните партии на евроизборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
0
 
! Отговори
666 преди 5 дни
Киряк *** вие вече нямате думата жилтопаветници кухи .Е сега Борисов като се върне ще видите кон боб яде ли
236
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КИРЧО ХАРВАРДСКИ АЗ СЪМ КОСМОПОЛИТ,ТАКА ЧЕ НЕ МЕ ДИСКРИМИНИРАЙ С "ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ПРОЕВРОПЕЙСКИ ХОРА"!!!
235
1
 
4
 
! Отговори
до 238 преди 1 седмица
времето отдавна мина ! всеки народа си заслужава съдбата ! а българският доказа че не става за нищо в голямата си част ...
234
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Време е за пълна промяна в съдебната система . Време е за Върховенството на Закона . Стига тупане на топката от ГЕРБ, СДС,ДПС,БСП
233
1
 
1
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 седмица
Цецо Цървула и Мутро Бойко са номер 1 в разсипията на държавата и фалшифицирането на избори и краденето !
232
2
 
4
 
! Отговори
Скс преди 1 седмица
Кат гледа възбуждане и ония полковника прасето, дебелян и боко май ще трябва пак да гласуваме за боко, че тия другите са трагипни ***
231
1
 
3
 
! Отговори
Щщщ преди 1 седмица
Кирчо процентите ти намаляват рязко вместо да се вдигат... ако не бяхте в коалиция с гроп и дебелян нямаше да се случи това... хората не обичат да ги лъжат така... аре чао
230
0
 
4
 
! Отговори
Фйдй преди 1 седмица
Кат гледам по нашите земи как се размножават ромите и турците скорое сме чао... хитрия бай *** ще изчезне
229
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Paзkapaй ce...
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще се съобразим с вас като ви изгоним от политиката ако не на тези на следващите избори сте пътници.
227
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОГАТ СВОБОДЕН НАРОД В БОГАТА СИЛНА ДЪРЖАВА : НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 ПАРТИИ, ОРИЕНТИРАНИ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА, ПРИЛОЖНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПРИЛОЖНА НАУКА ! ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА СИ СЕ ЗАКРИВА ОТ СЪДА ! СИЛНА, ДУХОВНО ОБУЧЕНА ПРОФЕСИОНАЛНА АРМИЯ ! СЕМЕЙСТВОТО ДУХОВЕН ВЪЗПИТАНИК НА ЛИЧНОСТТА, ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ И ОПОРА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !
226
0
 
10
 
! Отговори
ПО СКОРО и КАК ! преди 1 седмица
КАК да очистим България ! 130 регистрирани партии ! Има ли 3 от тях, които да подкрепят българското частно селско стопанство, или да инвестират в българска приложна наука, или да инвестират в българска частна индустрия! Или да очистят държавата ни от чужди агенти саботьори, които унищожават български производства! Или да очистят държавата ни от бандити по късата процедура, както се изрязва ракова тъкан! 600 000 на държавни служби, 8 пъти повече на глава от населението, отколкото през 1899 г. !
225
3
 
3
 
! Отговори
С такава преди 1 седмица
Политическа конюнктура, дали има някой нормално мислещ в Ев, който да ни вярва. Шенген ли, еврозона ли? Избирайте който си искате за ЕС. Те знаят, че сме евроазийския Троянски кон. Е, след Орбан. Другото магаре в Европа, което подкрепя македонизма, подкрепя Русия и руските интереси на Балканите и ЕС. Националните ни интереси са интересите на мафията, която притежава държавата. Обича еднакво и рублата и долара.
224
1
 
9
 
! Отговори
Приказки за преди 1 седмица
Наивници! След всичко това, което натвориха последните месеци наистина трябва да си сляп и глух за да не разбереш, че Киро лъже. Но, дори и да не бяха сторили съвсем нищо, кой в БГ вярва, че нещо съществено може да се промени. Бившите комунисти, настоящите капиталисти притежават не само магистралите на власта. Те притежават и икономиката на страната. Те се окопаха дълбоко и в структурите на ЕС. Те Ни притежават и Нас! От пет партии в парламента четири са откровено проруски. Петата е съмнителна.
223
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хахахахаха ! Когато спечелиш изборите, Кирчо, тогава ще казваш за кое е време. За момента е време да спреш да си отваряш човката, че ти се смеят и мисирките вече! Кой да се съобразява с вас, бе аламколоууу? Колко още да ви търпят хората? Никога не сте се съобразявали с нищо и с никого. Вие сте патологични лъжци и измамници. Нали показахте килията в затвора, където уж щяхте да вкарвате Борисов? Вкарахте ли го? Или Боку ви пусна на ските? Алчнотията убива. От лакомия сте на това дередже.
222
8
 
0
 
! Отговори
Успех, ППДБ преди 1 седмица
Ще се съобразяват, няма къде да ходят! Иначе България няма да я бъде и последните ентусиасти ще я напуснат.
221
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кирил Петков, Киро просто, тъй наречен е пословичен лъжец и манипулатор. Полуграмотен и похотлив случайнек, който се упражнява върху държавата, да управлява, винаги неуспешно. Напазарува депутати, дори го направи явно, като заяви в медиите, че му трябват още 5. След всеки от трите си провала, заяви че ПП,ДБ са си научили урока.
220
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това си е Партията на Порастналите носове.Като лъжат им растат носовете..Могат вече класация да си направят кой повече Прилича на Пинокио.На Кирчо вече му е двоен,но все още не може да се сравнява с Ицо Мравояда.
219
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
9-ти юни е най-тежката дата в най-новата БГ история. Това е датата на която е започнало клането между българи след Освобождението 1878г. и това противопоставяне тече до днес. Цикълът е близо 100 годишен. Имаме уникалния шанс да "превъртим" историята на нова писта. Има за кого да гласуваме извън отровната четворка ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, БСП. Представете си, че всички тези пиявици във властта изведнъж ги няма в Парламента! Гласувайте за партия извън мафиотския кръг, която има шанс да влезе в Парламента
218
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ти си неадекватен