Барак Обама още мисли за Сирия

"Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция"
Обновена: 31 авг 2013 09:13 | 30 авг 2013 21:58,
267
Барак Обама още мисли за Сирия
Барак Обама. Снимка: архив Reuters
Президентът на САЩ Барак Обама все още не е взел окончателно решение какъв да бъде ответния удар срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, предаде CNBC.
 
Обама поясни, че обмисля действия, които са строго фиксирани във времето и изключват сухопътна операция. Той обаче бе категоричен, че наказателен удар ще има, защото подобни операции дават шанс на света да се промени, пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания.
 
Засега Белият дом обмисля нанасянето на наказателни удари срещу ограничени цели в Сирия, става ясно от писменото изявление на държавния глава. Неговите думи се очакваха с огромен интерес, защото се подозираше, че Обама ще даде начало на наказателна операция срещу режима на Башар Асад. След като стана ясно, че сериозна част от съюзниците от НАТО не подкрепят интервенцията, американският президент разпространи само писмено съобщение.
 
Според източници от Белия дом, цитирани от водещи американски телевизии, Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак.
 
Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция, обясни Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
11
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Всички знаем, че президентите на САЩ са кукли на конци, както и 99% от политиците по света днес.Обамуна да не се прави на голям мислител ! :)Просто икономическите интереси на тези, които са се договорили за налагане на системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД се разминават в Сирия. Затова решението е трудно ...При всички случаи обаче не го взима Обама ...
159
1
 
7
 
! Отговори
Нике1класик преди 10 години
Циркаджия
158
1
 
7
 
! Отговори
Nemeca преди 10 години
Американците ще пуснат няколко бомби на Асад, руснаците след това ще пуснат няколко върху терористите, и всички ще са щастливи. Всеки ще може да си врътне малко военната индустрия. Жалка история.
157
0
 
14
 
! Отговори
до Йово преди 10 години
Последните 24 години е клептокрация-управление на крадци.Някои определят системата и като олигархична.Големите мъдреци преди доста години са предрекли истината.От 1944 год-45 години диктатура,после малка почивка и следва период на още по голяма диктатура.И то е факт.Диктатура на парите.Българският народ ще се оправи,когато духовно се повдигне,също и да не допуска хора без морал да го управляват.
156
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Какви времена настанаха......какви са световните лидери.."Еволюция"-кво да праиш?!:)))
155
10
 
4
 
! Отговори
Влади-Миp преди 10 години
Руснаците са номер 1 да бъдат смазани. Гласувайте.
154
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пръсти в адника отпаря и оттам хвърчи талант ...
153
3
 
8
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Историята, макар че не е точна наука, ни казва че военният режим оправя нещата!С оглед на народопсихологията на българина на нас ни трябва желязна ръка от време на време.За съжаление такива като генерал Пиночет се раждат рядко!!
152
11
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
192 а ти колко предлагаш да е , сложи 10% например и никой няма да дойде има си световен пазар на концесиите , 1% не е никак малко , особеноо като прибавим близо 1 млрд инвестиции , като прибавим текущите разходи , заплатите и осигуовките излиза че у нас остават оклоло 50% от заработеното в мината , това малко и ти се вижда , колко ще те задоволи , казвам ти маниполират те такива *** като Волен за да са в Парламента защото това могат да лъжат и после на Ривиерата да харчат ограбеноте от
151
6
 
9
 
! Отговори
Влади-Миp преди 10 години
До бъдинЕвропейски цени - български заплати!Плюя аз на такъв капитализъм!------------ Построй капитализъм с европейски заплати, тогава.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой изгори децата с *** в училището,бе ?
149
6
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
190 знаеш ли съвсем се бях отчаял последните години , сега малко съм обнадежден след като тръгнаха протестите и сформирането на Реформаторския блок , но дали ще се случат нещата , ще видим .Военния режим би могъл да е решение кратковременно , ако имахме достъчно офицерство , но армията ни е малка а на старите офицери не може да се разчита те са си останали някъде там във Варшавския договор . Просто ти отговарям , аз не съм фен на такива неща .
148
1
 
24
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До Одисей 1Ами в този документ пише , че рудника члопеч се дава на концесия на дънди прешънс за срок от 30 години срещу печалба за държавата (България) 1% !!!!!!!!! Това ако не е кражба , то какво е ?
147
6
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ми не, не са глупости , защото показа документа подписан от правителството на *** костов ! ------------186 и какво пише в този документ О'немангалиноза тецовете ли , в меморандума няма една цифра , всичко е решавано от Р Овч 2005 и гаранциите и възвращаемостта на инвестицията от която завоси цената на изкупуване ,а Волен каза ли ти защо Марица 2 имапи добра цена , защо например инвестижциите там не са влезли в баланаса и а само в консолидирания на БЕХ, това ти го спестяват от 7 нали
146
1
 
4
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До Одисей:Точно така е!Само военен режим оправя нещата!
145
0
 
12
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак."Стожерът на демокрацията(който никога никого не е следил или подслушвал), може да направи коалиция с тежките демокрации от типа на саудитска арабия, катар, турция(които са толкова демократични, че всеки ден провеждат гей-паради). Ще стане най-демократичната коалиция;)
144
5
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
184 не вървят защото народа се подвежда по-глупости , преди 12 години се подведе под обещаията на един и аз не знам Цар ли е или не или както е казал тогава един умен мъж : гласува народа за един мъртвец , смяташе че Симеон ще бъде като Борис , само че не винаги синът е достоен за баща си дори и когато е цар. После гласуваха за Тройната коалиция после за пъдаря на Царя , сега съвсем се омазаха , как да върви . какъвто народа такава и държавата .
143
0
 
10
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До Одисей 1Ми не, не са глупости , защото показа документа подписан от правителството на *** костов !
142
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
182 оооооо така кажи бе и ти ли си атакист и ти ли вярвш на глупостите на Волен че ще ви раздаде по едно кюлче , не няма да ви даде , първо никога не е мислил сериозно да ви дава , второ той не знае как да го изрови , трето няма парите които да инвестира за да се опита поне да го намери , да продължавам ли а онова с тецовете и кецовете просто няма думи .
141
0
 
15
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Живеем в условия на геноцид от политиците към народа си.Не виждаш ли, че в БГ нещата не вървят в нормална посока?