Барак Обама още мисли за Сирия

"Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция"
Обновена: 31 авг 2013 09:13 | 30 авг 2013 21:58,
267
Барак Обама още мисли за Сирия
Барак Обама. Снимка: архив Reuters
Президентът на САЩ Барак Обама все още не е взел окончателно решение какъв да бъде ответния удар срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, предаде CNBC.
 
Обама поясни, че обмисля действия, които са строго фиксирани във времето и изключват сухопътна операция. Той обаче бе категоричен, че наказателен удар ще има, защото подобни операции дават шанс на света да се промени, пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания.
 
Засега Белият дом обмисля нанасянето на наказателни удари срещу ограничени цели в Сирия, става ясно от писменото изявление на държавния глава. Неговите думи се очакваха с огромен интерес, защото се подозираше, че Обама ще даде начало на наказателна операция срещу режима на Башар Асад. След като стана ясно, че сериозна част от съюзниците от НАТО не подкрепят интервенцията, американският президент разпространи само писмено съобщение.
 
Според източници от Белия дом, цитирани от водещи американски телевизии, Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак.
 
Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция, обясни Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
10
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
158 за кое уважаеми , за кое да се информиран , кажи така не се сещам.
119
14
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
156 кой палач бе ало , за тези освободители може много да се поспори кой кога за какво , а да не говорим след окупацията ни 1944 колко зло са донесли на бЪлгария и само такива *** като теб остават глухи и слепи за престъпленията им.
118
1
 
15
 
! Отговори
бъдин преди 11 години
До Одисей:Не знам на каква възраст си, но трябва повече да четеш и да се информираш!
117
1
 
25
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
До Одисей 1Ами по - българи са от тебе , ти който мразиш освободителя си и подкрепяш палача си , долен *** !
116
3
 
15
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
"Обама още мисли за Сирия"Tя така, една черноперка мислила мислила и се закачила на въдицата на големия риболовец,който хваща щуки(21кг) и ***;-))
115
3
 
19
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
До Одисей 1е какво да кажем за САЩ като за 200 и кусур годишната си история потопиха света във войни и кръв , но какво да очакваш от държава създадена от престъпници и касапи .
114
0
 
19
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
ОБАМА вече не е много ентусиазиран.Не си струва за някаква мижава военна операция, където ще бъдат изстреляни само 70 "томахавки". От него Военно-промишленият комплекс иска голяма, пълномащабна война за стотици милиарди, като в Ирак и Афганистан. А пък с тая дреболия какво, само ще разлая кучетата срещу Америка още по-вече.Не си струва.Нещата отиват на отказване.. Ама пък от ЦРУ ще им е криво, че толкова работа хвърлиха по фалшификациите, че и по подготовката на ситуацията с "въстаниците".
113
0
 
14
 
! Отговори
Йово преди 11 години
В Сирия се готви една подмяна има записи на разговори как висши военни от САЩ и ВБ говорят да купят от Либия и дадат хим. оръжие на бунтовниците в Сирия и да кажат, че е на Асад(публикации в медии от ЕС). Интересното е и друго всички говорят против комунизма и колко добре било до 1989 г. а последните 24 години сме зле. Фактически изкарват, че комунизъм не е имало до 89г а последните 24 год е комунизъм. ПОСЛЕДНИТЕ 24 ГОДИНИ ГОСПОДА Е КАПИТАЛИЗЪМ В ЧИСТИЯ ВИД. ТОВА Е ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА КАПИТАЛИЗМА
112
1
 
15
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
До Одисей 1Не, аз не се бъркам , имам впредвид точно думата ФАШИЗЪМ ! Хайде сега провери какво значи фашизъм в гуглето и се върни тука да коментираш .
111
12
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
140Ми беше изостанала след тогава в СИВ беше само Румъния ние винаги сме вървяли анблок с тях само че те тогава поне бяха малко зад нас , а СИВ не е кой знае каква гордост , реекспортирахме по едно време петрол когато скочи 1974 и 1979 но специялано пъвия път за сметка на това бензина в страната беше с КУПОНИ , давахо по един РЕЗЕРВОАР НА МАСКВОЧ на месец , разбира се никой не се оплакваше тогава се крадеше масово държавен бензин нищо че го оцветяваха , нали има бентонит за тази работа .
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, аре шабата почна!
109
1
 
11
 
! Отговори
бъдин преди 11 години
До щирлиц:Ще го търсят социализма нашите, ама няма да го намерят!!
108
15
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
Нацистката партия или както е пълното ѝ наименование Националсоциалистическа работническа партия на Германия (на немски: National-Sozialistische Deutsche Arbeiterpartei, NSDAP) е крайно-дясна политическа партия в Германия136 Есесесрчо фашисти е *** само в Италия , тези които винаги имаш превид са нацисти или НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИ , в твоята страна употребяват фашизъм за всеки който е срещу тях и за да се разграничат от доскорошния си съюзник Хитлер.
107
0
 
10
 
! Отговори
ЮНАЙТ преди 11 години
Сирия са държава във гражданска война и от 22 милиона население имат около 2 000 000 бежанци,а онази географска територия-наречена България има 3 000 000 бежанци и още 1 000 000 са си стегнали куфарите под мъдрото ръководство на ПОР
106
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъшност би трябвало държавата да се нарича Хазария...
105
1
 
21
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
До Одисей 1И така одисейчо , САЩ е една ултра фашистка държава , в която може да се избира между 2ма кандидати за президенти като и двамата са издигнати от ФЕД , ЯКО НАЛИ ? Кенеди се опита да изхвърли банкерите , но го утрепаха, а иначе ако беше успял ,може би сега САЩ можеше да се нарече свободна .
104
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
127 там е работата , че сърбите специално се изселват от там през последните 200 години след като се създава сръбската държава , те се изселват на север а шиптерите си остават и така се промени народностния състав 90 към 10 в полза на шиперите . Тито беше далновиден политик и им беше дал автономия , но тъпанара Милошевич им я отне и конфликта беше неизнбежен , питал съм сърби искате ли шиптерска партия в Скупщината , те веднаага НЕЕЕ , е като е НЕЕЕ тогава Косово вън .
103
0
 
21
 
! Отговори
мен преди 11 години
Абе някой наказа л и САЩ заради хим. оръжията, които използваха във Виетнам ? А за атомните бомби във Хирушима? Големи защитници на човечеството станаха тези убийци. Дано Асад ги накаже сега! Давай Башар!!!
102
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даа, хазарите са добри войници!
101
0
 
7
 
! Отговори
бъдин преди 11 години
До Одисей:Нашите продаваха оръжие на Арабите и "други" продаваха, но въпреки това Израел ги победи в 7 дневната война!