Зеленски с оценка: Следващите месеци ще бъдат решаващи във войната

Президентът на Украйна призова съюзниците да действат по-бързо
Обновена: 23 сеп 2024 19:26 | 23 сеп 2024 18:28, Красимир Ангелов
290
Зеленски с оценка: Следващите месеци ще бъдат решаващи във войната
Снимка: БГНЕС

"Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи в пълномащабната война на Русия срещу Украйна", заяви украинският президент Володимир Зеленски по време на посещението си в САЩ, където се намира за 79-тата сесия на Общото събрание на ООН, съобщава "Киев Индипендънт".

На церемонията по връчване на наградите на Американската академия за постижения във Вашингтон Зеленски призова съюзниците на Киев да действат по-бързо и „да определят какъв ще бъде резултатът от войната“.

Още по темата
"Не разполагаме с много време. Следващите няколко месеца ще бъдат решаващи. Пред нас в тази война - войната на Русия срещу Украйна и всички вас, защото това е войната на Русия срещу самата свобода - не ни остава много време, за да определим какъв ще бъде резултатът. А ние трябва да го определим. Не Русия, не нейните кървави съюзници. Ние трябва да бъдем по-бързи. Не трябва да губим следващите няколко месеца във война, за да не загубим следващите десетилетия", каза украинският лидер, цитиран от БГНЕС.

По време на престоя си в САЩ, Зеленски ще представи своя "план за победа" пред американския си колега Джо Байдън, както и пред кандидатите за президент Доналд Тръмп и Камала Харис и членовете на Конгреса.

Освен това той ще присъства на Общото събрание на ООН в Ню Йорк и ще се срещне с други световни лидери.

Зеленски ще представи своя „план за победа“, тъй като Украйна държи територии в руската Курска област, въпреки че Москва продължава да оказва натиск на няколко фронта в източната част на страната.

Украйна заяви, че е отворена за предложения от страна на Вашингтон за укрепване на плана. Представители на САЩ заявиха, че са се запознали с елементи от стратегията на Зеленски и изразиха убеденост, „че тя може да проработи“.

Украинският президент заяви, че планът има за цел да сложи край на войната с подкрепата на международните партньори, без да разчита на сътрудничеството на Русия. Той обаче не уточни как ще се постигне това.

Всичко за визитата на Зеленски във Вашингтон вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от НОТИФИКАЦИИ
Дания призова: Позволете на Украйна удари по Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ОТИВАИ СИ ЧЕ НИ ПИСНА ОТ ТЕБ
205
0
 
23
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 дни
Пишман актьорчето комик, и вече нелегитимен президент, изшмърка целия запас от колумбийско бело. Хаха. Падне ли Покровск, иде и Одеса с трите песа.
204
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Добре бе,тези които подкрепяте тази *** наречена Русия и най-вече диктаторският строй там не ви ли омръзна повече от две години и половина да повтаряте една и съща простотия,че първо за два дни пада Киев,после до месец го превземат и така до днес.Вашият идол Путин който мислихте за много силен се оказа пълен слабак който всеки (ако нямаше ядрено оръжие с което да плаши) ще смачка за секунди.
203
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 207 Аз затова не се осигурявам...само пари на ръка и докато издържа....70 години няма да издрапам, камо ли 80
202
0
 
26
 
! Отговори
предпенсионер преди 4 дни
Онази Урцула искала да вдига пенсионната възраст, ша бачкаме до 80 години. Да хрантутим и въоръжаваме зеления, хунтата му и чорбаджиите му. Маай евавам на дъртата Урцула, ей!
201
2
 
16
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 4 дни
Е помага само да умират повече украинци като гледам,а ти реши на българи и то такива дето са запалени рибари да се правиш на българин, голяма грешка ципуракис
200
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 202 Карлос е вдигал на тренировка 233 килограма. Извинявам се че издавам от кухнята....
199
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вдигнете ако сте 90 кила 224 килограма над главата си и тогава пишете, форумни плъхове. Ваш Карлос Насар!
198
4
 
11
 
! Отговори
до Радослав преди 4 дни
Бегай, Радославе, бегай на запад. Там те чакат индженери. Само после да не вземеш да драпаш пак насам, имам доста такива познати. Но и тук е частично запад и е също доста гадно. Чудят се какво да правят, нашенските западняци.
197
27
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 дни
Ако украинците загубят това ще е катастрофално и за България защото отново ще мине в руската сфера на влияние. Нормалните ще избягаме на Запад с тук ще останат вмupucaните русофилски потници щото за тях самите е най добре всички да са еднакво зле както при соца
196
10
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 дни
Не ципуракис!България помага на Украйна чрез ВМЗ Сопот и Арсенал Казанлък!:):):)Знаеш ли ти колко руски кратуни на ден отлитат в небето от нашите Български бомби?:):):)
195
6
 
12
 
! Отговори
До анонимен келеш преди 4 дни
С просешките лозунги ли помагаш бе анонимен пълнеж, дето се прави на българин и софиянец
194
18
 
5
 
! Отговори
анонимен келеш преди 4 дни
Зелка помагаме ти достатъчно!Трепи ги тези руснаци бе,яко ги трепи:):):)Скоро идват и USA далекобойните ракети къде с тях и кремъл заминава на кино:):):)Давай Зелка,цел свет е с Украйна освен Северна Корея,Куба,Иран,Сирия,Хизбула,Хамас и няколко Африкански племена:):):)
193
2
 
16
 
! Отговори
До 82-Обмр преди 4 дни
Е така са украинските копейки от Одеса, мислят си ,че тук всички са им длъжни, защото са решили,че с евтини просешки лозунги могат да си направят нова Уколандията,ама са яли риба от оная мъжката без кости
192
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоз наркоман пак е предозирал. Вече си пътник, зельо.
191
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
до 189 Москвич 12-ка ще прегази всеки фолксваген двойка. Двигателят му е на BMW
190
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Атома е за САЩ и ЕС. Русия може да изравни Украйна със земята и без да използва атом.
189
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Американците, свикнали да се смятат за безспорен лидер, могат да бъдат шокирани, че почти пет хиляди тона уран от 18 хиляди тона, използвани годишно в Съединените щати, идва от Русия.
188
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Щo бe, шe фъpraт aтoмa лu, k'вo?
187
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как е Фолксваген?