Aмериканец, сражавал се за проруските сепаратисти в Украйна, убит в Донецк

Ръсел Бентли е получил и руско гражданство
20 апр 2024 10:33, Елка Василева
89
Aмериканец, сражавал се за проруските сепаратисти в Украйна, убит в Донецк
Снимка: архив, БГНЕС

Американският гражданин Ръсел Бентли, за когото се знае, че се е сражавал на страната на проруските сепаратисти в Източна Украйна между 2014 и 2017 г., е бил убит в Донецк, съобщиха руски медии, цитирани от Франс прес.

"Ръсел Бентли, с позивна "Тексас", истински американец, истински тексасец, загина в Донецк", съобщи в Телеграм шефката на прокремълския телевизионен канал Ар Ти Маргарита Симонян.

Батальонът "Восток", за когото американецът се е сражавал, потвърди в същото комуникационно приложение, че Бентли е бил убит, без да уточни при какви обстоятелства.

"Ръсел Бентли беше убит. Може би този термин не отговаря напълно на мотивите, от които са се ръководили тези, които са убили Ръсел, но трябва да се съгласим, че подобни действия и тези, които ги прикриват, правят злото тривиално", пише в изявлението на батальона.

Според руските медии американецът е изчезнал на 8 април, след като е отишъл да помогне на пострадали при украинския обстрел в окупирания от Русия източен украински град Донецк.

64-годишният Ръсел Бентли е роден в Тексас и е работил като лесовъд, преди да се премести в Донецк и да се присъедини към местните проруски сепаратисти в борбата им срещу силите на Киев, започнала през 2014 г. Впоследствие той е получил руско гражданство.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
8
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Жалко ! А колко наемници са убити в Укройна ?!
55
18
 
18
 
! Отговори
Само питам... преди 4 месеца
Абре, какво стана с нашия убит в Украйна ултрас от Лефски ? Зеленски изплати ли на семейството му 400 хил долара както беше обещал че ще изплаща на всеки загинал чуждестранен доброволец ? Не е ? А поне благодарствено писмо или да поеме разходите по транспорта до България и погребението ? Нищо ли ? От де на къде? Умрял там някакъв си. дая не е умирал. То и за това тялото му стоя две седмици на полето, и дори сънародниците му българи дето са му били колеги та са го зарязали... Жалка работа...
54
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тежка да му е пръстта! Колко ли украински майки е почернил?
53
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя съден ли е за пedofилия, като оня Скот, Ритер?
52
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Написах нещо срещу тоя и хоп , коментарът бе изтрит Неслучайно тоя сайт е червен целия
51
12
 
17
 
! Отговори
Турчин юбер алес преди 4 месеца
Обикновен незабележим в собствената си страна реднек! Имал проблеми със закона в САЩ,в страната на джудже...то му обърнали внимание пък и е намерил някоя бляду...ха,каквито ги има в изобилие в раша и колко му трябва на такъв изперкал-грабнал пушката и юруш напред!Даже може и да не е знаел на кой фронт се намира,кои са *** и кои украинци,кои са на правата и кои на грешната страна!Просто оскъден обект за руската пропаганда!Веднага станал любимец на шашава...та арменка!Нищо ново под слънцето!
50
11
 
7
 
! Отговори
Лили Петрова преди 4 месеца
Хак му е.
49
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А тия които вpякaте против Иран не сте ли фашисти бе? Ама черни били, брадати били! Араби били! Първо, че са от бялата раса, арийци! Второ, че в Иран арабите са максимум 5-6%. Трето, че вашите мъже като си бръснат краката даже, а не само брадите, това не ги прави по-мъже. А тия които сте против палестинците, не сте ли фашисти бе? Кефите се на смъртта им, намесвате чак "турското робство" като оправдание защо ги искате мъpтви. Все расите и религиите са ви виновни. Един път не премерихте по съвест.
48
13
 
15
 
! Отговори
Off преди 4 месеца
Сега ще пее в хора на кобзон.
47
10
 
13
 
! Отговори
Пловдив преди 4 месеца
Списвачите тук,много Ентелегетни,за тях е важно да има гей парад,а на нормалните,хора,не им пречат хората с обратна сексуална ориентация,а,натрапването им.Тъй като,те не искат права,а привилегии.
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Млад кашик на 64 години :)))
45
6
 
1
 
! Отговори
Бай... преди 4 месеца
"Американците са нация от ***" (Уолт Уитман).
44
14
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Истински Американец, истински Тексасец!
43
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Умрял от естествена смърт през почивните дни, също като полския генерал от нато... Както и френските легенионери, отишли в източна окрайна на екскурзия...
42
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хванали са го неговите другарчета и са го изтезавали цяла седмица, накрая са го убили и ограбили. Руските ценности в целия им блясък
41
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Женен за руска тьoтка, дърт американски наркоман, лежал в затвора в САЩ за пласиране на наркотици. Нормално е да му хареса в блатото
40
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така е в русскии мир, каквото е търсил си го е намерил
39
12
 
34
 
! Отговори
поредния балък преди 4 месеца
Що шарани и баламурници и правят метани , въздишат по рашистан и оставят кокалите си заради имперските безумия на Путинопитека. ! Така или иначе рyшляците начело с бункерното чекименто са на път към небитието при крайцера Москва и Пригожин. Целия цивилизован свят и то с право, бяга от тях като от прокажени.
38
25
 
10
 
! Отговори
да преди 4 месеца
има и нормални американци, които разбират че руснаците се борят срещу фашизма, и те не са малко, затова конгреса няма да допусне повече военна помощ за бандитска украйна!
37
7
 
10
 
! Отговори
Есаул преди 4 месеца
Докато има фашизъм, ще загиват истинските хора!