Aмериканец, сражавал се за проруските сепаратисти в Украйна, убит в Донецк

Ръсел Бентли е получил и руско гражданство
20 апр 2024 10:33, Елка Василева
89
Aмериканец, сражавал се за проруските сепаратисти в Украйна, убит в Донецк
Снимка: архив, БГНЕС

Американският гражданин Ръсел Бентли, за когото се знае, че се е сражавал на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна между 2014 и 2017 г., е бил убит в Донецк, съобщиха руски медии, цитирани от Франс прес.

"Ръсел Бентли, с позивна "Тексас", истински американец, истински тексасец, загина в Донецк", съобщи в Телеграм шефката на прокремълския телевизионен канал Ар Ти Маргарита Симонян.

Батальонът "Восток", за когото американецът се е сражавал, потвърди в същото комуникационно приложение, че Бентли е бил убит, без да уточни при какви обстоятелства.

"Ръсел Бентли беше убит. Може би този термин не отговаря напълно на мотивите, от които са се ръководили тези, които са убили Ръсел, но трябва да се съгласим, че подобни действия и тези, които ги прикриват, правят злото тривиално", пише в изявлението на батальона.

Според руските медии американецът е изчезнал на 8 април, след като е отишъл да помогне на пострадали при украинския обстрел в окупирания от Русия източен украински град Донецк.

64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се премести в Донецк и да се присъедини към местните проруски сепаратисти в борбата им срещу силите на Киев, започнала през 2014 г. Впоследствие той е получил руско гражданство.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
спечелил е великденското намаление при Кобзон
15
7
 
4
 
! Отговори
до Алекс преди 4 месеца
Недей да ръсиш мозъчни пpъдни преди да си наясно с мотивите на този човек, представи си че жена му е била украинка и го е завлякла материално и му е съсипала идийлиния животец, изгледай и филмът "Миротвореца", ще ти станат ясни много неща.
14
5
 
9
 
! Отговори
По същество преди 4 месеца
Има още няколко американци, които се бият за Русия (освен и други националности де). Един от тях си ходи с едно американско знаме и го забучва навсякъде където напреднат руснаците. Много е забавен, виждам го по телеграм каналите.
13
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
хубаво е че има и читави американци.Браво на американеца че се е бил срещу украинската агресия.Мир на праха му!
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Знае се, че по времето на Руско-турската война от 1877/1878 г., в някои от битките на страната на руснаците е участвал и един японец, истински самурай. Неговата история обаче е известна с подробности.
11
20
 
6
 
! Отговори
до АнонимеН преди 4 месеца
Хаха изкуфялата жена пак ни занимава с болните си мечти. Абе жена спри се с тези избори в сащ само ти ли не разбра, че от америка вече нищо не зависи. Едни Хуси и Иранци направиха смешни американската армия. Когато бяха републиканците война не е имало, войните винаги са ги запалвали демократите. И кое е злото бе жена май демократите са злото. И да прав си мирнио споразумение няма да има само безусловна капитулация на фашистка Украйна.
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не знаем какви са били мотивите му да се включи в тази война, не знаем нищо и за личната му житейска история. Всяко нещо има причина и няма смисъл да гадаем, нямаме нужната информация.
9
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нациския режим в украйна убива хора от упор.
8
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
заглавието на статията трябваше да е в стил Зеленски.Украински фашисти избиват американски граждани .
7
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Уточнение. Нацистите са го убили при опита му да спаси хора !
6
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нациатите са го убили при опита му да спаси хора !
5
19
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ДА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ, ЧЕ МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ ДО ИЗБОРИТЕ В ФАЩ НЯМА ДА ИМА! СЛЕД КОЕТО ЩЕ СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА И ТОВА НЕ ПОДЛЕЖИ НА НИКАКВО ОБСЪЖДАНЕ ОЩЕ ОТ СЕГА! ПЕЧЕЛИ ТРЪМП ПЕЧЕЛИ ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЗЛОТО. ПЕЧЕЛИ БАЙДЪН ПЕЧЕЛИ УКРАЙНА А ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОСВЕН, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН РЕЖИМА ТАМ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ ОСЪДЕНА ДА ПЛАЩА 250 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА ЗА НАРУШАВАНЕ НА МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА!
4
18
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 4 месеца
Не мога да повярвам,че се срещат такива екземпляри.На 60 год. и напълно пуста кратуна.Безнадежден случай.Да се вдигнеш от САЩ,за да се биеш като нашественик на другия край на Планетата.Законът на Дарвин за естествения отбор е подействал в пълната си сила.
3
25
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Слава на американския герой сражавал се за унижожаването на фашизма в Украйна!
2
15
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА ЗЛОТО ТАКА КАЗАХА ВЪВ ФИЛМА - ВАКАНЦИЯТА 2015 :) ИЗВОДА Е , ЧЕ ТЕ БИХА СЕ СРАЖАВАЛИ ЗА ТЕРОРИСТИЧНИЯ РУСКИ РЕЖИМ ЗАЩОТО СА ЗЛО И СА НА СТРАНАТА НА ЗЛОТО. БИХА ДОРИ СЕ САМОЗАПАЛИЛИ САМО И САМО ДА Е ТЯХНОТО ЗЛО ТОВА СА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някой да го е канил?Както и един наш " умник" от Плевен.Квото търсили-намерили.