Барак Обама още мисли за Сирия

"Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция"
Обновена: 31 авг 2013 09:13 | 30 авг 2013 21:58,
267
Барак Обама още мисли за Сирия
Барак Обама. Снимка: архив Reuters
Президентът на САЩ Барак Обама все още не е взел окончателно решение какъв да бъде ответния удар срещу Сирия заради използването на химическо оръжие, предаде CNBC.
 
Обама поясни, че обмисля действия, които са строго фиксирани във времето и изключват сухопътна операция. Той обаче бе категоричен, че наказателен удар ще има, защото подобни операции дават шанс на света да се промени, пък и защото използваните химически оръжия от Сирия са заплаха не само за националната сигурност на САЩ, но и за най-верните й съюзници Израел и Йордания.
 
Засега Белият дом обмисля нанасянето на наказателни удари срещу ограничени цели в Сирия, става ясно от писменото изявление на държавния глава. Неговите думи се очакваха с огромен интерес, защото се подозираше, че Обама ще даде начало на наказателна операция срещу режима на Башар Асад. След като стана ясно, че сериозна част от съюзниците от НАТО не подкрепят интервенцията, американският президент разпространи само писмено съобщение.
 
Според източници от Белия дом, цитирани от водещи американски телевизии, Обама е бил силно разочарова от нежеланието на съюзниците си в НАТО да ударят Сирия и дори се отказал да сформира коалиция на желаещите по подобие на тази от държавите, нахлули в Ирак.
 
Не искам светът да бъде парализиран заради една военна операция, обясни Обама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
14
 
3
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
179 заплата е такава каквато си договориш в зависимост от квалификацията опита ти и конкретната договорка . Познавам хора които са си договаряли европейски заплати в рамките на едно интервю в чуждата фирма . За това се говори за пазар на труда , той също е стока както всяка друга . Когато е качествена и търсена цената и е по-висока .
139
11
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
178 напротив няма човек който през тези 23 години да не е излязъл на Запад , такъв съм сигурен , че няма , дали по работа или на почивка абсолютно всеки един българин е излизал поне веднъж , това ти ловя бас на каквото искаш , а това че 90% са по добре , да не би преди промените да бяха повече , познавам достънчо добре номенклатурата и знам как живееха те тогава за разлика от останалите .
138
1
 
4
 
! Отговори
до бъдин преди 11 години
Ми тогава плюй на БСП защото те го въведоха.
137
0
 
16
 
! Отговори
бъдин преди 11 години
До Одисей:Европейски цени - български заплати!Плюя аз на такъв капитализъм!
136
0
 
22
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
До Одисей 1" сега палиш колата и ако имаш бензин след 3 часа си в Солун да си пиеш кафето и не го правят маклко хора " - проблемът е , че 90% от народа не може дори и да го сънува , благодарения на икономическия геноцид провеждан от американските ти приятели сатанисти .
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Строй който нарежда на хората какво да правят и им насажда начин на мислене изобщо не е за хвалене. То и за това му е дошъл края. Всичко което не е читаво рано или късно си заминава.
134
0
 
16
 
! Отговори
Йово преди 11 години
До Одисей 1Не се ядосвай, ти каза 'ако имаш бензин след 3 часа си в Солун да си пиеш кафето'. Прав си ако имаш Бензин то именно твоите господари от Америка направиха бензина почти 3 лева а преди 30 години беше 30 стотинки. Заплатите си бяха същите по 300 лв.
133
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
170 тоова с ушите си ли го чу , толкова и наивен лъжат те разни чевени *** им се връзваш . Итината е че за Щатите страна с по-малко от 50 млн народ не представлява кой знае колко голям интерес , големи са какво да ги правиш , та за това кой знае колко не ги интересуваме, бъди спокоен за това ,а онази глупст да знаеш е градка легенда нещо от типа една кака ми каза.
132
12
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
168 а бе се*ьо сега палиш колата и ако имаш бензин след 3 часа си в Солун да си пиеш кафето и не го правят маклко хора , преди Солун през крив макарон , дори си забравил как клечеше и клюцаше семки само прди 13 години пред гръцкото послство въпреки че бяхме демокрация но имаше Шенген , ей вие *** наистина сте безкрайно нагли .
131
0
 
14
 
! Отговори
Влади-Мир преди 11 години
Чак да го съжалиш момчето, дори "приятелите" ингилизи го изоставиха. Айде, в Шереметиево и документи до имиграционната служба;-))
130
1
 
19
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
Одисейчо (СТРАНДЖА) и да ти напомня какво каза господаря ти чичо сам за българите : "Вие над 5 милиона , не ни трябвате"
129
11
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
165 това значи и че има свобода , колко щяха да останат в СОЦИАЛИТИСКИЯ РАЙ , ако нямаше телените огради , ако имахме международни паспорти / защото нямахме / , ако нямаше ИЗХОДНА ВИЗА , тоест за да излезеш от страната ти трябва виза , това е нещо различно от Входната виза , коато ти издават сега другите страни , та ако ги нямаше всички тези нещица колко щяха да останат ЗАД ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА или в СОЦИАЛСИТИСЧЕСКИЯ ЛАГЕР , колко точни имена само ни бяха измислили на Запад
128
1
 
14
 
! Отговори
Йово преди 11 години
Нещо пак си се объркал но нормално е за промито американско ***. И тогава който искаше да напусне България я напускаше само, че на изток имаше над 80 000 българи работещо в СССР и други 40-50000 работещи в СИВ не брой ме тези по приятелските държави в латинска Америка, Африка, Азия, и Арабския свят. Сега ако искаш да отидеш до страна от ОНД ти трябва повече документи(събираш ги с месеци и чакаш) от колкото преди 1990г. за САЩ.
127
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се заяждайте с одисейчо, момчето не добре.
126
1
 
4
 
! Отговори
бъдин преди 11 години
Ами на чилийските комунисти ги оправи точно руски възпитаник(първоначално с леви идеи) от 73-та нататък!
125
1
 
18
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 11 години
То се вижда какво зло беше , къде бяхме тогава , къде сме сега ! От това" добро" сме номер едно в света по демографски срив + 3 000 000 зад граница .
124
1
 
16
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До Одисей 1Я по-спокойно, бе!Виж, идолът ти мисли!Напъни се малко, може да ти се образува втора гънка на мозъка.И не ни пробутвай тъпите си доводи от типа "А вие защо биете ***", ставаш смешен!P.S. странджа, ти нямаш вина, ти просто си болен...
123
1
 
12
 
! Отговори
Атакист преди 11 години
до 156За Одисейчо върви израза: Изтървахме Чипааа, Чипааа!
122
13
 
5
 
! Отговори
МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ преди 11 години
До Влади-МирГОЛЕМИЯТ РИБОЛОВЕЦ хваща 20-килограмови есетри в Байкал --брав!Ама неговата Лада-Калина се развали преди стотния километър.
121
10
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 11 години
158 за кое уважаеми , за кое да се информиран , кажи така не се сещам.