Зеленски с оценка: Следващите месеци ще бъдат решаващи във войната

Президентът на Украйна призова съюзниците да действат по-бързо
Обновена: 23 сеп 2024 19:26 | 23 сеп 2024 18:28, Красимир Ангелов
290
Зеленски с оценка: Следващите месеци ще бъдат решаващи във войната
Снимка: БГНЕС

"Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи в пълномащабната война на Русия срещу Украйна", заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на посещението си в САЩ, където се намира за 79-тата сесия на Общото събрание на ООН, съобщава "Киев Индипендънт".

На церемонията по връчване на наградите на Американската академия за постижения във Вашингтон Зеленски призова съюзниците на Киев да действат по-бързо и „да определят какъв ще бъде резултатът от войната“.

Още по темата
"Не разполагаме с много време. Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи. Пред нас в тази война - войната на Русия срещу Украйна и всички вас, защото това е войната на Русия срещу самата свобода - не ни остава много време, за да определим какъв ще бъде резултатът. А ние трябва да го определим. Не Русия, не нейните кървави съюзници. Ние трябва да бъдем по-бързи. Не трябва да губим следващите няколко месеца във война, за да не загубим следващите десетилетия", каза украинският лидер, цитиран от БГНЕС.

По време на престоя си в САЩ, Зеленски ще представи своя "план за победа" пред американския си колега Джо Байдън, както и пред кандидатите за президент Доналд Тръмп и Камала Харис и членовете на Конгреса.

Освен това той ще присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк и ще се срещне с други световни лидери.

Зеленски ще представи своя „план за победа“, тъй като Украйна държи територии в руската Курска област, въпреки че Москва продължава да оказва натиск на няколко фронта в източната част на страната.

Украйна заяви, че е отворена за предложения от страна на Вашингтон за укрепване на плана. Представители на САЩ заявиха, че са се запознали с елементи от стратегията на Зеленски и изразиха убеденост, „че тя може да проработи“.

Украинският президент заяви, че планът има за цел да сложи край на войната с подкрепата на международните партньори, без да разчита на сътрудничеството на Русия. Той обаче не уточни как ще се постигне това.

Всичко за визитата на Зеленски във Вашингтон вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от НОТИФИКАЦИИ
Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
2
 
! Отговори
АНГЛОСАКСИ И ЕВРОГЕЙ преди 3 дни
АНГЛОСАКСИ И ЕВРОГЕЙЦИ ВЪЗРАЖДАНЕ - единствената българска партия e! В Белгия, подобно на Британия, Франция, Норвегия, Шведия няма да има тишина идните десетилетия по обществените места... Вноса на исляма и ценностите му са в разрез с това
245
0
 
1
 
! Отговори
Другарят преди 3 дни
Путин ги е кръстил на името на неговия господ !
244
0
 
0
 
! Отговори
Дреме му преди 3 дни
На убийййцата!
243
1
 
3
 
! Отговори
Пфф преди 3 дни
"пълномащабната война".. тоя да се радва, че това не е пълномащабна война, щото Путин можеше да направи масова мобилизация и да влезе в Украйна с 6-7 милионна армия. Тогава щеше да види зелката какво е пълномащабна война.
242
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Сигурно плана включва агресорите в Курска област да заобиколят руснаците в Донбас и да ги ударят в гръб като същевременно направят десант в Крим. И така Русия да бъде притисната. Само че за такъв сценарий на агресора ще му трябват западни агресорчета но може и да му ги дадат те също са агресивни справка дания .
241
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Най големия екскурзиант и търговски пътник евреин срам за света както и батю му и двамата убийци и кръволоци евреи. Потриса ме тази кръвожадна пасмина.
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако Русия си изтегли войската от Украйна и се подпише мир, коя ще е следващата страна, която ще се опитат да "освободят" САЩ?
239
1
 
9
 
! Отговори
Хи хи преди 4 дни
Абе някой знае ли где избегА великия стратег кулеба дагоеба ?? Някой чувал ли е нещо за него ?
238
1
 
14
 
! Отговори
Какви ти следващи преди 4 дни
месеци? Руснаците щурмуват Угледар. Положението е критическо.
237
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Запада може да дава на Украйна танкове, самолети, ракети - това за Русия не е страшно. Нооо... не дай си боже да им дадат отломки от дрон - тогава вече им се разказва играта
236
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Честито на печелившите. Старческите авантюри на Путин струват много животи досега, но всички ще умрем рано или късно. това е добър начин за съкращаване на мъжкото народонаселение, защото те нямат друга функция по принцип, за освен да пият пушат, говорят пристотио, да забременяват жени и да завладяват територия за да покрият планетата със своето и на предците си ДНК. Което е изключително тъпo,, затова е добре да са мъртви. Всички.
235
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Така говореше и Хитлер по същото време през 1944 година. Ако не ликвидират Зеленски, докато е в щатите, значи има надежда. И на запад са приели неизбежната загуба, като в Сирия.
234
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Колкото и минуси да сложите, ядрената война е неизбежна. Ако имате близки, които наистина обичате, сега е точният момент да им го кажете. ;-)
233
3
 
13
 
! Отговори
дедо поп преди 4 дни
Ангелоооооооооов тоя просрочения какъв е бе та го пишеш президент???? На какво е президент???? Не си спомням да е имало избори в украйнан и тоя да са го преизбрали. То бива да лижете *** *** вие са оляхте
232
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вижте, етническия руски потенциал на млади хора специалисти, между 20 и 40 годишни, като се махнат старци, деца, жени, алкохолици, болни и т.н., е някъде около 10 милиона души. Около 1 милион вече са осакатени или убити в СВО, още около 2 милиона заминаха без перспектива за връщане. Т.е. остават някъде към 7 милиона, за да може този етнос никога повече да не догони останалите в развитието си. Затова войната трябва да продължи поне още толкова, колкото до момента, с нарастващи жертви.
231
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Планът за победа ще да е поредният кьор-фишек на затъналия режим. Както казваше Захари Стоянов в нощта на несбъднатото Старозагорско възстание, излезе един запъртък. Демек, умряло в зародиша пиле. Украинският запъртьк обаче е по-уродлив - *** зиляди хора, а на запад, по големите форуми и софри - ръкопляскат.
230
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 4 дни
До Анонимен
229
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Отчаяние мъчи Зиленко ливадата- втора година едно и също, та то не беше връщане на територии, пък да не говорим за Крим как щял да го взима, имаше една смешна контраофанзива с 8 месечна подготовка и милиарди западни средства похарчени за едно върнато село. шоуто на ***-метър пешко, владетеля на моретата , отново стана за смях
228
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До седмици предстои КАПИТУЛАЦИЯ на Русия !!!! Целият свят ,ще празнува !!!
227
14
 
5
 
! Отговори
КРАВАРИН с кецове ! преди 4 дни
Мнооого сте прooсстии това русофилите! Сайтът вонял на русофоби!!! Аз сега се включвам и виждам само русофили! Значи ви вoни на русофили! А сега де, кой ви cpaa в гaштите! Копейките имате няква параноя от нас русофобите! ААААААААА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА!!!