Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти

Взимат и на висши държавни служители
Обновена: 11 дек 2023 09:05 | 11 дек 2023 08:46, Петър Бойчев
221
Русия дава 5 дни на наборниците да върнат задграничните си паспорти
СНИМКА БГНЕС

Руските граждани, на които е наложена забрана да пътуват в чужбина, трябва да предадат задграничните си паспорти до пет дни, след като бъдат уведомени за забраната, се казва в постановление на руското правителство, което влиза в сила днес, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Според руското законодателство властите могат да наложат забрана за пътуване в чужбина на наборници, служители на Федералната служба за сигурност, осъдени, лица, които имат достъп до държавни тайни или "информация от особена важност" и др.

Върнатите паспорти ще бъдат съхранявани от службата, която ги е издала, като министерствата на вътрешните и на външните работи. След вдигането на забраната паспортът може да бъде върнат след подаването на съответна молба.
През март "Файненшъл таймс" съобщи, като се позова на неназовани източници, запознати с въпроса, че руските служби за сигурност изземат паспортите на висши държавни служители и ръководни кадри на държавни компании, за да предотвратят излизането им от страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА УКРАЙНА И ЗАГРАБИ КРИМ, ДОНБАС И ЛУГАНСК ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ЗА МОМЕНТА! ЩЕ СИ ЗАПАЗИ ЛИ ЗАГРАБЕНОТО ТЕПЪРВА ЩЕ ВИДИМ :D
84
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До АнонимеН Вземи си ГСМ настрой си камерата на най-високо качество и си направи снимка на лицето колкото се може по-близо(все пак да се вижда цялото лице). Отваряш снимката на комп с монитор 2/4К резолюция(високо качество) и какво виждаш? Всички характеристики на кожата ти на лицето. Всяко косъмче, всяка пъпка, всяка пора - това не може да се подмени дори и при най-великия пластичен хирург - това е Генетика както и ДНК. Професионалните фото апарати от години правят на порядък по точни снимки!
83
6
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До Анонимен Знаеш ли защо референдума е законен в повечето случаи? Ползват хартия на която остава ДНК а със съвременните технологии дори след десетилетия съхраняване може да се докаже че точно тези хора са гласували и дори как са гласували. А в Крим ситуацията е Уникална Защото имаше РФ войски има цели 3 убити(единия кьор кютук пиян напада патрул и двама застреляни от незнайно кой(снайпер) Какво стана в ЛНР и ДНР? След месец 16.03.2022 Турчинов вкара войски в Донбас а на 7.04.2022 обяви и АТО
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нема лабаво - ще мрът рашките из калните поля на Украйна. Сам путин им го повелява.
81
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До Боби/ АБЕ КОМУНИСТКЕ НЕНОРМАЛНЪ НА ТЕБЕ ЛИ ША ВЕРВАМ ИЛИ НА ЛЮДМИЛА ПУТИНА! ЖАЛКО, ЧЕ ОТ ПСИХОДИСПАНСЕРА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ВИ ДАВАТ ДОСТЪП ДО ИНТЕРНЕТ! ЩЕ БЪДЕТЕ ИЗБИТИ ВСИЧКИТЕ ПУТИНИСТИ В ОКУПИРАНИТЕ ТЕРИТОРИИ В УКРАЙНА И НАЙ-ВЕЧЕ В КРИМ! ДА СЕ ГОТВИ И ЦЕЛИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЗА СВАЛЯНЕ ВРЕМЕТО ИЗТЕЧЕ! ДЪЖД ОТ СНАРЯДИ ЗА ПУТИНИСТИТЕ ПРОКЛЕТИ В УКРАЙНА!
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на Путтлер, браво на Рушшката Пидирация. Крепостните са за тор на Украйна, никакво бягство. Цената на азотните торове е висока, рушшките оррки обаче са без пари.
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Боби Рефередум не се прави с въоръжени войници с автомати зад гърба ти. Спри с руската фашистка пропаганда.
78
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 месеца
До АнонимеН Ти Неразумнии Малко ЛОГИКА може ли да включиш преди да пишеш ПОРЕДНИТЕ ОПОРКИ? 1. Казах ти ФАКТ - една ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОГРАФИЯ ДОКАЗВА кой е или не е снимания субект. 2. От 1991 до днес колко РЕФЕРЕНДУМА е имало в РФ(като цяла федеративна страна така и отделни региони) и колко примерно в България и Украйна 3. Обединението на две независими страни става като минимум по Казуса ГДР и ФРГ - ако искат да се съберат след референдуми в всяка страна това е тяно право и тяхна работа.
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонимеН 87 Мутрафонова само това ли успя да измисли - изгнили клишета?
76
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
Сви.не русофилски и вашата коледа ще дойде. Нашите братя украинци напредват по всички фронтове и скоро ще маршируват на червения площад предвождани от своите герои от Азов, горди наследници на СС отрядите разчистили Галичина от полските окупанти и техните изча.дия. Героите следват завета на великият Степан Бандера. Слава на Украйна!
75
1
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ИЗОБЩО ОТ МНЕНИЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО И СИ ПРАВИ КАКВОТО СИ ИСКА! ТАКЪВ РЕЖИМ СЕ СВАЛЯ СЪС СИЛА!
74
1
 
11
 
! Отговори
Смях преди 8 месеца
А кремълския фашист още обяснява на руснаците колко добре живеят.
73
5
 
0
 
! Отговори
Бонак преди 8 месеца
Каква диктатура, на воннослужещите им се забранява да напускат страната. Аз когато служих в казармата 2003 година също ми прибраха личната карта и нямах право да напускам страната. Това си е нормална практика, а и не се споменава в какъв сектор работят тези висши държавни служители, вероятно са в отбраната и отбранителният сектор.
72
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
До САЩисан вие на луна/ ЕЙ ГИ ДА ГИ ВИДИТЕ КОЛКО СА НЕНОРМАЛНИ ПУТИНИСТИТЕ! КОЙ ТЕ ПИТА КЪВ РЕФЕРЕНДУМ Е ИМАЛО В КРИМ БЕ !!! КРИМ МОЖЕ ДА ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ НО САМО СЛЕД РЕФЕРЕНДУМ В РУСКАТА ФЕДРАЦИЯ ДОРИ ДА Е ФАЛШИВ , ЧЕ ТЯ ИСКА КРИМ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ НЕЯ! ОТИВАЙ ДА СЕ БИЕШ НА ФРОНТА ЗА ПУТИНИТЕ СТИГА НА ТОПЛО НА ЗАПЛАТКА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ В НЕТА!
71
7
 
4
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 8 месеца
До АнонимеН 70 Как да не е имало референдум в Крим ве болен...+ Крим 86% са руснаци на които им беше писнало хахолите от върховната радка, да им спират питейната вода и тока. Козяците сте егати, к0хите парчета.
70
2
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ВСИЧКИ ПУТИНИСТИ ОТ ОКУПИРАНИТЕ РАЙОНИ В УКРАЙНА ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА ИЗБИВАНЕ КАКТО И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТОЖЕ!!! ФАЛШИВИЯ ПУТИН НОМЕР 2 Е ВЕЧЕ 100%-ТОВА МАРИОНЕТКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ КАКВОТО МУ НАРЕДЯТ ТОВА ПРАВИ! ФАЛШИВИЯ ПУТИН НОМЕР 1 ИЗВЕСТЕН КАТО БУНКЕРНИЯ УМРЯ ПРЕЗ 2023-ТА ГОДИНА! А ИСТИНСКИЯ ПУТИН УМРЯ ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА ОТ РАК ОБЯВЕНО ОТ ЖЕНА МУ ЛЮДМИЛА ПУТИНА И БЕШЕ СИНЕОК! ТОЯ ДВОЙНИК Е ЗЕЛЕНООК! КОМУНИСТИЧЕСКАТА РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ Е ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ!
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Така така, завръщане към ссср - минаване обратно към военнен режим, еднопартийна система, затворени граници, путин решава за приоритетите на икономиката... Само вече няма да плашат с Партията майка, вече плашат с "православни ценности". Диавци.
68
5
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Европа не спира да ни изненадва. Трябва да засилим контролут на границата с Ръмъния, за да влезем в Шенген. Хахахаха.
67
6
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
Австрия щяла да се съгласи за Шенген при три условия, едно от които е да се засили контрола на границите България-Румъния и Румъния-Унгария. А честит ви Шенген, дето все ревете, как нямалонда има граници и нямалонда чакаме по границите. Аз това го казах преди година, дано ми помните думите.
66
7
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 8 месеца
ФРГ трябваше да се присъедини към ГДР, не обрат ото. Но и това скоро ше стане. Алтернатова за Германия напредва.